Hoofdklasse 01

29 september 2018 9:45

Ondanks de aangekondigde negatieve weersverwachtingen toch een stralend zonnetje en aangename temperaturen.

De wedstrijd vandaag tegen een geduchte tegenstander. GRCJO11-1.

10 jonge getergde, gretige spelers hadden het plan opgevat om tijdens de tweede poule wedstrijd beter voor de dag te komen dan de eerste wedstrijd tegen PeizeJ011-1; die weliswaar moeizaam met 6-3 werd gewonnen, maar veel stof tot bespreken opleverde.

De trainer (Rink) gaf de laatste aanwijzingen en de wedstrijd ging van start.

De eerste 10-12 minuten was het aan beide kanten zoeken naar mogelijkheden om gevaarlijk voor het doel te komen van de tegenstander. Een gelijk opgaande strijd, totdat Daliel via een prachtige solo vanaf het middenveld meerdere tegenspelers passeerde en beheerst de bal in het doel schoot. 1-0.

Kort daarop schoot Giuliano de bal met een strak schot van afstand in de linkerhoek. De keeper van GRC was op dat schot kansloos. 2-0.

Er kwam wat meer rust in het team, het overwicht was er en de kansen kwamen. Helaas werden de kansen niet omgezet in doelpunten en zo verstreek de eerste helft.

Na de pauze begonnen de spelers vol goede moed de 2e helft. GRC werd sterker, maar dank diverse prachtige reddingen van Finn bleef de stand 2-0.

Gelukkig viel de 3-0 op een gunstig tijdstip. Via meerdere schijven kwam de bal bij Richaino die de bal onhoudbaar in het doel schoot.

De tegenstanders verloren de concentratie en via een knappe kopbal van Owen werd het via een mooie aanval 4-0 en even later wederom door Owen via een intikkertje 5-0.

Al met al werd er bij vlagen goed over gespeeld en het veld groot gemaakt. De verdediging en het middenveld (onder andere Finn, Jaylano, Lorenzo, Jamil, Senna, Gianno) stond oplettend te spelen. Er werd genoeg druk gezet en veel kansen gecreëerd. In de toekomst nog meer de bal het werk laten doen; voordurend het veld groot houden; druk blijven houden, je positie goed invullen; dan kan het spel nog beter worden.

Citaat van deze wedstrijd niet frustreren maar concentreren.