17 november 2018 9:45

Deze keer een zonnige, frisse herfstdag.

Nog steeds 3 teams ongeslagen aan kop. Zowel Marum, Be Quick en GVAV.

Wat brengt deze wedstrijd?

Net als voorgaande wedstrijden zoeken beide teams naar openingen in de verdediging van het andere team. De wedstrijd komt traag op gang. Veel balverlies en onzuivere passes.

Eerst in de 12e minuut wordt Zuidhorn iets sterker en door een foutje in de verdediging komt de tegenstander onverwacht op voorsprong 0-1.

Wakker worden team!!!

Dat gebeurde dan ook. Een flitsende aanval kon slechts door een overtreding worden gestopt. Vrije trap 20 meter voor het doel. Via een gericht schot in de rechterbovenhoek.; 1-1. Doelpuntenmaker Giuliano Bonevacia. (13e minuut)

Los waren ze. Via een afstandsschot dan ook in de 14e minuut de 2-1 en wel gescoord door Gianno Wieringa.

De combinaties gingen vaker beter dan voorheen en dan via een vloeiende aanval over meerdere spelers, kon Daliel El Moumni in de 18e minuut de bal eenvoudig in het doel van de tegenstander intikken. Stand. 3-1.

Daarna verliep de wedstrijd stroef; men vond elkaar niet zo makkelijk meer.

Na de rust en de aanwijzigingen van de trainer Rink Bakker een frisse wind; waarbij Daliel El Moumni een zuivere hattrick achter zijn naam kon schrijven. In de 25e minuut een intikker
4-1; in de 37e minuut een mooi schot van afstand 5-1 en in de 42e minuut wederom via een afstandsschot 6-1. De wedstrijd is definitief beslist. In de voorlaatste minuut verhoogde Senna Poppinga de einduitslag; ook via een bekeken schot in de linkerhoek naar 7-1.

Er werd door het hele team met veel inzet gevoetbald. Zowel Jamil Ahmed (veel mooie passes), Daliel El Moumni (deze wedstrijd 4 x gescoord), Giuliano Bonevacia (1x gescoord en soms pech met schoten op doel), Owen Donkers (goed optreden, helaas nog niet geheel hersteld van een blessure), Finn Westerhuis (een aantal prima reddingen), Rechaino Holder (veel ballen afgepakt van de tegenstander), Gianno Wieringa (1 x gescoord en goed in verdediging en opbouw), Lorenzo van Dijk (steeds aanspeelbereid en prima spelverdeling), Senna Poppinga (1 x gescoord en sterk in de verdediging) en Jaylano Michel (wederom goed in de verdediging).

Voor de komende wedstrijden blijven werken aan het veld groot houden bij het aanvallen en klein bij het verdedigen. Druk blijven houden en op tijd overspelen. Wanneer dat nog beter gaat, dan zal het zeker te zien zijn in de uitslagen.