66'

2e klasse K

31 maart 2019 14:00

20190331 – GVAV-Rapiditas boekte zondag een eenvoudige 4-0 zege op ASVB.

In de 19e en de 43e minuut scoorde Ingmar Liezenga de eerste twee treffers. In de 50e en de 66e minuut zorgden David Belosic en Lars Brouwer voor de 4-0 eindstand.
Volgende week gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij Helpman.

GVAV moet het voorlopig doen zonder vaste waarde Ramon Nijdam die een tik tegen zijn knie opgelopen heeft. Een MRI-scan moet duidelijk maken hoe ernstig het is. Arco Bartelsman was wegens een of meer getrokken verstandskiezen vandaag ook niet van de partij.
GVAV had bijna de gehele wedstrijd het overwicht in dit eenzijdige duel. De als centrumspits spelende Ingmar Liezenga was in de 12e minuut naar links uitgeweken, kwam zijn mannetje voorbij en schoot de bal tegen de tweede paal. In de 19e minuut was hij wel succesvol. Hij kon alleen op keeper Ronald Veerbeek afgaan en de bal raakte de keeper nog wel maar rolde toch het doel in (1-0).
Het wachten was op de volgende kansen en die kwamen ook. In de 25e minuut schoot Patrick Venema de bal uit een voorzet hoog over. Rond het halfuur was er een paar minuten druk van ASVB waarbij Remco Molenaar twee schoten van de Blijhammers moest pareren, maar veel meer had hij deze wedstrijd niet te doen.
In de 35e minuut schoot Joël de Jong na een in eerste instantie afgeslagen corner de bal tegen de lat. In de 40e minuut werd Ingmar Liezenga in de buurt van de penaltystip vrij gespeeld maar hij kreeg de bal niet genoeg onder controle en schoot de bal tegen de keeper op. Even later lukte het wel. David Belosic was op links opgedoken, kwam het strafschopgebied in en legde de bal panklaar neer voor Liezenga (2-0).
Met twee goals uit zes kansen was het de vraag hoeveel goals er in de tweede helft nog zouden vallen. In de 50e minuut viel de derde treffer. David Belosic loste vanaf de zestienmeter een op het oog niet al te moeilijk schot dat echter aan Ronald Veerbeek voorbijging (3-0). Gezien de beweging van de keeper leek het erop dat de bal van richting veranderd was.
In de 66e minuut viel het meest bijzondere doelpunt van de dag. Lars Brouwer gaf een van zijn fameuze lange ballen waarvan het voor vriend en vijand altijd een verrassing is waar ze uiteindelijk terechtkomen. Dat was met deze ‘Lars Brouwer-special’ zeker het geval. De bal zeilde richting de tweede paal en zou daar normaal gesproken aan voorbijgegaan zijn maar de wind duwde de bal op het allerlaatste moment toch in de bovenhoek naar binnen (4-0).
Thom van der Veen van ASVB dacht in de 73e minuut het kunststukje van Brouwer te imiteren. Zijn verre bal zeilde over Remco Molenaar ook richting de tweede paal maar nu hielp de wind geen handje en sprong de bal via de paal het veld weer in. Er waren daarna nog wat kleinere kansen te noteren voor Patrick Venema van GVAV en Rodney Posthumus van ASVB maar daarmee was de wedstrijd wel gespeeld.

GVAV-Rapiditas – ASVB 4-0 (2-0)

Scoreverloop: 19 en 43. Ingmar Liezenga 1-0 en 2-0. 50. David Belosic 3-0. 66. Lars Brouwer 4-0.
Scheidsrechter: Ronny Lemstra.
Toeschouwers: 55.
Geel: geen.
Man of the match: Daniël de Vries.
Pupil van de week: geen.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Rowin Liefers, Joël de Jong (76. Dion Paapst), David Belosic, Leon Knol, Rashid Conquet, Ingmar Liezenga (87. Roy Nijdam), Patrick Venema (82. Junior Fanny Cisse).

Oerterp – Peize 1-0. Hoogezand – Helpman 2-0. DTD – Roden 3-3. LSC 1890 – LAC Frisia 1883 3-5. Jubbega – Lewenborg 6-2. St. Annaparochie – Olyphia 7-0.