86'

2e klasse K

7 oktober 2018 14:00

20181006 – GVAV-Rapiditas won zondag met 4-1 van DTD.

In de eerste helft zorgden Ingmar Liezenga (tweemaal) en Patrick Hoving voor een 3-0 voorsprong. Hendrik Harm Kingma gaf halverwege de tweede helft DTD nog enige hoop op een beter resultaat (3-1) maar Rashid Conquet maakte kort voor tijd het karwei af (4-1).
Komende zondag gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij Jubbega dat met negen uit drie medekoploper is in de tweede klasse K.

GVAV miste deze keer laatste man en aanvoerder Boyd Kooy die op vakantie was in Turkije. Dion Paapst vormde met Daniël de Vries nu het centrale duo achterin. Na zijn uitstapje naar Engeland vorige week moest David Belosic eerst weer een keer met het tweede meedoen. Leon Knol speelde deze keer weer op het middenveld en daarmee was er meer evenwicht in de ploeg dan in de wedstrijd tegen LSC 1890.
DTD begon veel te slap aan de wedstrijd en was daarmee in de eerste helft een gewillige prooi voor GVAV. In de achtste minuut legde Patrick Hoving de bal netjes af op Ingmar Liezenga die vlak bij de achterlijn een schot of voorzet gaf die door DTD-keeper Maikel Hottinga werd gepareerd. Het was aanvankelijk heel onduidelijk wie de rebound verzilverde maar later bleek het toch Ingmar zelf te zijn geweest (1-0).
Met zijn snelheid was Liezenga een ware plaag voor de rechtsback van DTD maar hij werd in deze wedstrijd ook weer vaak afgefloten vanwege buitenspel. In de 18e minuut was dat niet het geval en kon hij vanaf links Maikel Hottinga kansloos laten (2-0). In de 27e minuut was de keeper paraat bij een venijnig schot van Patrick Venema. In de 44e minuut belandde een verre bal bij Patrick Hoving die de laatste verdediger te slim af was en alleen voor de keeper gekomen de bal in het doel liet verdwijnen (3-0).
Onmiddellijk na de rust waren er twee grote kansen op meer treffers. Ingmar Liezenga ging bij een uitval voor eigen succes waar een voorzet op Patrick Hoving een betere optie was geweest. Even later kwam Ingmar goed door en was hij de keeper voorbij, maar was hij zover uit de koers geraakt dat zijn schot op het verlaten doel naast ging.
DTD kroop nu uit zijn schulp en hoewel het zich geen grote kansen wist te creëren, wist Hendrik Harm Kingma in de 64e minuut uit een corner raak te koppen (3-1). DTD drong nu sterker aan en kreeg in de 69e minuut een numerieke meerderheid toen Patrick Hoving met zijn tweede gele kaart naar de kant moest. De druk van DTD leverde geen uitgespeelde kansen op en in de 86e minuut was de wedstrijd gespeeld. Met een knappe interceptie wist Arco Bartelsman de bal te veroveren en na een pass op maat kon Rashid Conquet alleen op de keeper af die hij omspeelde waarna het lege doel niet meer te missen was (4-1).

GVAV-Rapiditas – DTD 4-1 (3-0)

Scoreverloop: 8 en 18. Ingmar Liezenga 1-0 en 2-0. 44. Patrick Hoving 3-0. 64. Harm Jan Kingma 3-1. 86. Rachid Conquet 4-1.
Scheidsrechter: Martin Arends.
Toeschouwers: 75.
Geel: Arco Bartelsman (GVAV). Hans Simon Kingma, Hessel Agema (DTD).
Rood: Patrick Hoving (GVAV, 2 x geel)
Man of the match: Leon Knol.
Citaat van de dag: geen.
Pupil van de week: Marouane el Baroudi.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Ramon Nijdam, Dion Paapst, Daniël de Vries, Lars Brouwer, Joël de Jong, Arco Bartelsman, Leon Knol (88. Junior Fanny Cisse), Ingmar Liezenga (74. Mario Dangue Queta), Patrick Hoving, Patrick Venema (69. Rashid Conquet).

Overige uitslagen

Peize - Olyphia 1-1. LSC 1890 - St. Annaparochie 2-1. ASVB - Jubbega 2-3. Helpman – Roden 0-2. Oerterp - Hoogezand 5-5. LAC Frisia - Lewenborg FC 1-0.