Trainer Jacob Bosman neemt met een gelijkspel afscheid van GVAV-Rapiditas

3 - 3

Jubbega 1 (zon)

2e klasse K

26 mei 2019 14:00

20190526 – GVAV-Rapiditas speelde zondag in de laatste competitiewedstrijd onder leiding van trainer Jacob Bosman met 3-3 gelijk tegen Jubbega.

In de 13e minuut opende Kevin Bakels de score (0-1). In de 25e minuut zette Kevin van der Belt Jubbega op 0-2. Junior Fanny Cisse bracht GVAV-Rapiditas in de 35e minuut terug tot 1-2 en Leon Knol scoorde vlak voor de rust de 2-2. In de 64e minuut zette Kevin Bakels Jubbega opnieuw op voorsprong (2-3) maar in de 77e minuut maakte aanvoerder Boyd Kooy de 3-3.
GVAV-Rapiditas is hiermee geëindigd op de achtste plaats en dat is een goede afspiegeling van het seizoen waarin wisselvalligheid de boventoon voerde.

Jubbega had zich goed ingesteld op GVAV en had in Kevin Bakels en Kevin van der Belt twee spelers die op het juiste moment de diepte in sprintten. Dit was een tactiek waarmee het centrale duo bij GVAV achterin het moeilijk had. Kevin Bakels was al in de 13e minuut succesvol (0-1) en trof daarna uit vergelijkbare situaties in de 17e en de 21e minuut de paal. Pas in de 23e minuut was er een kans voor GVAV, toen Boyd Kooy na een vrije trap met snoekduik probeerde te scoren maar keeper Jordi Oosterbos op zijn weg vond.
In de 25e minuut was de penetratie van Kevin van der Belt succesvol (0-2). Langzamerhand kreeg GVAV ook wat mogelijkheden en in de 35e minuut was er een ongelukkig contact van een de Jubbega-verdedigers waardoor een eigen doelpunt in de maak leek. Junior Fanny Cisse nam het zekere voor het onzekere en schoot de bal van zeer dichtbij binnen (1-2). In de 43e minuut was Leon Knol succesvol (2-2). Op slag van rust trof Kevin van der Belt voor de vierde maal voor Jubbega de paal.
Na de rust was het spelbeeld evenwichtig. Kevin Bakels sprintte op het juiste moment vanaf de middenstip richting het GVAV-doel, stond dus niet buitenspel en kwam behalve keeper Remco Molenaar niemand meer tegen (2-3). Met deze stand moest laatste man Boyd Kooy ook naar voren en dat werkt lang niet altijd maar vandaag wel. In de 77e minuut maakte hij de gelijkmaker. In de 83e minuut schoot ‘sterspeler’ Oebele Schokker namens Jubbega voor vijfde maal op de paal.

Na afloop van de wedstrijd werd afscheid genomen van trainer Jacob Bosman die in 2005-2006 voor het eerst trainer was van GVAV. Na de promotie in 2009 naar de eerste klasse had Jacob een jaar dispensatie omdat hij niet in het bezit is van TC1 maar daarna mocht hij niet meer als hoofdtrainer optreden. Na enkele jaren technisch manager te zijn geweest, kwam hij na de degradatie in 2015 weer terug als hoofdtrainer en dat is hij tot en met dit seizoen geweest.
De twee meest gedenkwaardige wedstrijden waren in het seizoen 2008-2009. Na tien wedstrijden hadden zowel Gronitas als GVAV 30 punten en vond op 30 november 2008 een absolute topwedstrijd plaats op de plek waar nu de trainingsvelden van FC Groningen liggen. Gronitas won de wedstrijd met 3-1 en beelden daarvan zijn nog wel op Youtube te vinden. Gronitas werd kampioen en GVAV kwam in de nacompetitie terecht. De eerste wedstrijd thuis tegen Rolder Boys werd met 3-2 gewonnen en in de uitwedstrijd kwam GVAV zelfs op een 0-3 voorsprong. Rolder Boys kwam echter terug en kwam in de blessuretijd op 4-3, zodat een strafschoppenserie noodzakelijk was. Er waren maar liefst achttien strafschoppen nodig om een winnaar aan te wijzen. In het vervolg van de nacompetitie werd de promotie naar de eerste klasse verwezenlijkt.
De verwachtingen voor het seizoen 2018-2019 waren dat er wel een prijs behaald kon worden maar de resultaten vielen soms nogal eens tegen. De allereerste competitiewedstrijd tegen het nu gedegradeerde Olyphia werd verloren en er werd op een onbespeelbaar veld van Oerterp verloren. Kampioen Roden werd op eigen veld compleet van de mat gespeeld maar ook die wedstrijd ging verloren.
Bij de verkiezing van talent van het jaar en de speler van het jaar kreeg allereerst reservekeeper Anthony Pomstra een eervolle vermelding. David Belosic werd verkozen tot talent van het jaar en Ingmar Liezenga kreeg de prijs voor de speler van het jaar.

GVAV-Rapiditas – Jubbega 3-3 (2-2)

Scoreverloop: 13. Kevin Bakels 0-1. 25 Kevin van der Belt 0-2. 35. Junior Fanny Cisse 1-2. 43. Leon Knol 2-2. 64. Kevin Bakels 2-3. 77. Boyd Kooy 3-3.
Scheidsrechter: Wim Jagt.
Toeschouwers: 105.
Geel: geen.
Man of the match: David Belosic.
Citaat van de dag: uw verslaggever.
Op een zeker moment riep Jacob Bosman een aanwijzing het veld in met daaraan toegevoegd: ‘Hoe vaak moet ik dat nou nog zeggen?’
Ondergetekende: ‘Nou Jacob, niet zo vaak meer!’
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Rowin Liefers, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Lars Brouwer, Leon Knol (46. Ricardo Postema), Joël de Jong, David Belosic, Junior Fanny Cisse (76. Rashid Conquet), Ingmar Liezenga (68. Patrick Hoving), Patrick Venema.

LAC Frisia 1883 – Roden 2-0. Oerterp – DTD 5-2. Helpman – Olyphia 7-0. Peize – St. Annaparochie 2-0. LSC 1890 – Hoogezand 5-3. ASVB – FC Lewenborg 3-4.
Bijzonder aan deze competitie was het grote aantal doelpunten: 4,34 gemiddeld per wedstrijd. Ter vergelijking: in tweede klasse L was het gemiddelde 3,80. Ook in geen van de derde klassen van Noord werd zo’n hoog gemiddelde gehaald.