54'
88'

2e klasse K

10 februari 2019 14:00

20190210GVAV-Rapiditas boekte een regelmatige 4-1 overwinning op het laag geklasseerde Olyphia uit het Friese Noordwolde.

De gasten kwamen nog wel op voorsprong door Remon Hankel maar Patrick Venema en Ingmar Liezenga zorgden voor de 2-1 ruststand. Nogmaals Patrick Venema en Rashid Conquet bepaalden de eindstand op 4-1.
Volgende week gaat GVAV-Rapiditas naar Sneek voor de wedstrijd tegen LSC 1890.

Het gure weer, de thuiswedstrijd van de FC en de afkeuring van het hoofdveld zorgden ervoor dat er maar 45 mensen deze wedstrijd op het kunstgras van veld 7 kwamen bekijken. Zo op het oog kwamen vijftien mensen mee met de tegenpartij zodat de GVAV-supporters nog wel in de meerderheid waren.
GVAV begon minder scherp aan de wedstrijd waardoor de gasten in het eerste kwartier de betere ploeg waren. Na wat gerommel achterin bij GVAV wist Remon Hankel in de 9e minuut Remco Molenaar met een strak schot te passeren (0-1).
Hierna ging het tempo omhoog en was het een slimme voorzet uit een vrije schop door Lars Brouwer die Patrick Venema in staat stelde in de 21e minuut de gelijkmaker te scoren. Nauwelijks anderhalve minuut later maakte Ingmar Liezenga vanaf links zijn bekende beweging met naar binnen komen en verdween de bal laag in de verste hoek (2-1).
Hierna ging er nog wel nodige mis in de passing bij beide ploegen maar deden zich in de eerste helft verder geen opwindende momenten meer voor. In de tweede helft kwam Olyphia er niet meer aan te pas. De bal was bijna voortdurend op de helft van Olyphia te vinden en in de 54e minuut kwam de mooiste goal van de dag op naam van Patrick Venema. Met een Robben-goal verdween de bal in de verre bovenhoek (3-1).
Met een Leon Knol bij GVAV en een Leon Knol in de goal bij Olyphia kwam de laatste veel nadrukkelijker in beeld dan de eerste. Met uitstekende reddingen hield hij de nederlaag voor de Friezen beperkt. In de 82e minuut voorkwam hij een zeker doelpunt van Roy Nijdam, die Patrick Hoving was komen vervangen die vandaag totaal niet in de wedstrijd zat. De keeper kreeg drie minuten later hulp van de paal toen Patrick Venema een hattrick op zijn naam leek te gaan schrijven. De drie rebounds na dit moment leverden ook geen vierde goal op. Die kwam er een minuut later toch toen Rashid Conquet wel doel trof (4-1).

GVAV-Rapiditas – Olyphia 4-1 (2-1)

Scoreverloop: 9. Remon Hankel 1-0. 21. Patrick Venema 1-1. 22. Ingmar Liezenga 2-1. 54. Patrick Venema 3-1. 88. Rashid Conquet 4-1.
Scheidsrechter: Martijn Tempel.
Toeschouwers: 45.
Geel: Joël de Jong.
Man of the match: De voorzitter van de jury moest vele mensen raadplegen om een beslissing te verkrijgen over de drie potentiële kandidaten Lars Brouwer, David Belosic en Patrick Venema. Uiteindelijk viel de keuze op de laatstgenoemde – en dat niet alleen vanwege zijn twee goals maar ook vanwege zijn grote inzet.
Citaten van de dag: geen.
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Ramon Nijdam, Boyd Kooy, Dion Paapst, Lars Brouwer, Leon Knol (65. Arco Bartelsman), Joël de Jong, Ingmar Liezenga (75. Rashid Conquet), Patrick Hoving (60. Roy Nijdam), Patrick Venema.

Overige uitslagen

DTD – ASVB 3-2. Hoogezand – Peize 3-1. Roden – FC Lewenborg 8-0. Oerterp – LSC 1890 3-4. St. Annaparochie – LAC Frisia 0-6. Jubbega – Helpman afgelast.