Oerterp 1 (zon)

5 - 1

2e klasse K

10 maart 2019 14:00

20190310 – Ook deze zondag was Angstgegner Oerterp weer de baas over GVAV-Rapidtas. Het werd 5-1 voor de Friezen.

Voor de rust kwam Oerterp op een 2-0 voorsprong door Folkert Hoekstra en Lars Boonstra. Na de rust zorgden door Jelmer Hijlkema en Kees-Jan Dijk voor de 4-0. David Belosic scoorde de 4-1 en Folkert Hoekstra zorgde voor de 5-1 eindstand.
Komende zondag speelt GVAV-Rapiditas thuis tegen Hoogezand, dat vandaag met 4-0 won van Roden.

Voor GVAV is Oerterp een tegenstander die de ploeg absoluut niet ligt: veel beter spelen en toch tegen een nederlaag oplopen. Vandaag werd de wedstrijd in Oerterp op het tweede veld gespeeld. Dat veld was weliswaar bij het begin van de wedstrijd minder nat dan het hoofdveld maar het was bijzonder hobbelig en eigenlijk was het misschien wel te gevaarlijk om op te spelen. Toch leken de ploegen daarmee rekening te houden en over de hele wedstrijd genomen viel van elk van beide ploegen maar één gevaarlijke sliding te noteren.
De wedstrijd van vandaag had nu eens een keer heel anders voor GVAV kunnen aflopen. In de derde en in de achtste minuut verrichtte keeper Geale Couperus fenomenale reddingen op schoten van Ingmar Liezenga. Kort daarna had Ingmar nog een kleinere kans maar zijn schot was te gemakkelijk. Na twee-en-een-halve kans voor GVAV was er in de 13e minuut de allereerste kans voor Oerterp en van de voet van Folkert Hoekstra verdween de bal in de uiterste hoek (1-0).
Een grote kans was er daarna voor Junior Fanny Cisse maar zijn intikker van dichtbij ging langs de verkeerde kant van de paal. Ook bij wat kleinere kansen was GVAV niet succesvol en zo kon het gebeuren dat ook de tweede serieuze kans voor Oerterp doeltreffend was. Lars Boonstra ontweek de buitenspelval en maakte in de 41e minuut de 2-0.
Na de rust ging het ook alweer heel snel mis voor GVAV. In de 48e minuut had Jelmer Hijlkema een zondagsschot in de voeten: de bal ging buiten bereik van Anthony Pomstra via de binnenkant van de paal het doel in (3-0). Zo kan het voor de ene ploeg net goed vallen en voor de andere ploeg net niet. David Belosic, die van alle 22 acteurs het beste op de been bleef, trof met een schot de buitenkant van de paal.
In de 75e minuut was het weer raak voor Oerterp. Deze keer was het Kees-Jan Dijk die scoorde (4-0). Kort daarna was David Belosic wel succesvol (4-1). GVAV drong aan maar een wonderbaarlijke 4-4 zat er niet meer in. Talloze voorzetten werden steeds weggekopt door het centrale duo achterin bij Oerterp en een enkele keer kwam Oerterp er nog uit met een gevaarlijke counter. In de 85e minuut werd de wedstrijd na zo’n counter definitief in het slot gegooid door Folkert Hoekstra (5-1).

Oerterp – GVAV-Rapiditas 5-1 (2-0)

Scoreverloop: 13. Folkert Hoekstra 1-0. 41. Lars Boonstra 2-0. 48. Jelmer Hijlkema 3-0. 75. Kees-Jan Dijk 4-0. 78. David Belosic 4-1. 85. Folkert Hoekstra 5-1.
Scheidsrechter: Peter van Veen.
Toeschouwers: 70.
Geel: Jorrit Hijlkema, ??? (Oerterp). Om de een of andere reden (privacy?) zijn de namen van de spelers die kaarten krijgen niet meer op het digitale wedstrijdformulier te zien. Bij de tweede gele kaart voor Oerterp was voor uw verslaggever tijdens de wedstrijd niet te zien wie deze gekregen had.
Man of the match: David Belosic.
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Anthony Pomstra, Ramon Nijdam, Boyd Kooy (80. Rashid Conquet), Daniël de Vries, Rowin Liefers, Dion Paapst (46. Leon Knol), David Belosic, Arco Bartelsman, Junior Fanny Cisse, Patrick Hoving, Ingmar Liezenga (46. Patrick Venema).

St. Annaparochie – Helpman 1-2. Lewenborg – Olyphia 3-0. LSC 1890 – ASVB 3-0. Hoogezand – Roden 4-0. Jubbenga – Peize 1-2. DTD – LAC Frisia 1-0.