1 - 1

2e klasse K

28 april 2019 14:00

20190428 – GVAV-Rapiditas speelde zondag met 1-1 gelijk in en tegen Peize.

In de derde minuut kwam GVAV-Rapiditas op 0-1 door Joël de Jong. In de 61e minuut maakte een dapper voor lijfsbehoud strijdend Peize de 1-1 uit een strafschop die benut werd door Niels Guchelaar.
Zondag 12 mei ontvangt GVAV-Rapiditas Sint Annaparochie.

Na de uitstekende wedstrijd tegen Roden vorige week zou je verwachten dat GVAV het onderaan staande Peize met ruime cijfers zou verslaan. Het goede begin was er al in de derde minuut toen Joël de Jong uit een corner geheel vrijstaand de bal kon binnenkoppen. Bij de volgende hoekschop was het al bijna weer raak is maar de kopbal van Boyd Kooy ging naast. In de 32e minuut was er de eerste kans voor Peize via Jarco Westerhof maar hij schoot over. Hierna gebeurde er in de eerste helft niets meer dat het vermelden waard is.
Nog in de eerste minuut van de tweede helft had Ingmar Liezenga de 0-2 moeten maken maar de paal en daarna keeper Lennart Renkema stonden dit voornemen in de weg. In de 54e minuut werd ook een schot van Patrick Venema gekeerd door de keeper. Peize begon te geloven in een betere afloop dan een nederlaag en begon GVAV steeds fanatieker af te jagen, waardoor de wedstrijd een nogal chaotisch uiterlijk kreeg.
Scheidsrechter Wiecher Stoetman deed in de 61e minuut een stevige duit in het zakje door bij een hoekschop voor Peize te fluiten voor een strafschop vanwege het blijkbaar te hinderlijk duwen van een aanvaller van Peize. Niels Guchelaar schoot de strafschop onberispelijk binnen (1-1).
In de 70e minuut was het Comedy Capers in het strafschopgebied van GVAV maar de bal belandde uiteindelijk in de handen van Remco Molenaar. In de 72e minuut nam Ingmar Liezenga een vrije schop maar Lennart Renkema dirigeerde de bal over de lat.
De enige echte opwinding zat in de slotminuten. Een vrije schop vanaf rechts zeilde aan iedereen voorbij maar kwam voorbij de linkerpaal bij Arco Bartelsman terecht die de bal diagonaal inschoot. Iedereen dacht al aan 1-2 en de scheidsrechter wees al naar het midden maar ontdekte toen de vlag van de grensrechter van Peize en keurde het doelpunt alsnog af. Even later was er in de buurt van de middenlijn een duel van Lars Brouwer waarbij hij een domme overtreding beging en daarna in duw- en trekwerk belandde met de tegenstander.
Het leidde tot een opstootje maar toen dat voorbij was, kreeg Lars twee gele kaarten en zijn tegenstander er een. De scheidsrechter floot dertig seconden later af en zo kwam Peize in punten gelijk met SV Olyphia dat een wedstrijd minder gespeeld heeft maar Peize op de een na laatste competitiedag nog op bezoek krijgt.

Peize – GVAV-Rapiditas 1-1 (0-1)

Scoreverloop: 3. Joël de Jong 0-1. 61. Niels Guchelaar 1-1.
Scheidsrechter: Wiecher Stoetman.
Toeschouwers: 90.
Geel: Joël de Jong (GVAV) en iemand van Peize.
Rood: Lars Brouwer, 2x geel (GVAV)
Man of the match: David Belosic.
Citaat van de dag: Jaap Jan van der Werff.
Op de opmerking van uw verslaggever dat de wedstrijd een chaotisch karakter gekregen had, zei Jaap Jan: ‘Dat is wel een heel prettige manier om te zeggen: “slecht”.’
Pupil van de week: geen.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Rowin Liefers, David Belosic, Joël de Jong, Arco Bartelsman, Junior Fanny Cisse (31. Patrick Venema), Ingmar Liezenga, Leon Knol (80. Dion Paapst).

SV Olyphia – Hoogezand 1-10. Roden – Oerterp 8-3.