René de Vries (kopbal)

2e klasse K

2 december 2018 14:00

20181202 – GVAV-Rapiditas en Roden kwamen zondag niet verder dan 1-1.

In de 35e minuut benutte Ingmar Liezenga een strafschop (1-0). In de 56e minuut kopte René de Vries de gelijkmaker binnen (1-1). Na 68 minuten was de verder normaal en sportief verlopen wedstrijd afgelopen toen scheidsrechter Allan Schram meende dat hij door een speler van Roden gespuwd was en hij de wedstrijd staakte. Het eerste vervolg is bij de tuchtcommissie en wanneer de rest van de wedstrijd uitgespeeld zal worden, is nog even afwachten.

Medekoploper Roden begon wat voorzichtig aan de wedstrijd waardoor GVAV een licht overwicht kon ontwikkelen. Toch lieten de Rodenaren ook wel wat gaten vallen. In de 23e minuut kon Arco Bartelsman er op links vandoor waardoor een vier tegen twee situatie ontstond die niet goed uitgespeeld werd. In de daaropvolgende minuut kopte René de Vries namens Roden de bal tegen de lat en in de 30e minuut raakte hij met een voorzet nogmaals de lat.
In de 35e minuut was het wel raak. Ingmar Liezenga werd omvergetrokken Bert Roede en de bal ging op de stip. Ingmar voltrok zelf het vonnis (1-0). In de rest van de eerste helft waren geen kansen van betekenis meer te noteren. Beide ploegen hadden blijkbaar toch moeite met het wat zware veld.
In de tweede helft was dat anders. Roden ging op zoek naar de gelijkmaker en zette GVAV meer onder druk dan in de eerste helft. Het tempo van beide ploegen lag beduidend hoger dan in de eerste helft. Toch moest er een fout van GVAV aan te pas komen om de gelijkmaker te forceren. Een ongelukkige pass van Boyd Kooy kon door Joël de Jong niet goed verwerkt worden, waardoor Roden een doeltreffende counter kon uitvoeren. René de Vries kopte de bal binnen (1-1).
Het tempo bleef onverminderd hoog. In de 67e minuut kon Ingmar Liezenga alleen op keeper Klaas Keiker afgaan. In dit soort situaties heeft Ingmar nog wel eens de neiging om te vroeg te schieten maar deze keer leek er ruimte genoeg om de keeper uit te spelen. Volgens velen werd hij door de keeper bij de benen gepakt maar de scheidsrechter gaf een doelschop met als reden dat de keeper de bal gespeeld had.
Bij GVAV vond men dat het of een strafschop of een hoekschop had moeten zijn. Bij Roden vond men dat het een schwalbe was die dan een gele kaart verdiende. Scheidsrechter Schram die in de wedstrijd verder geen rare beslissingen genomen had, had zich vanaf het begin van de wedstrijd verbaal wel behoorlijk overspannen getoond. Ook in de situaties waarin een fluitsignaal voldoende was, vond hij het nodig op zeer luide toon tegen spelers tekeer te gaan.
Na de al dan niet vermeende schwalbe dan wel overtreding door de keeper maakte Bert Roede een opmerking tegen de scheidsrechter die hem daarop een gele kaart gaf, wat zijn tweede was omdat hij bij de penalty in de eerste helft er ook al een gezien had. De scheidsrechter ging zeer dicht op de speler staan en meende dat Roede hem gespuwd zou hebben. Daarop heeft hij de wedstrijd direct definitief gestaakt.
Volgende week gaat GVAV 800 meter verderop spelen tegen buurman FC Lewenborg.

GVAV-Rapiditas – Roden 1-1 (1-0)

Scoreverloop: 35. Ingmar Liezenga 1-0. 56. René de Vries 1-1.
Scheidsrechter: Allan Schram.
Toeschouwers: 85.
Geel: Ramon Nijdam (GVAV).
Rood: Bert Roede (Roden, tweemaal geel).
Man of the match: Leon Knol.
Citaten van de dag: Frits Kerkhof en Jelle Slagter.
Toen uw verslaggever (tevens omroeper) op het balkon ging informeren naar de prijzen voor de verloting begon Bertus enkele aanwezige dames op te noemen als de prijzen. Daarop zei Frits: ‘En jij bent zeker de troostprijs!’
Omdat er ook deze zondag weer buitengewoon veel doelpunten gevallen waren in de tweede klasse K, merkte Jelle op dat wij in de korfballeague speelden.
Pupil van de week: Tiemo Hofstra.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Ramon Nijdam, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Lars Brouwer, Arco Bartelsman, Leon Knol, Joël de Jong, Rashid Conquet, Ingmar Liezenga, Patrick Venema.

Overige uitslagen

Peize – FC Lewenborg 4-2. LAC Frisia – Olyphia 5-0. Hoogezand – St. Annaparochie 10-3. ASVB – Helpman 1-3. Oerterp – Jubbega 4-8. LSC 1890 – DTD 4-1.