GVAV-Rapiditas lijdt onnodige nederlaag bij DTD

3 - 2

2e klasse K

19 mei 2019 14:00

20190519 – GVAV-Rapiditas verloor zondag met 3-2 van DTD.

In de 40e minuut scoorde Patrick Venema (0-1). Ver in de blessuretijd van de eerste helft maakte Thomas Dijkstra de 1-1. In de 54e minuut zorgde Hans Simon Kingma voor de 2-1. In de 88e minuut kwam GVAV-Rapiditas nog gelijk door Rashid Conquet (2-2) maar in de extra tijd zorgde Ybele Reitsma voor de bevrijdende treffer voor de Friezen (3-2).
Volgende week sluit GVAV-Rapiditas het seizoen af met de thuiswedstrijd tegen Jubbega.

In het grootste deel van de eerste helft gebeurde bijzonder weinig. De eerste kans was voor Patrick Venema die na een paar fraaie bewegingen er niet in slaagde om zelf te schieten. Boyd Kooy kwam ongelukkig in botsing met een tegenspeler en liep onder zijn linkeroog iets op wat langzamerhand op een ei begon te lijken. In de 40e minuut maakte Patrick Venema wel een doelpunt (1-0).
Door de blessure van Boyd duurde de eerste helft net wat te lang. Een vrije schop vanaf rechts van Thomas Dijkstra ging langs de uitgebreide muur en verdween bij GVAV in de verre hoek (1-1). Dit doelpunt had niet op deze manier mogen vallen. De theorie (en de praktijk) zegt dat in zo’n situatie de korte hoek voor de keeper is en de verre hoek afgedekt moet worden door de muur en dat was dus nu niet het geval.
Boyd Kooy kwam na de rust niet meer terug. Joël de Jong ging naar het centrum van de verdediging en Patrick Hoving nam zijn positie in op het middenveld. De verdediging werd onzeker en ook het middenveld functioneerde niet meer optimaal. Van het goede spel van GVAV in de eerste helft bleef weinig meer over maar DTD kon hier op eigen kracht nauwelijks van profiteren. Lars Brouwer liet in de 54e minuut DTD-rechtsback Hans Simon Kingma ongestoord zijn gang gaan (2-1).
DTD had de punten nog hard nodig om de nacompetitie voor lijfsbehoud te ontlopen en ging steeds behoudender spelen. Er ontstond een overwicht voor GVAV maar het duurde tot de 88e minuut voordat de gelijkmaker viel. Via Rashid Conquet verdween de bal achter keeper Maikel Hottinga (2-2).
Het leek op een gelijkspel uit te lopen maar een in de extra tijd slecht genomen doelschop van Anthony Pomstra belandde bij Ybele Reitsma die de GVAV-keeper wist te omspelen en bij DTD een explosie van vreugde teweegbracht alsof ze de finale van Champions League bereikt hadden.
Bij GVAV was er het debuut van Joshua Epke die aan zijn eerste seizoen bezig bij GVAV en zijn wedstrijden tot nu toe in het tweede elftal heeft gespeeld. De wedstrijd werd geleid door dhr. Henk Mulder onder wiens leiding GVAV nooit een wedstrijd wint. De nederlaag van vandaag kon GVAV zich echter geheel en al zelf verwijten.
Komende zondag komt Jubbega op bezoek, is er muziek na afloop en wordt met een receptie afscheid genomen van trainer Jacob Bosman.

DTD – GVAV-Rapiditas 3-2 (1-1)

Scoreverloop: 40. Patrick Venema 0-1. 45+5. Thomas Dijkstra 1-1. 54. Hans Simon Kingma 2-1. 88. Rashid Conquet 2-2. 90+3. Ybele Reitsma 3-2.
Scheidsrechter: Henk Mulder.
Toeschouwers: 120.
Geel: Thomas Dijkstra (DTD).
Man of the match: geen.
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Anthony Pomstra, Rowin Liefers (66. Joshua Epke), Boyd Kooy (46. Patrick Hoving), Daniël de Vries, Lars Brouwer, Leon Knol, Joël de Jong, David Belosic, Junior Fanny Cisse, Ingmar Liezenga, Patrick Venema (73. Rashid Conquet).

Hoogezand – Oerterp 1-0. Olyphia – Peize 1-1. Jubbega – ASVB 1-3. FC Lewenborg – LAC Frisia 1883 1-6. Roden – Helpman 3-2. St. Annaparochie – LSC 1890 4-2.

Eindstand gehaktballentest 2018-2019
De bal bij DTD was een prima bal: een stevige bal op de juiste wijze gekruid. Cijfer 8,0.