Damiën Boers (afstandschot)
93'

2e klasse K

23 september 2018 14:00

20180923 – GVAV-Rapiditas ging zondag in het Friese Noordwolde met 2-0 onderuit tegen Olyphia.

In de eerste helft waren er nauwelijks kansen te noteren voor beide partijen. Toen GVAV-Rapiditas de kansen die na de rust wel kwamen, niet benutte, kwam Olyphia op 1-0 door René de Nekker. In de blessuretijd stelde Damiën Boers de Friese zege veilig.
Komende zondag speelt GVAV-Rapiditas op Sportpark Kardinge tegen LSC1890.

In het seizoen 1983/84 ging GVAV voor laatst op bezoek bij Olyphia. Toen werd de wedstrijd in de derde klasse met 0-1 gewonnen en werd GVAV kampioen en werd Olyphia tweede. Zowel GVAV als Olyphia kenden een goede voorbereiding in het bekerprogramma. Olyphia speelde uit bij eersteklasser VKW gelijk.
In het programmaboekje stond vermeld dat Olyphia flink wat spelers uit de eerste selectie kwijt geraakt was en dat het de vraag was hoe moeilijk dit seizoen voor de club zou worden. Op het veld was daarvan in de eerste helft niets te zien. GVAV werd door de stugge en fysiek sterke tegenstander vaak op de eigen helft teruggedrongen. Vooral bij vrije trappen was er door de lange spelers van Olyphia veel dreiging maar echt gevaarlijke momenten deden zich niet voor. Aan de andere kant was er in de 27e minuut een verdekt schot van Ingmar Liezenga dat door Olyphia-keeper Leon Knol (ja, ook bij die ploeg een Leon Knol in het veld) bekwaam werd gepareerd.
In de rust wisselde Jacob Bosman middenvelder David Belosic en met Rashid Conquet kwam er een vierde spits in het veld. Olyphia had hier enige tijd geen antwoord op en zo had GVAV onmiddellijk na de rust het verschil moeten maken. Vier riante mogelijkheden in even zovele minuten werden echter niet benut. In de 63e minuut was René de Nekker aan de andere kant succesvol bij een scrimmage voor het GVAV-doel (1-0).
Olyphia beperkte zich hierna tot counters en maakte zo nu en dan ook een slimme overtreding die de vaart uit het spel haalde. GVAV zette weliswaar veel druk maar de mogelijkheden werden schaarser en de irritatie bij sommige spelers en sommige supporters leverde ook geen bijdrage aan een beter resultaat. In de extra tijd mocht Damiën Boers vanaf 25 meter op zijn gemak aanleggen en de bal verdween in de rechterbovenhoek (2-0).
Al met al een teleurstellend begin van de competitie voor GVAV dat door de buitenwereld als een van de favorieten in deze klasse wordt gezien. Elke ploeg heeft een slechtste wedstrijd in een seizoen en laten we ervan uitgaan dat dit voor GVAV die slechtste wedstrijd al was – dan is die tenminste maar achter de rug.

Olyphia – GVAV-Rapiditas 2-0 (0-0)

Scoreverloop: 63. René de Nekker 1-0. 90+3. Damiën Boers 2-0.
Scheidsrechter: R. Lemstra.
Toeschouwers: 90.
Geel:.Joël de Jong, Junior Fanny Cisse (GVAV). Damiën Boers, Remon Hankel, Dizzy Boer.
Man of the match: geen.
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Leon Knol, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Ramon Nijdam, Joël de Jong, Arco Bartelsman, David Belosic (46. Rashid Conquet), Ingmar Liezenga, Patrick Hoving, Patrick Venema (76. Junior Fanny Cisse).