93'

2e klasse K

20 januari 2019 14:00

20190120 – GVAV-Rapiditas verloor zondag bij LAC Frisia met 3-1.

In de eerste helft kwamen beide ploegen niet tot scoren. In de 53e minuut maakte Boyd Kooy een prachtig eigen doelpunt (1-0) en een minuut later was het al 2-0 door Erwin Wesselaar. Nadat Ingmar Liezenga in de 81e minuut een penalty gemist had, kwam GVAV-Rapiditas in de 90e minuut op de 2-1 door Roy Nijdam. Uit een counter na een hoekschop kon Erwin Wesselaar de bal in een verlaten doel schieten (3-1).
Volgende week speelt GVAV-Rapiditas thuis tegen ASVB.

In de eerste helft was GVAV de veel beter voetballende ploeg die mede dankzij voortreffelijk keeperswerk van Frisia-doelman Mitchell Timmer niet tot scoren wist te komen. In de vijfde minuut werd Arco Bartelsman prachtig vrijgespeeld door Patrick Hoving maar Timmer wist de inzet van Arco te pareren. In de achtste minuut had Timmer een katachtige reactie in huis toen Douwe Wim Terpstra de bal corner wilde schieten maar de bal aan de verkeerde kant van de paal in het doel leek te verdwijnen.
In de 23e minuut leverde Patrick Venema een prima voorzet af maar noch Arco Bartelsman noch Rachid Conquet kwamen tot scoren door alweer goed keeperswerk van Timmer. In de 25e en de 27e minuut waren er twee plaagstootjes van Frisia door Erwin Wesselaar maar diens kopbal en diens schot gingen naast het doel van Remco Molenaar.
Na de rust bood Frisia veel meer tegenstand en was er van het goede spel van GVAV uit de eerste helft weinig meer te zien. Het maken van een eigen doelpunt was Frisia in de eerste helft niet gelukt maar bij GVAV kreeg Boyd Kooy het wel voor elkaar. Op precies dezelfde plek als waar Terpstra het in de eerste helft probeerde, raakte Boyd de bal ook maar die verdween onhoudbaar met een sierlijke boog in de verre bovenhoek (1-0).
GVAV was even van slag en daar profiteerde Frisia direct van. Nog geen minuut na de eerste goal belandde een voorzet voor de voeten van Erwin Wesselaar die weinig moeite had om de 2-0 binnen te schieten. Langzaam herpakte GVAV zich en begon wat opportunistischer te spelen. Echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op totdat in de 81e minuut Boyd Kooy binnen de zestien omver werd gelopen (en wie Boyd kent, weet dat dat helemaal niet zo eenvoudig is). De zoals altijd wat warrig leidende scheidsrechter Henk Mulder legde de bal op de stip. Ingmar Liezenga die twee minuten daarvoor was ingevallen, stond dus letterlijk koud in het veld maar nam toch zijn verantwoordelijkheid. Helaas met als resultaat dat Timmer zijn strafschop wist te keren.
In de 90e minuut wist de ingevallen Roy Nijdam Timmer met een lob te passeren (2-1). De vier minuten extra tijd werden gevuld met de taferelen die bij zo’n stand horen. GVAV ging vol op de aanval en Frisia wist met enkele mislukte counters de spanning er nog in te houden. Bij de allerlaatste hoekschop van de wedstrijd ging ook Remco Molenaar mee naar voren. De corner mondde uit in een counter die werd afgesloten met een schot dat in het lege GVAV-doel verdween (3-1).

LAC Frisia 1883 – GVAV-Rapiditas 2-1 (1-0)

Scoreverloop: 53. Boyd Kooy (e.d.) 1-0. 54. Erwin Wesselaar 2-0. 90. Roy Nijdam 2-1. 90+3. Erwin Wesselaar 3-1.
Scheidsrechter: Henk Mulder.
Toeschouwers: 75.
Geel: Arco Bartelsman (GVAV). Tim Bijkerk (LAC Frisia)
Man of the match: Patrick Venema.
Citaten van de dag: Anthony Pomstra.
Toen Jacob Bosman, geïrriteerd door de opgelopen achterstand, tegen de bank riep: ‘Allemaal warmlopen!’, vroeg reservekeeper Antony Pomstra toch maar voor zekerheid: ‘Ik ook?’
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Ramon Nijdam, Boyd Kooy (84. Roy Nijdam), Dion Paapst, Lars Brouwer, Leon Knol, Joël de Jong, Arco Bartelsman, Rashid Conquet (65. Junior Fanny Cisse), Patrick Hoving (79. Ingmar Liezenga), Patrick Venema.

Helpman – LSC 1890 4-0. FC Lewenborg – DTD 2-2. De overige wedstrijden werden afgelast.