90'

2e klasse K

4 november 2018 14:00

20181104 – GVAV-Rapiditas boekte een eenvoudige 0-4 zege op ASVB.

Met de rust stond het al 0-3 door Rashid Conquet en tweemaal Ingmar Liezenga. In de slotminuut maakt Liezenga ook nog de 0-4.
Komende zondag speelt GVAV-Rapiditas thuis voor de beker tegen HSC.

Door de afwezigheid van onze vaste verslaggever die grieperig thuis is gebleven, ben ik, Olaf, naar het zonovergoten Blijham afgereisd om verslag te doen van de wedstrijd tegen ASVB. Aan de lijn met ongeveer 80 supporters zagen we dat GVAV gretig aan de wedstrijd begon. Door de blessure van Remco Molenaar maakte Anthony Pomstra zijn debuut in het eerste elftal van GVAV.
Binnen een kwartier was merkbaar dat GVAV er zin in had en graag dat wedstrijd naar zijn hand wou zetten. Het was Ingmar Liezenga die als eerste een bal richting de goal afvuurde en hem naast zag gaan. De volgende poging was van Patrick Venema die de goalie van ASVB ook uittestte maar door goed keeperswerk zag hij de bal naast gaan. Na tien minuten moest de trainer van ASVB zijn elftal al omzetten door het uitvallen van Tim Renken (hamstring) die vervangen werd door Ezra Abbas.
Na een geweldige pass van Ramon Nijdam over de hele kon Rashid Conquet de bal in de 21e minuut prachtig in de hoek schieten (0-1). Na weer een onderschepping door Joël de Jong op het middenveld kon hij Ingmar Liezenga wegsturen maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.
ASVB begon steeds nerveuzer te voetballen zodat GVAV erg veel kansen kreeg en Ingmar op dreef begon te raken. Hij scoorde in de 32e en de 34e minuut. De rust in met 0-3 was prima maar GVAV had zeker met 0-6 kunnen voor staan en zodoende smaakte de thee naar meer.
Na de rust begon ASVB meer druk te zetten op de goal van GVAV maar er gingen veel ballen naast of over de goal. Anthony Pomstra had niet veel te doen maar via een geweldige redding kon hij GVAV behoeden voor een tegengoal. De tweede helft was zeker niet van het niveau van de eerste helft en na over en weer nog wat tafeltennisvoetbal voor beide goals werd de wedstrijd uiteindelijk definitief beslist door Ingmar Liezenga (0-4).

ASVB – GVAV-Rapiditas 0-4 (0-3)

Scoreverloop: 21. Rachid Conquet 0-1. 32, 34 en 90. Ingmar Liezenga 0-2, 0-3 en 0-4.
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Anthony Pomstra, Ramon Nijdam, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Lars Brouwer, Arco Bartelsman, Leon Knol, Joël de Jong (65. David Belosic), Patrick Venema (50. Dion Paapst), Ingmar Liezenga, Rachid Conquest (48. Roy Nijdam).

Roden – DTD 2-1. Olyphia – St. Annaparochie 1-0. Peize – Oerterp 0-2. LAC Frisia – LSC 1890 2-0. Helpman – Hoogezand 2-3. FC Lewenborg – Jubbega 1-4.