Terecht gelijkspel bij GVAV-Rapiditas tegen Hoogezand

Justin Slor (intikker)

2e klasse K

17 maart 2019 14:00

20190317 – Zondag werd het 1-1 bij GVAV-Rapiditas tegen Hoogezand.

In de 42e minuut zorgde Justin Slor voor de 0-1. In de 87e minuut kwam GVAV-Rapiditas terecht langszij door een goal van Junior Fanny Cisse (1-1).
Komende zondag speelt GVAV-Rapiditas thuis tegen LAC Frisia 1883.

De harde, maar wispelturige wind en het wat hobbelige veld maakten goed voetbal vanmiddag heel moeilijk. Het aantal kansen was voor beide toch veel scorende ploegen letterlijk op één hand te tellen: drie voor GVAV en twee voor Hoogezand.
Hoogezand had in de eerste helft het grootste deel van de wind mee en had ook wat meer balbezit en leek ook wat dreigender. Eén kans voor Ingmar Liezenga leverde geen doelpunt op voor GVAV en één kans voor Hoogezand wel. Na een wat rommelige situatie voor de GVAV-goal kon Justin Slor in de 42e minuut de bal van dichtbij binnen schieten (0-1). Een knappe redding van Anthony Pomstra voorkwam de 2-0.
Na de rust met nu Joël de Jong en Junior Fanny Cisse in de ploeg was GVAV meer in balbezit en werd er meer gecombineerd maar uitgespeelde kansen bleven lang uit. In de 74e minuut kwam Junior Fanny Cisse op rechts vrij voor de keeper maar hij wachtte te lang met schieten waardoor keeper Teun Hoekstra met succes zijn doel kon verkleinen.
Met ook Patrick Hoving als aanspeelpunt in de spits kwam de gelijkmaker wel steeds dichterbij. In de 87e minuut was de kans voor Junior Fanny Cisse veel moeilijker dan de vorige maar met verdedigers in de buurt en de wederom snel uitgelopen keeper voor zich wist hij met een lob de gelijkmaker te produceren (1-1).
Na de gelijkmaker kwam Hoogezand eindelijk weer eens bij het GVAV-doel in de buurt maar geen van beide ploegen kon de wedstrijd beslissen en dat zou ook tegen de verhouding in zijn geweest.

GVAV-Rapiditas – Hoogezand 1-1 (0-1)

Scoreverloop: 42. Justin Slor 0-1. 87. Junior Fanny Cisse 1-1.
Scheidsrechter: Jos Boerema.
Toeschouwers: 65.
Geel: Boyd Kooy (GVAV).
Man of the match: Anthony Pomstra.
Pupil van de week: geen.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Anthony Pomstra, Lars Brouwer, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Ramon Nijdam, Leon Knol (46. Joël de Jong), David Belosic, Arco Bartelsman, Rashid Conquet (70. Patrick Hoving), Ingmar Liezenga, Patrick Venema (46. Junior Fanny Cisse).

Helpman – Lewenborg 1-0. LAC Frisia 1883 – Oerterp 3-4. De overige duels werden afgelast.