Jordy Hoekema (schot)

2e klasse K

24 maart 2019 14:00

S. (Sander) Eisinga

20190324 – De wedstrijd van GVAV-Rapiditas tegen LAC Frisia eindigde zondag met een 3-4 nederlaag voor de Groningers.

In de 14e minuut opende Hidde Pater de score (0-1). In de 43e minuut maakte Arco Bartelsman gelijk maar nog voor de rust scoorde Tarik Bourakba de 1-2. Na de rust zorgde dezelfde speler voor de 1-3. GVAV-Rapiditas kwam nog langszij door Junior Fanny Cisse en Ingmar Liezenga (3-3). In de allerlaatste seconde schoot Jordy Hoekema de Friezen naar de overwinning (3-4).
Volgende week speelt GVAV-Rapiditas nogmaals thuis, deze keer tegen ASVB.

Frisia begon sterk aan de wedstrijd en zette GVAV behoorlijk onder druk in het eerste halfuur van de wedstrijd. Het was dan ook niet verrassend dat Frisia in de 14e minuut het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte. Een vrije schop vanaf de rand van het strafschopgebied werd tegen de onderkant van de lat geschoten, waarna de bal via de doellijn weer flink omhoogkwam en van heel dichtbij door Hidde Pater ingekopt werd (0-1).
Niet zoveel later schoot Tarik Bourakba de bal tegen de paal en ook Erwin Wenselaar kreeg een vrije schietkans maar schoot hoog over. Het had dus al snel 0-3 kunnen staan maar GVAV kwam deze fase op een gelukkige manier door. Aan de andere kant schoot Arco Bartelsman tegen de keeper op en kreeg Ingmar Liezenga een grote kans toen hij vanaf links vrij op de keeper af kon gaan. Hij schoot de bal echter te ver voor zich uit, waardoor er uiteindelijk niet meer dan een hoekschop overbleef. In de 43e minuut kwam GVAV op gelijke hoogte toen Arco Bartelsman op een assist van Ingmar Liezenga van dichtbij de 1-1 kon scoren.
Voor tweede keeper Anthony Pomstra van GVAV was dit waarschijnlijk de slechtste dag in zijn voetballeven. Op slag van rust pakte hij de bal op, struikelde hij en bij het haastig opstaan liet hij de bal uit zijn handen rollen. Tarik Bourakba nam het cadeautje dankbaar in ontvangst (1-2).
In de rust werd de licht geblesseerde Daniël de Vries vervangen door Leon Knol. Een in afwezigheid van ‘Dani’ vaker gehanteerde opstelling van de verdediging is Leon als rechtsback, Ramon Nijdam in het centrum naast Boyd Kooy en Lars Brouwer op de vertrouwde linksbackpositie. Trainer Jacob Bosman koos er deze keer voor om Leon op het middenveld te laten spelen en Joël de Jong centraal achterin te zetten. Dit experiment werd GVAV niet fataal maar is niet voor herhaling vatbaar. Duidelijk was te zien dat Joël als aanvallend ingestelde speler geen enkel zicht had op de bewegingen van de spitsen van Frisia.
Voor Anthony Pomstra was het leed na zijn fout in de eerste helft nog niet geleden. In de 69e minuut loste Tarik Bourakba een volstrekt kansloos schot op het GVAV-doel maar tot verbijstering van alle aanwezigen greep Anthony compleet mis en de bal rolde tussen zijn benen door het doel in (1-3).
GVAV gaf de moed niet op en kreeg langzamerhand wat mogelijkheden terwijl Frisia weinig deed met de countermogelijkheden. Een geniale serie passeerbewegingen langs de achterlijn bracht David Belosic dicht bij het doel maar in plaats van een slimme voorzet probeerde hij zelf met een bal in de korte hoek die door de sterk keepende Mitchell Timmer vakkundig werd afgeschermd. In de 82e minuut kon Patrick Venema de bal voorgeven en deze werd door Junior Fanny Cisse van dichtbij over de doellijn gewerkt (2-3). In de 88e minuut had de beslissing moeten vallen. Voor een compleet leeg doel lepelde Abubakar Suma op zo’n acht meter van het doel de bal over de lat.
In de 90e minuut kwam GVAV heel gelukkig nog op 3-3. Ingmar Liezenga mocht in buitenspelpositie de bal toch aannemen en wist te scoren. Hierna zou het punt veiliggesteld moeten kunnen worden maar dat was niet het geval. Frisia trok massaal naar voren en in de extra tijd knalde Jordy Hoekema door een woud van spelers heen de bal in het doel (3-4).
De scheidsrechter liet niet meer aftrappen en zo gingen de punten in de slotseconde richting Leeuwarden.

GVAV-Rapiditas – LAC Frisia 1883 3-4 (1-2)

Scoreverloop: 14. Hidde Pater 0-1. 43. Arco Bartelsman 1-1. 45. Tarik Bourakba 1-2. 69. Tarik Bourakba 1-3. 82. Junior Fanny Cisse 2-3. 90. Ingmar Liezenga 3-3. 90+2. Jordy Hoekema 3-4.
Scheidsrechter: Henk Boland.
Toeschouwers: 85.
Geel: Ramon Nijdam, Boyd Kooy (GVAV). Mark den Hartog (Frisia).
Man of the match: Voor de jury ging het vandaag tussen David Belosic en Arco Bartelsman. De laatstgenoemde werd de man of the match.
Pupil van de week: geen.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Anthony Pomstra, Lars Brouwer, Boyd Kooy, Daniël de Vries (46. Leon Knol), Ramon Nijdam, Joël de Jong, David Belosic, Arco Bartelsman, Ingmar Liezenga, Patrick Hoving (63. Junior Fanny Cisse), Rashid Conquet (63. Patrick Venema).

Oerterp-Roden 1-1. Hoogezand-Olyphia 7-0. DTD-Lewenborg 0-0. LSC 1890-Helpman 2-2. ASVB-Peize 2-0. St. Annaparochie-Jubbega 1-1.