Joel de Jong (schot)
79'

2e klasse K

24 februari 2019 14:00

20190224 – Na vijf overwinningen op rij ging Helpman zondag met 5-0 ten onder tegen GVAV-Rapiditas.

Na zes minuten kwam GVAV-Rapiditas op 1-0 door Rashid Conquet. Na de rust zorgden Arco Bartelsman, Ingmar Liezenga, Patrick Venema en Joël de Jong voor de 5-0 eindstand.
Komende zondag speelt GVAV-Rapiditas de laatste 22 minuten uit van de indertijd bij een 1-1 stand gestaakte wedstrijd tegen Roden.

De eerste helft kenmerkte zich door een enorm hoog tempo met bij vlagen goed voetbal maar ook vele fouten en bijzonder weinig kansen. Na een wat verwarde situatie voor de goal van Helpman kreeg Rashid Conquet de bal in de zevende minuut voor de voeten en schoot raak (1-0).
Helpman was de wel wat meer combinerende ploeg maar kon voorin niets klaarmaken. GVAV hanteerde veel te vaak de lange bal op Ingmar Liezenga die als centrale spits stond opgesteld maar nauwelijks bereikbaar was. Er waren iets meer mogelijkheden over links via Rashid Conquet maar er was meer ruimte voor Patrick Venema op rechts. Ondanks de fouten en het uitblijven van kansen was de eerste helft echter best vermakelijk.
Na de rust lag het tempo niet veel lager dan in de eerste helft. Gedwongen door de achterstand voetbalde Helpman iets meer naar voren en werd daarmee gevoelig voor de counter. In de 57e minuut was er een uitval waarbij Ingmar Liezenga de bal naar rechts legde op de meegekomen Arco Bartelsman. Waar iedereen verwachtte dat hij een voorzet zou geven, schoot hij zelf op de goal (2-0).
Helpman bleef wel voetballen maar bij GVAV viel alles goed en het won veel meer duels en daardoor leek toch wel iets van moedeloosheid in te kruipen bij Helpman. In de 65e minuut was er een razendsnelle counter van GVAV. Keeper Remco Molenaar gooide de bal naar de kort voor de middellijn staande Rashid Conquet en die stoomde op net zolang hij Ingmar Liezenga in staat kon stellen met een simpel tikje de 3-0 aan te laten tekenen.
In de 68e minuut was Patrick Venema met het van hem bekende doorzettingsvermogen in staat om op de achterlijn drie man voorbij te komen maar hij ging daarna voor eigen succes terwijl er andere spelers beter voor stonden. Een minuut was Patrick wel succesvol bij een counter waarbij de bal keurig voor hem klaargelegd werd door Ingmar Liezenga (4-0).
In de 79e minuut was het tenslotte Joël de Jong die met een vlakke schuiver de stand op 5-0 bracht. In de slotfase leek Jöel ook nog de zesde treffer gaan maken maar Helpman-keeper Karim Khajjoef lag in de weg. Rest nog te vermelden dat de wedstrijd uitstekend werd geleid door de pas twintigjarige Melchior Knol.
Op de website van Helpman zal ongetwijfeld een samenvatting te zien zijn van deze wedstrijd.

GVAV-Rapiditas 5-0 (1-0)

Scoreverloop: 7. Rashid Conquet 1-0. 57. Arco Bartelsman 2-0. 65. Ingmar Liezenga 3-0. 69. Patrick Venema 4-0. 79. Joël de Jong.
Scheidsrechter: Melchior Knol.
Toeschouwers: 135.
Geel: Lars Brouwer, Boyd Kooy, Ingmar Liezenga (GVAV). Silvan Reinders, Yume Chun (Helpman).
Man of the match: Boyd Kooy.
Citaten van de dag: Willem Eltink.
Willem kwam na afloop de twee schalen met warme hapjes in de bestuurskamer binnen brengen. Bij het neerzetten van de eerste schaal rolden er paar hapjes af de tafel op. ‘Wees maar blij dat het hier gebeurt. Als ze in de kantine op de vloer waren gevallen, had ik ze gewoon opgeraapt hoor!’
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Ramon Nijdam, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Lars Brouwer, Leon Knol, David Belosic (62. Joël de Jong), Arco Bartelsman, Rashid Conquet (80. Patrick Hoving), Ingmar Liezenga, Patrick Venema (70. Junior Fanny Cisse).

Zoals gebruikelijk waren er weer veel doelpunten in deze competitieronde. In deze klasse ligt het gemiddelde aantal doelpunten op 4,44 per wedstrijd en dat is het hoogste gemiddelde van de klassen 1F tot en met 3D. Ook in vier van de vijf vierde klassen is er een lager gemiddelde. Het gemiddelde van vandaag bedraagt 5,28.
ASVB – Roden 2-4. Oerterp – St. Annaparochie 3-2. Peize – LAC Frisia 1-4. Hoogezand – FC Lewenborg 4-4. LSC 1890 – Olyphia 5-1. DTD – Jubbega 1-1.