St.Annaparochie 1 (zon)

2e klasse K

12 mei 2019 14:00

20190512 – GVAV-Rapiditas won zondag gemakkelijk met 5-1 van St Annaparochie.

In de vierde minuut scoorde debutant Jordi Paapst (1-0). In de 40e minuut werd een schot van de andere debutant, Tom Klooster, door Geert Scheer voldoende van richting veranderd om zijn eigen doelman te passeren (2-0). In de tweede helft scoorde Junior Fanny Cisse de 3-0 en Ingmar Liezenga de 4-0 en de 5-0. Marc Bakker redde daarna nog de eer voor St Annaparochie (5-1).
Volgende week gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij DTD.

GVAV trad aan zonder Boyd Kooy (te laat), Arco Bartelsman (hersenschudding), David Belosic (ziek), Lars Brouwer (geschorst), Rashid Conquet (tot het einde van het seizoen uitgeschakeld) en Ramon Nijdam (negen maanden tot een jaar uitgeschakeld). Tom Klooster uit JO19-1 maakte daarom zijn debuut als rechtsback en Jordi Paapst uit JO19-1 maakte zijn debuut op het middenveld. Met Ricardo Postema stond nog een speler uit JO19-1 op het middenveld.
Het gemis van zes basisspelers deed zich echter in het geheel niet voelen, temeer daar St. Annaparochie niet de indruk wekte er alles aan te willen (of te kunnen?) doen om het spelen in de nacompetitie voor lijfsbehoud te willen ontlopen. GVAV had vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief en kwam al in de vierde minuut op voorsprong nadat de Junior Fanny Cisse de bal klaarlegde voor Jordi Paapst die keurig raak schoot (1-0).
In de gehele eerste helft was er geen enkel gevaar voor het GVAV-doel maar aan de andere kant bleven ook echt grote kansen voor GVAV uit. In de 40e minuut was het echter wel raak. Tom Klooster had mogelijk als debutant ook kunnen scoren maar in een poging diens inzet te onderscheppen lepelde Geert Scheer de bal over zijn eigen doelman heen (2-0).
In eerste vijf minuten van de tweede helft was er het nodige weerwerk van St Annaparochie. Anthony Pomstra die in de rust Remco Molenaar was komen te vervangen kon al in de 46e minuut redding brengen en een minuutje later had hij pech toen de bal vlak voor hem opstuiterde maar hij had geluk dat de bal nog net tegen hem aan kwam. Na dit minioffensief van de gasten kwam Boyd Kooy in het veld en werd de natuurlijke tandem in de centrale verdediging hersteld en verhuisde Joël de Jong naar zijn normale plek op het middenveld.
In de 56e en de 57e minuut werd de wedstrijd al in feite beslist. Na een voorzet van Tom Klooster kon Junior Fanny Cisse de 3-0 laten aantekenen. Even later kon Ingmar Liezenga alleen op keeper Jort Kuiphof af en stond de 4-0 op het bord. In de 66e minuut kon Ingmar de bal in het lege doel schuiven na een assist van Junior Fanny Cisse (5-0). In de 70e minuut had Geert Scheer namens St Annaparochie bijna een tweede eigen doelpunt op zijn naam gekregen maar hij schoot de bal tegen de paal. Dat Marc Bakker in de 74e minuut nog een goal maakte voor St Annaparochie was louter voor de statistiek.

GVAV-Rapiditas – St Annaparochie 5-1 (2-0)

Scoreverloop: 4. Jordi Paapst 1-0. 40. Geert Scheer e.d. 2-0. 56. Junior Fanny Cisse 3-0. 57 en 66. Ingmar Liezenga 4-0 en 5-0.
Scheidsrechter: Sander Eisinga.
Toeschouwers: 55.
Geel: Erwin Riemersma, Geert Scheer (St. Annaparochie).
Man of the match: Junior Fanny Cisse.
Pupil van de week: geen.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar (46. Anthony Pomstra), Rowin Liefers, Joël de Jong, Daniël de Vries, Tom Klooster, Jordi Paapst (53. Boyd Kooy), Leon Knol, Ricardo Postema (70. Patrick Hoving), Junior Fanny Cisse, Ingmar Liezenga, Patrick Venema.

LAC Frisia – Helpman 1-2. LSC 1890 – Jubbega 3-2. ASVB – Olyphia 1-0. Peize – Roden 1-3. Hoogezand – DTD 2-0. Oerterp – FC Lewenborg 1-2.