FC Lewenborg 1 (zon)

2e klasse K

14 april 2019 14:00

20190414 – GVAV-Rapiditas zette zondag FC Lewenborg met 4-2 opzij.

Vier keepersfouten, eerlijk verdeeld over beide ploegen, en twee doelpunten meer voor GVAV-Rapiditas zorgden voor de verdiende zege van de bewoners van Sportpark Kardinge. In de 14e minuut scoorden Joël de Jong en Arco Bartelsman de 1-0 en de 2-0. Kort daarna kwam FC Lewenborg terug tot 2-1 door Armando Kremer, die na de rust ook voor de 2-2 zorgde. Ingmar Liezenga en Junior Fanny Cisse zorgden voor de 4-2 eindstand.
Volgende week gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij titelkandidaat Roden.

GVAV moest voorin improviseren omdat Rashid Conquet en Patrick Venema enkele weken afwezig zullen zijn door blessures. Patrick Hoving was er vandaag ook niet. Joël de Jong vervulde nu de rol van centrumspits en daardoor kwam er een plek vrij op het middenveld. De meer verdedigend ingestelde Dion Paapst had daar de voorkeur gekregen boven David Belosic.
GVAV kreeg de eerste serieuze mogelijkheid in de negende minuut toen Ingmar Liezenga op links goed doorkwam maar zijn eindpass op Joël de Jong was te slordig. In twaalfde minuut was er ook een mogelijkheid voor FC Lewenborg maar de twee-tegen-een-situatie tegenover Boyd Kooy werd niet goed uitgespeeld.
In de 14e minuut scoorde GVAV tweemaal. Na een goede onderschepping door Dion Paapst kwam de bal via Leon Knol bij Junior Fanny Cisse terecht die Joël de Jong bediende (1-0). Nog in dezelfde minuut kreeg keeper Frank Woldring in een onschuldig ogende situatie de hoog opstuitende bal niet onder controle en de attent doorgelopen Arco Bartelsman kon tot zijn eigen verbazing met een kopbal scoren (2-0).
De volgende keepersfout kwam van GVAV-keeper Remco Molenaar. Hij schoot de bal slecht uit en Marco Kremer wist FC Lewenborg in de 19e minuut terug in de wedstrijd te krijgen (2-1). Rond de 38e minuut waren er drie mogelijkheden voor GVAV. Een voorzet leek op het hoofd van Joël de Jong te eindigen maar Frank Woldring wist de bal nog net op tijd te raken. Een vrije trap van Lars Brouwer leek het doel in te gaan maar met een katachtige redding voorkwam Woldring een derde GVAV-treffer. De derde mogelijkheid was weer voor Joël de Jong maar in een vrije schietpositie raakte hij de bal verkeerd.
Na de rust gebeurde er twintig minuten lang niet veel bijzonders. In de 63e minuut kwam ‘voetballer’ David Belosic bij GVAV in de ploeg voor Dion Paapst en daardoor waren er veel vlottere combinaties bij GVAV te zien maar ook FC Lewenborg begon beter te spelen en zo was er een dik kwartier lang heel acceptabel voetbal van beide kanten te zien. Remco Molenaar ging in de 71e minuut opnieuw in de fout. Een onschuldig schot van Armando Kremer rolde langs zijn geknielde been het doel in (2-2).
Hierna had FC Lewenborg een tijdje het betere van het spel maar een fout op het middenveld werd de ‘buren’ fataal. Ingmar Liezenga werd keurig vrijgespeeld, omspeelde de keeper en kreeg de bal nog net binnengeschoten voordat een van de verdedigers van FC Lewenborg met een sliding het onheil nog afwenden kon (3-2). Het duel werd in de 85e minuut definitief beslist door Junior Fanny Cisse die de tweede misgreep van Frank Woldring in een doelpunt wist om te zetten (4-2).
FC Lewenborg staat nu twaalfde met twee punten achterstand op naaste concurrent Sint Annaparochie op plaats elf maar die ploeg heeft drie wedstrijden minder gespeeld. Het lijkt er dus op dat FC Lewenborg veroordeeld zal worden tot de nacompetitie voor lijfsbehoud.

GVAV-Rapiditas – FC Lewenborg 4-2 (2-1)

Scoreverloop: 14. Joël de Jong en Arco Bartelsman 1-0 en 2-0. 19 en 71. Armando Kremer 2-1 en 2-2. 77. Ingmar Liezenga 3-2. 85. Junior Fanny Cisse 4-2.
Scheidsrechter: Jeffrey Wolthof.
Toeschouwers: 85.
Geel: Sheduaan Al-Taijeb (FC Lewenborg).
Man of the match: Rowin Liefers.
Pupil van de week: geen.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Rowin Liefers, Dion Paapst (63. David Belosic), Arco Bartelsman (87. Ricardo Postema), Leon Knol (80. Daan van den Ham), Ingmar Liezenga, Joël de Jong, Junior Fanny Cisse.

Peize – Helpman 1-1. DTD – Sint Annaparochie 1-4. ASVB – LAC Frisia 1883 2-1. Hoogezand – Jubbega 2-1. Oerterp – Olyphia 3-1. LSC 1890 – Roden 4-5.