85'
Boyd Kooy (kopbal)

2e klasse K

17 februari 2019 14:00

20190217 – Met twee doelpunten in de slotfase pakte GVAV-Rapiditas een punt bij LSC 1890.

Na een kwartier kwam een eigen doelpunt op naam van Dion Paapst (1-0). Kort voor de rust maakt Joël de Jong gelijk (1-1). Na de rust zorgden Maarten Kingma en Rodi de Boer voor een 3-1 voorsprong voor de Friezen. In de 85e en de 88e minuut sleepten Boyd Kooy en Junior Fanny Cisse nog een 3-3 gelijkspel uit het vuur voor GVAV-Rapiditas.
Komende woensdag speelt GVAV-Rapiditas in Emmen voor de beker tegen zaterdagtweedeklasser Drenthina en komende zondag komt Helpman in competitieverband naar Sportpark Kardinge.

In de eerste helft speelden beide ploegen wat afwachtend en niet al te best. In het eerste kwartier was LSC wat beter en kwam op een gelukkige manier op voorsprong. Op het middenveld werd de bal verloren en de daaropvolgende aanval van LSC leverde een voorzet op die door Dion Paapst achter zijn eigen doelman werd gewerkt (1-0)
GVAV had hierna weer een iets betere periode maar over het algemeen gebeurde er vrij weinig. Joël de Jong die niet bepaald zijn beste dag had, ging een mooie een-twee aan met Ingmar Liezenga en scoorde in de 42e minuut de gelijkmaker (1-1).
LSC begon sterk aan de tweede helft en kwam al in de 47e minuut weer op voorsprong door Maarten Kingma (2-1). GVAV begon wat meer druk te zetten maar liep in de 59e minuut tegen een counter op, waarbij Ramon Nijdam door Marco da Silva tegen de grond gelopen werd zodat Rodi de Boer vrij baan kreeg richting Remco Molenaar (3-1). Scheidsrechter Jasper Ottens was niet gevoelig voor de protesten van GVAV en uiteraard was er geen VAR aanwezig.
Trainer Jacob Bosman, zeer geplaagd door rugklachten maar toch aanwezig, bracht David Belosic en Patrick Hoving in voor Joël de Jong en Patrick Venema. Het discutabele doelpunt en de wissels zorgden voor nieuw elan bij GVAV. Een kwartier powerplay leverde echter geen doelpunt op en Lars Bos van LSC vergat in de 76e minuut de trekker over te halen toen hij na een counter alleen voor Remco Molenaar opdook. Zijn schot ging naast.
GVAV bleef erin geloven en laatste man Boyd Kooy stond nu ook voorin als stormram. Hoewel LSC steeds slordiger ging spelen bleven uitgespeelde kansen lang uit. In de 85e minuut floot de scheidsrechter voor een vrije schop op de rand van het strafschopgebied in het voordeel van GVAV. Uit de rebound na de vrije trap kopte Boyd Kooy met een snoekduik de 3-2 binnen.
Het psychologische voordeel van de aansluitingstreffer was in deze wedstrijd overduidelijk. Bij LSC sloeg de paniek toe en geen enkele bal kwam meer bij een medespeler terecht. In de 88e minuut omspeelde Junior Fanny Cisse zijn directe tegenstander en scoorde de gelijkmaker (3-3). Bij beide partijen was er nu onrust merkbaar maar in de extra tijd was GVAV er zelfs nog bijna met de drie punten vandoor gegaan. Leon Knol had de winnende treffer op zijn voet maar de bal ging naast.

LSC 1890 – GVAV-Rapiditas 3-3 (1-1)

Scoreverloop: 15. Dion Paapst e.d. 1-0. 42. Joël de Jong 1-1. 47. Maarten Kingma 2-1. 59. Rodi de Boer. 85. Boyd Kooy 3-2. 88. Junior Fanny Cisse 3-3.
Scheidsrechter: Jasper Ottens.
Toeschouwers: 120.
Geel: Ramon Nijdam (GVAV). R. Vallinga, Patrick Zijda (LSC 1890).
Man of the match: Lars Brouwer.
Citaten van de dag: geen.
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Ramon Nijdam, Boyd Kooy, Dion Paapst, Lars Brouwer, Leon Knol, Joël de Jong (61. David Belosic), Arco Bartelsman, Rashid Conquet (61. Patrick Hoving), Ingmar Liezenga, Patrick Venema (74. Junior Fanny Cisse).

ASVB – Hoogezand 0-7. Helpman – Oerterp 5-2. Olyphia – Roden 0-3. FC Lewenborg – St. Annaparochie 1-1. LAC Frisia – Jubbega 4-2. Peize – DTD 0-1.