Lars Boonstra (vrije trap)

2e klasse K

21 oktober 2018 14:00

20181021 – GVAV-Rapiditas verloor zondag met 4-5 van Oerterp.

Al in de vijfde minuut was Joran Pultrum succesvol voor Oerterp (0-1). In de 38e en de 39e minuut kwam GVAV-Rapiditas op voorsprong door Ingmar Liezenga en Patrick Hoving (2-1). Na amper dertig seconden in de tweede helft stond het weer gelijk door een goal van Lars Boonstra (2-2) en tien minuten later kwam Oerterp op 2-3 door Folkert Hoekstra. In de 69e en de 70e minuut kwam GVAV-Rapiditas weer op een voorsprong door Rashid Conquet en Ramon Nijdam (4-3). In de 76e minuut kwam de 4-4 wederom op naam van Folkert Hoekstra en in de 85e minuut schoot Lars Boonstra de winnende goal binnen voor Oerterp (4-5).
Komende zondag gaat GVAV-Rapiditas naar Hoogezand dat vandaag Roden in eigen huis op een 3-7 nederlaag trakteerde.

Oerterp begon afwachtend aan de wedstrijd en na wat kleine kansjes voor GVAV viel de eerste treffer helemaal uit het niets aan de andere kant. Remco Molenaar had tot op dat moment nog geen bal aangeraakt en kon hem al direct uit het net vissen. Een ongelukkig uitgevallen verdedigende kopbal belandde voor de voeten van Joran Pultrum die geen moeite had de bal keihard in te schieten (0-1).
De voorsprong gaf de ploeg uit Friesland vertrouwen en zo ontspon zich een gelijk opgaande eerste helft. In de tiende minuut moest Remco Molenaar handelend optreden na een inzet van Taeke van der Hoek. Het duurde tot de 38e minuut voordat Ingmar Liezenga op een assist van Leon Knol van dichtbij de 1-1 kon inschieten. Nauwelijks een minuut later hoefde scheidsrechter Jos Boerema geen salomonsoordeel te vellen toen een van de Oerterp-verdedigers de bal tegen de hand kreeg. De bal rolde voor de voeten van Patrick Hoving die weer een goal aan zijn totaal kon toevoegen (2-1).
Nog voor de rust had het alweer 2-2 kunnen staan toen Remco Molenaar zich verkeek op een voorzet die naar de tweede paal ging. Remco ging onder de bal door die tegen de binnenkant van de paal het veld weer inging en voorlangs het doel ging zonder iemand de bal nog wist te raken.
Na de rust was het wel heel snel gedaan met de voorsprong voor GVAV. Lars Boonstra wist zich handig om te draaien en in te schieten (2-2). In de 55e minuut kwamen de Friezen op voorsprong toen een volkomen vrijstaande Folkert Hoekstra de bal in kon koppen (2-3).
Hierna werd er door GVAV weer wat beter gecombineerd tegen de fysiek sterke tegenstander en in de 69e minuut viel er alweer een kopgoal. Van vrij ver wist Rashid Conquet de bal achter keeper Geale Couperus te krijgen (3-3). Een minuut later bleek Ramon Nijdam mee opgerukt te zijn en ook zijn kopbal was de keeper van Oerterp te machtig (4-3). Dit was nog niet de laatste kopgoal want in de 76e minuut maakte Folkert Hoekstra er namens Oerterp ook weer een (4-4).
De koek was daarmee nog niet op. In de 85e minuut mocht Oerterp van net buiten het strafschopgebied een vrije schop nemen. De muur was door Remco Molenaar niet goed neergezet want Lars Boonstra kon de bal rechtstreeks de rechterhoek inschieten (4-5).
In een wedstrijd die een gelijkspel verdiend had, trok Oerterp daarmee aan het langste eind.

GVAV-Rapiditas – Oerterp 4-5 (2-1)

Scoreverloop: 5. Joran Pultrum 0-1. 38. Ingmar Liezenga 1-1. 39. Patrick Hoving 2-1. 46. Lars Boonstra 2-2. 55. Folkert Hoekstra 2-3. 69. Rashid Conquet 3-3. 70. Ramon Nijdam 4-3. 76. Folkert Hoekstra 4-4. 85. Lars Boonstra 4-5.
Scheidsrechter: Jos Boerema.
Toeschouwers: 88.
Geel: Ingmar Liezenga, Joël de Jong (GVAV). Lars Boonstra (Oerterp).
Man of the match: Leon Knol.
Pupil van de week: Daninho Roossien.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Ramon Nijdam, Dion Paapst, Daniël de Vries, Lars Brouwer, Joël de Jong, Arco Bartelsman, Leon Knol (85. Junior Fanny Cisse), Ingmar Liezenga, Patrick Hoving (77. Roy Nijdam), Patrick Venema (63. Rashid Conquet).

Het was een doelpuntrijke zondag in de tweede klasse K: 41 doelpunten.
LAC Frisia – DTD 0-1. ASVB – LSC 1890 1-1. Olyphia – FC Lewenborg 2-2. Roden – Hoogezand 3-7. Peize – Jubbega 4-4. Helpman – St. Annaparochie 5-2.