90'
Camiel Gerritsen (schot)

2e klasse K

30 september 2018 14:00

20180930 – GVAV-Rapiditas leed zondag op eigen veld een pijnlijke 0-4 nederlaag tegen LSC 1890.

In de eerste helft kwam LSC 1890 in de 12e minuut op voorsprong door Daan Daniëls. In de tweede helft liet LSC 1890 GVAV-Rapiditas nog heel lang in leven maar in de laatste tien minuten zorgden Rodi de Boer, Lars Bos en Camiel Gerritsen voor de verdiende overwinning voor de bezoekers uit Sneek.
Komende zondag speelt GVAV-Rapiditas nogmaals thuis en wel tegen DTD.

GVAV-Rapiditas miste middenvelder David Belosic die in Engeland was bij de wedstrijd tussen Chelsea en Liverpool. Trainer Jacob Bosman had ervoor gekozen om Dion Paapst als verdedigende middenvelder neer te zetten maar die mist op dit moment nog de kracht en de ervaring voor die rol.
In de eerste helft ging het nog aardig gelijk op tussen beide ploegen hoewel LSC iets gevaarlijker was. In de zevende minuut ontsnapte GVAV aan een achterstand toen de verder prima leidende scheidsrechter Gerbrandy ten onrechte het buitenspelsignaal van Klaas Heeren negeerde maar via een carambole tussen Remco Molenaar en Boyd Kooy ging de bal uiteindelijk naast.
In de 12e minuut was het wel raak: Daan Daniëls kon de bal uit een afgemeten voorzet inkoppen. GVAV werd pas echt gevaarlijk in de extra tijd van de eerste helft toen Patrick Hoving in een vergelijkbare situatie de bal net naast kopte.
GVAV probeerde in de tweede helft meer druk te zetten maar de counters van LSC waren heel gevaarlijk. In de 57e en de 66e minuut verzuimden Lars Bors en Marco da Silva de voorsprong verder uit te bouwen. Kort daarna had GVAV twee mogelijkheden om gelijk te komen. Een voorzet bereikte Arco Bartelsman maar op zo’n tien meter van het doel raakte hij de bal volkomen verkeerd.
In de volgende minuut wist Boyd Kooy de bal staande bij de achterlijn de bal achterover koppend over keeper Jesse van Sermondt te krijgen. Volgens niet geheel objectieve toeschouwers zou de bal de doellijn gepasseerd zijn maar de scheidsrechter kon het niet zien en de grensrechter van LSC reageerde ook niet.
In de 74e minuut werd de zoveelste counter van LSC onschadelijk gemaakt door Remco Molenaar maar aan de andere kant lukte het bij een en dezelfde aanval Arco Bartelsman en Junior Fanny Cisse niet om de 1-1 te maken. De 0-2 hing al heel lang in de lucht en die viel in de 80e minuut toen Rodi de Boer een mooi uitgespeelde counter afsloot. Het massaal op de aanval spelen werd GVAV daarna nog tweemaal fataal. In de 85e minuut was het Lars Bos (0-3) en in de 90e minuut zorgde Camiel Gerritsen voor de 0-4.
De door zeer geslaagde voorbereiding in de beker gewekte optimistische verwachtingen zijn nu wel getemperd, mogen we aannemen. Zondag wacht DTD, dat vorig seizoen ook al een stugge ploeg bleek te zijn.

GVAV-Rapiditas – LSC 1890 0-4 (0-1)

Scoreverloop: 12. Daan Daniëls 0-1. 80. Rodi de Boer 0-2. 85. Lars Bos 0-3. 90. Camiel Gerritsen 0-4.
Scheidsrechter: Martijn Gerbrandy.
Toeschouwers: 85.
Geel: Dion Paapst (GVAV). Jorn Eggens (LSC 1890).
Man of the match: Remco Molenaar.
Citaat van de dag: geen.
Pupil van de week: Terence Ilaria.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Leon Knol, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Ramon Nijdam, Joël de Jong (82. Lars Brouwer), Arco Bartelsman (76. Junior Fanny Cisse), Dion Paapst, Ingmar Liezenga, Patrick Hoving, Patrick Venema (60. Rashid Conquet).

Overige uitslagen

Roden – Olyphia 7-2. Hoogezand – ASVB 1-1. Jubbinga – LAC Frisia 2-1. Oerterp – Helpman 1-5. St. Annaparochie – FC Lewenborg 1-2. DTD – Peize 2-1.