Roy Nijdam (schot)

2e klasse K

14 oktober 2018 14:00

20181014 – GVAV-Rapiditas won zondag met 2-3 van Jubbega.

Na een kwartier in de eerste helft maakte Oebele Schokker de 1-0. In de 55e minuut kwam Jubbega op 2-0 door Kevin van den Belt. Een veel beter GVAV-Rapiditas trok door doelpunten van Ingmar Liezenga, Roy Nijdam en nogmaals Ingmar Liezenga echter terecht aan het langste eind.
Komende zondag krijgt GVAV-Rapiditas Oerterp op bezoek.

Ook in de seizoenen 73/74, 74/75 en 75/76 werden uitwedstrijden tegen Jubbega gespeeld met als uitslagen 3-3, 2-2 en 3-2. Met de 2-3 van vandaag is stand weer volkomen in evenwicht.
De stand op de ranglijst voorafgaand aan deze wedstrijd was dat niet. Jubbega ging met negen uit drie samen met Roden aan kop en GVAV stond nog maar op drie punten. Volgens de bestuursleden van Jubbega was deze stand voor Jubbega wel wat geflatteerd en dat werd in de wedstrijd al snel duidelijk. GVAV had vanaf het begin het initiatief en de eerste waarschuwing werd al in de derde minuut afgegeven toen Leon Knol over schoot.
Patrick Hoving, geschorst vanwege zijn twee gele kaarten vorige week, werd in de spits vervangen door Rashid Conquet. Ook Boyd Kooy speelde deze week nog niet maar in zijn plaats stond net als vorige week Dion Paapst centraal in de verdediging, waar hij te maken kreeg met de van Drachtster Boys overgekomen stormram Kevin Bakels die vermoedelijk wel 20 kg meer op de weegschaal laat zien. Dion was echter totaal niet onder de indruk en bleef de rust zelve. Hij werd later dan ook benoemd tot man of the match.
Bij GVAV was het middenveld uitstekend op dreef en Patrick Venema werd door velen als de gevaarlijkste man op het veld gezien. Bij Jubbega was de in 1984 geboren routinier Oebele Schokker de meest invloedrijke speler, terwijl ook de beide buitenspelers niet de minsten waren.
Geheel tegen de verhouding in kwam Jubbega in de zestiende minuut op voorsprong toen Oebele Schokker een schot op de korte hoek afvuurde en de bal tot ieders verbazing onder Remco Molenaar doorging (1-0). GVAV ging voort op de ingeslagen weg en de grootste kans was voor Ingmar Liezenga die alleen op keeper Hindrik de Jong afging, de bal over de keeper heen speelde en daarna door de keeper buiten het strafschopgebied geraakt werd. De bal ging naast en de keeper kreeg een gele kaart. Omdat de bal al gespeeld had en door Ingmar toch niet in te halen was geweest, was deze kleur van de kaart goed te verdedigen.
Na de rust kwam Roy Nijdam het veld in voor Rashid Conquet die totaal niet in de wedstrijd zat. GVAV kreeg ook direct kansen aan het begin van de tweede helft. Een kopbal van Roy Nijdam ging net naast en Arco Bartelsman kon na een uitbraak niet genoeg kracht achter het schot zetten om succesvol te zijn.
In de 55e minuut liep Kevin van de Belt weg uit de rug van Ramon Nijdam en met een ongelooflijke pegel zette hij Jubbega op een 2-0 voorsprong. Bij GVAV raakte niemand, noch op het veld, noch op de bank, in paniek. Men bleef vlot combineren en na een snelle aanval gaf Roy Nijdam de bal op maat aan Ingmar Liezenga die in de 68e minuut voor de 2-1 zorgde.
Deze psychologische tik kwam Jubbega niet meer te boven. De ploeg leek leeg gespeeld en in de 76e minuut zorgde Roy Nijdam met een harde schuiver voor de gelijkmaker (2-2). In de 84e minuut kreeg Ingmar een vrijwel identieke kans als in de eerste helft. Deze keer wist hij de bal zonder enig probleem over de keeper heen te lobben (2-3).

Jubbega – GVAV-Rapiditas 2-3 (0-1)

Scoreverloop: 16. Oebele Schokker 1-0. 55. Kevin van den Belt 2-0. 68. Ingmar Liezenga 2-1. 76. Roy Nijdam 2-2. Ingmar Liezenga 2-3.
Scheidsrechter: René Wijma.
Toeschouwers: 200.
Geel: Dion Paapst, Ingmar Liezenga (GVAV). Klaas de Jong, Hindrik de Jong (Jubbega).
Man of the match: Dion Paapst.
Citaat van de dag: Christine Venema.
Een van de oudere Jubbega-supporters stond op de wal achter de GVAV-supporters die op een bankje langs de lijn zaten. De man ging nogal te keer en wond zich vreselijk op. Christine zei tegen hem: ‘Als het verkeerd met u gaat, kom ik u heus niet reanimeren, hoor!’
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Ramon Nijdam, Dion Paapst, Daniël de Vries, Lars Brouwer, Joël de Jong, Arco Bartelsman, Leon Knol, Ingmar Liezenga (87. Junior Fanny Cisse), Rashid Conquet (46. Roy Nijdam), Patrick Hoving, Patrick Venema (87. Boyd Kooy).

Overige uitslagen

Olyphia – Helpman 0-2. DTD – Oerterp 1-1. Hoogezand – LSC 1890 0-3. St. Annaparochie – Peize 3-0. Roden – LAC Frisia 2-2. Lewenborg – ASVB 2-5.