73'

2e klasse K

28 oktober 2018 14:00

20181028 – GVAV-Rapiditas speelde zondag met 1-1 gelijk tegen Hoogezand.

Pas na de rust kwam er leven in deze wedstrijd. In de 54e minuut kopte Hein Uuldriks raak uit een hoekschop (1-0). In de 73e minuut maakte Patrick Venema de verdiende gelijkmaker (1-1). Een waar slotoffensief van GVAV-Rapiditas in het laatste kwartier bleef echter zonder gevolgen voor Hoogezand.
Komende zondag gaat GVAV-Rapiditas naar ASVB in Blijham.

Over de eerste helft valt weinig te vertellen. Met Boyd Kooy weer op zijn vertrouwde positie in het centrum van de verdediging en met een vlekkeloos spelende Daniël de Vries hield GVAV achterin de boel behoorlijk goed dicht. Voorin moest Patrick Hoving verstek laten gaan omdat hij een ernstige blessure aan een vinger opgelopen had. Hoogezand, dat een vertraagde opbouw vanuit de defensie hanteerde, kreeg enkele kleine kansjes. De meest serieuze kans was echter voor GVAV dat in de 44e minuut dicht bij de openingstreffer was.
Meteen na de rust kreeg Ingmar Liezenga zijn eerste grote kans, maar bij deze kans belandde zijn schot op de voet van Hoogezand-keeper Teun Hoekstra. Hoogezand leek de tweede helft iets meer voor de winst te gaan spelen en Ramon Nijdam en Lars Brouwer hadden weliswaar hun handen vol aan de behendige buitenspelers van Hoogezand maar tot veel doelgevaar leidde dat niet. Het gevaar van Hoogezand moest komen uit spelhervattingen. Bij de eerdere hoekschoppen was het meestal een speler van Hoogezand die de bal kon koppen maar de bal ging daarbij steeds over het doel. In de 54e minuut ging het echter wel goed: Hein Uuldriks kopte de bal in een vol strafschopgebied achter Remco Molenaar (1-0).
Nog in dezelfde minuut en een minuut later mocht Ingmar Liezenga alleen op Teun Hoekstra afgaan. Bij de eerste van deze twee kansen had Ingmar nog wel verder door kunnen lopen en was het schot een prooi voor de keeper. Bij de daaropvolgende kans kwam de keeper ver uit zijn doel en leek de lob van Ingmar succesvol, maar de bal kwam via de lat het veld weer in.
Geprikkelde door de achterstand begon GVAV nu echt goed te voetballen en in de 73e minuut was het Patrick Venema die gelijkmaker produceerde (1-1). Aanvankelijk werd Joël de Jong als doelpuntenmaker omgeroepen maar dat werd al spoedig hersteld. De ploeg die gelijkmaakt, heeft vaak een psychologisch voordeel en dat was ook nu het geval. De organisatie bij Hoogezand leek zoek en ook de fut leek eruit. GVAV ontwikkelde een enorm slotoffensief om alle drie de punten mee naar huis kunnen nemen maar Ingmar Liezenga, Joël de Jong (tweemaal) en Roy Nijdam slaagden er niet in om Teun Hoekstra te passeren.

Hoogezand – GVAV-Rapiditas 1-1 (0-0)

Scoreverloop: 54. Hein Uuldriks 1-0. 73. Patrick Venema 1-1.
Scheidsrechter: Nick Alberts.
Toeschouwers: 160.
Geel: Arco Bartelsman (GVAV). Björn Wollinga (Hoogezand).
Man of the match: Patrick Venema.
Citaat van de dag: Marjan de Vries.
Bij de 1-1 stand vond Marjan de Vries dat Joël de Jong nu maar moest scoren. ‘Hij is tenslotte al omgeroepen!’
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Ramon Nijdam, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Lars Brouwer, Joël de Jong, Arco Bartelsman, Leon Knol, Rashid Conquet (77. Roy Nijdam), Ingmar Liezenga, Patrick Venema (83. David Belosic).

St. Annaparochie – ASVB 1-3. LSC 1890 – Peize 3-0. Oerterp – LAC Frisia 4-1. FC Lewenborg – Helpman 1-3. Jubbega – Roden 1-2. DTD – Olyphia 1-0.