Roden 1 (zon)

3 - 2

2e klasse K

22 april 2019 14:00

20190422 – Voor zo’n 400 toeschouwers was Roden op Tweede Paasdag met 3-2 de zeer gelukkige winnaar in het duel met GVAV-Rapiditas.

Vooral in de eerste helft had Roden vrijwel niets in te brengen tegen GVAV-Rapiditas dat vijf grote kansen niet wist te benutten maar via Enrico Wardenier wel op 2-0 kwam. Arco Bartelsman bracht GVAV-Rapiditas na de rust terug in de race (2-1) maar Enrico Wardenier maakte tien minuten voor tijd zijn derde van vandaag (3-1). In de slotfase kwam GVAV-Rapiditas via Joël de Jong nog terug tot 3-2 maar een gelijkmaker viel niet meer.
Komende zondag gaat GVAV-Rapiditas dezelfde kant op maar stopt dan al in Peize.

Op de website van RTV Drenthe, dat ook met een cameraploeg aanwezig was voor een reportage in het programma Onze Club (de hele maandagavond te zien), staat een kort verslag met als titel ‘Gelukkig Roden zwijnt tegen GVAV-Rapiditas’.
En zo was het ook. In de eerste helft speelde GVAV het beste combinatievoetbal van het hele seizoen en kwam Roden nauwelijks over de middenlijn. Een neutrale toeschouwer had kunnen denken dat niet Roden maar GVAV de kampioensploeg in wording was. In de negende minuut kwam een voorzet bij Ingmar Liezenga terecht die de bal leek te willen aannemen maar deze zodanig raakte dat deze via de paal naast ging. Een minuut later had Ingmar wederom de openingstreffer op zijn voet maar zijn schot vanuit een vrije positie was niet ver genoeg bij keeper Klaas Keiker vandaan en die kon dan ook redden.
Bij een uitbraak in de 14e minuut was Roden wel succesvol. De bal stuiterde op het harde veld over de verdedigers van GVAV heen en daar had Robin van der Tuin op gerekend. Zijn inzet werd gekeerd door Remco Molenaar maar in de rebound wist Enrico Wardenier wel te scoren (1-0).
In de 17e en de 22e minuut nam Ingmar Liezenga gevaarlijke vrije trappen maar Klaas Keiker bracht redding bij de eerste en werd bij de tweede geholpen doordat de bal bovenop de kruising belandde. Ook in de 38e minuut had de gelijkmaker kunnen vallen toen David Belosic vanaf links een strakke voorzet over de grond gaf maar Arco Bartelsman de bal volkomen verkeerd raakte.
In de 39e minuut kwam Roden voor de derde keer in de buurt bij het doel van GVAV. Ook nu wist Remco Molenaar Robin van der Tuin van scoren af te houden maar ook nu was de rebound van Enrico Wardenier succesvol (2-0).
In de tweede helft was GVAV nog steeds de betere ploeg maar iets minder superieur dan in de eerste helft. In de 54e minuut was er een schot van Arco Bartelsman dat door Klaas Keiker over de lat getikt werd. In de 57e minuut kreeg Junior Fanny Cisse op links de bal gelukkig mee maar zijn schot ging net naast. In de 61e minuut wist Arco Bartelsman uit de rebound na een vrije schop van Ingmar Liezenga wel te scoren (2-1).
In de 70e minuut leek de gelijkmaker te vallen toen Daniël de Vries de bal inkopte na een vrije schop maar de goal werd afgekeurd door scheidsrechter Eric ten Horn die aanvankelijk leek te gebaren dat Dani geduwd zou hebben. Hoewel de assistent-scheidsrechter van Roden niet voor buitenspel gevlagd had, terwijl hij dat gedurende de wedstrijd wel heel vaak deed, verklaarde de scheidsrechter na afloop dat hij de goal had afgekeurd vanwege buitenspel. Op de beelden van RTV Drenthe is echter duidelijk te zien dat de scheidsrechter hier de fout in ging.
In de 75e minuut had de ingevallen Patrick Venema de gelijkmaker op zijn voet maar de bal sprong net wat omhoog toen hij de bal in het doel wilde schuiven. Zijn inzet ging daardoor hoog over.
Roden was in deze tweede helft door enkele counters wel gevaarlijk maar was daaruit niet succesvol. Met Lars Brouwer in de buurt kreeg Enrico Wardenier in de 80e minuut toch de gelegenheid te schieten en op dit schot had Remco Molenaar geen verweer (3-1). In de 88e minuut was er weer een aansluitingstreffer maar de goal van Joël de Jong kwam te laat om nog een beter resultaat te bereiken (3-2).

Roden – GVAV-Rapiditas 3-2 (2-0)

Scoreverloop: 14 en 39. Enrico Wardenier 1-0 en 2-0. 61. Arco Bartelsman 2-1. 80. Enrico Wardenier 3-1. 88. Joël de Jong 3-2.
Scheidsrechter: Eric ten Horn.
Toeschouwers: 400.
Geel: Guido Bos, Martijn Smit (Roden), Lars Brouwer, Daniël de Vries (GVAV).
Man of the match: David Belosic.
Pupil van de week: geen.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Remco Molenaar, Lars Brouwer, Boyd Kooy, Daniël de Vries (82. Dion Paapst), Rowin Liefers, David Belosic (81. Ricardo Postema), Joël de Jong, Arco Bartelsman, Junior Fanny Cisse, Ingmar Liezenga, Leon Knol (63. Patrick Venema).

Jubbega – Oerterp 5-1. Helpman – ASVB 1-2. SV Olyphia – LAC Frisia 1883 2-4. FC Lewenborg – Peize 3-1. DTD – LSC 1890 1-1. St. Annaparochie – Hoogezand 1-3.