54'
Joel de Jong (schot)

2e klasse K

25 november 2018 14:00

20181125 – GVAV-Rapiditas deed zichzelf zondag tekort met het 3-3 gelijke spel in Sint Annaparochie.

Een bliksemstart van de gastheren leverde binnen zeven minuten twee goals op van Pieter Jan Plat (2-0). Patrick Venema maakte na ruim een kwartier de 2-1, maar kort daarna zette Plat St. Annaparochie op 3-1. Twee minuten later zorgde Ingmar Liezenga voor de 3-2. In de 54e minuut maakte Joël de Jong de gelijkmaker die tevens de 3-3 eindstand betekende.
Komende zondag krijgt GVAV-Rapiditas Roden op bezoek.

De verjaardag van Marjan de Vries-Roossien, de vrouw van leider Marcel de Vries, werd zaterdagavond gevierd in het bijzijn van spelers van het eerste elftal. Het gevolg was dat men in het begin van de wedstrijd nog stond te slapen. In de tweede minuut kon Pieter Jan Plat gemakkelijk voor een van de verdedigers van GVAV komen en de bal uit een voorzet binnentikken (1-0). Ook in de zevende minuut werd er niet scherp genoeg gedekt en kon Plat ook zijn volgende goal maken (2-0).
Ondertussen was wel duidelijk geworden dat GVAV de beter voetballende ploeg was en in de 17e minuut was er de terechte aansluitingstreffer. Na een voorzet van Leon Knol kon Patrick Venema de bal mooi inkoppen (2-1). Bij GVAV had Remco Molenaar op de training last gekregen van een onwillige hamstring en eerdere stand-in Anthony Pomstra had zijn vingers tussen een autodeur gekregen. Bas Teisman had nu voor het eerst een basisplaats in het doel in een competitiewedstrijd van GVAV.
Bij derde goal van Plat ging hij niet vrijuit. Hij kreeg een pegel van Melvin Hempenius niet onder controle en hoewel de bal wel zijwaarts ging, kon de attent doorgelopen Plat deze nog aanraken voor dat deze over de achterlijn verdween (3-1). Twee minuten later kan Ingmar Liezenga van links uithalen en daarmee kwam de stand al na 23 minuten op 3-2. Op dat moment was in de andere zes wedstrijden nog maar één doelpunt gemaakt en dat in een competitie waarin de doelpunten als rijpe appelen uit de boom vallen.
Nog voor de rust had GVAV het duel helemaal naar zijn hand kunnen zetten. De bal rolde maar net naast nadat een verdediger van Sint. Annaparochie de bal langs zijn uitgelopen keeper kopte. Een inzet van Patrick Venema kwam met meer geluk dan wijsheid tegen de keeper op en een van dichtbij ingeschoten bal van Ingmar Liezenga ketste af op een verdediger.
Na de rust zette St. Annaparochie nog even aan maar dat offensiefje was na vijf minuten al voorbij.
GVAV had de gehele tweede helft een overwicht en in de 54e minuut wurmde Joël de Jong zich op rechts langs een verdediger en schoot uit een onmogelijke hoek raak (3-3). St. Annaparochie kreeg na ongeveer 70 minuten nog een goede mogelijkheid maar de snel uitgelopen Bas Teisman kon erger voorkomen.
GVAV kreeg ondanks het overwicht alleen wat kleine kansjes maar had het duel in 89e minuut alsnog kunnen beslissen toen Patrick Hoving met een superpass de ingevallen Junior Fanny Cisse de diepte in stuurde. Junior had de brommer in de hoogste versnelling staan en dat was net iets te veel want hij stapte op de bal. Had hij hem mee kunnen dan had hij alleen op de keeper af kunnen gaan.
Zo stapten beide ploegen met een punt van het veld af waar de nog jonge scheidsrechter Jeffrey Wolthof een prima wedstrijd gefloten had. Het merendeel van de 130 toeschouwers had de wedstrijd buiten in de kou bekeken maar uw verslaggever had het duel gevolgd zittend in de prachtige design kantine.
Na afloop vond voorzitter Jelle Slagter dat Marcel de Vries de man was geweest met de meeste invloed op de wedstrijd door het plannen van die verjaardag maar uiteindelijk koos de jury toch voor een speler als man of the match, namelijk Patrick Venema.
Voor de wedstrijd herinnerde men zich bij St. Annaparochie dat de bal het vorige seizoen een 7,8 gekregen had. Zeer subtiel werd de zeer charmante dame die zich met de begeleiding van de pupil van de week bezighield, nadat ze uit de bestuurskamer verdwenen was, nog even aangewezen als de vrouw verantwoordelijk voor de kwaliteit van de bal. De jury liet zich hierdoor echter niet beïnvloeden en samen met de familie Teisman kwam er deze keer ook weer een 7,8 uit. Een stevige, goed gekruide bal die volgens de jury geen enkele saus nodig heeft. Vooral René Teisman vond hem heel erg lekker, maar hij vond dat hij wat merkwaardig rook.

St. Annaparochie – GVAV-Rapiditas 3-3 (3-2)

Scoreverloop: 2 en 7. Pieter Jan Plat 1-0 en 2-0. 17. Patrick Venema 2-1. 21. Pieter Jan Plat 3-1. Ingmar Liezenga 3-2. 54. Joël de Jong 3-3. Frank Darwinkel 0-1. 12. Ingmar Liezenga 1-1. 21. Rashid Conquet. 29. Patrick Venema 3-1.
Scheidsrechter: Jeffrey Wolthof.
Toeschouwers: 130.
Geel: Leon Knol.
Man of the match: Patrick Venema.
Citaat van de dag: Bryan Huizinga.
Onze scheidsrechterscoördinator was deze keer ook bij de wedstrijd aanwezig. Op de vraag of hij ook de gehaktbal wilde testen, antwoordde hij: ‘Dat wil ik best doen, maar aan mij heb je niets. Ik vind alles lekker.’
Pupil van de week: n.v.t..
Opstelling GVAV-Rapiditas: Bas Teisman, Ramon Nijdam, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Lars Brouwer, Arco Bartelsman, Leon Knol, Joël de Jong (83. David Belosic), Rashid Conquet (46. Patrick Hoving), Ingmar Liezenga, Patrick Venema (83. Junior Fanny Cisse).

Helpman – LAC Frisia 0-4. Jubbega – LSC 1890 1-2. Lewenborg – Oerterp 2-0. Olyphia – ASVB 0-3. Roden – Peize 1-0. DTD – Hoogezand 1-5.