77'

1e klasse 10

6 oktober 2018 14:30

06-10-18 GVAV MO17-1 VS Noordpool MO17-1

Het is mooi voetbalweer en er staat een mooie wedstrijd gepland tussen GVAV MO17-1 en Noordpool MO17-1. Het op papier sterkere GVAV moet het vandaag waar gaan maken tegen Noordpool, dat uit 2 wedstrijden 1 puntje binnengeharkt heeft.

Met onze gelegenheids-keeper Julia in de goal fluit om 14:30 scheidsrechter W. van Echten voor het begin van de wedstrijd. De wedstrijd begint stroef, het baltempo is niet erg hoog en het oogt een beetje chaotisch. Toch is het na 3 minuten al raak, een mooie diepe bal van Marij bereikt de snelle Priscilla die hem beheerst in de touwen schiet, 1-0! Je zal denken dat de leeuw nu los is en er nog wel snel een paar doelpunten zullen vallen, het tegendeel bleek. Het spel van GVAV werd er niet veel beter op maar toch kwamen we af en toe iets dichter in de buurt van de goal maar door goed verdedigen en een goalie die haar werk goed verrichte bleef het 2e doelpunt uit. Totde 24e minuut, een snelle uitbraak van Noordpool zorgt voor een overtal situatie in het voordeel van de geelzwarten en een mooie voorzet die beheerst ingetikt werd resulteerd in de aansluitingstreffer, 1-1! Mopperend, of er geen overtreding gemaakt was, pakte GVAV het spel weer op en liet iets beheerster voetbal zien, met vlagen wordt er heel mooi samengespeeld op het middenveld. 5 minuten later beloont GVAV zichzelf ook met de 2-1, Priscilla onderschept de bal en schiet deze na een mooie actie zelf in! 8 minuten later fluit arbiter van Echten voor de rust.

Na rust zie je gelijk terug dat er wat in de kleedkamer gebeurd is, de speelsters van GVAV komen zelfverzekerd het veld op en vanaf het fluitsignaal zit er meer vuur in het spel! Met Shervienthely die er direct na rust ingekomen was is er gelijk meer dreiging voorin. Ook was het op haar aangeven in de 53e minuut dat Susan kon inkoppen, 3-1! Gelijk na dit doelpunt voelden de speelsters van GVAV dat er veel en veel meer te halen was in dit duel, tegelijkertijd zag je bij Noordpool dat de moed een beetje in de schoenen zakte. Door goed keeperswerk werd de volgende goal toch nog voorkomen, tot 5 minuten later Marlien de bal voor de voeten krijgt en daarbij priscilla oog in oog met de keeper zet. Gelukkig draait Priscilla haar hand daar niet voor om, 4-1! Gelijk na de aftrap komt Noorpool iets op, ze spelen mooi over en komen tot onze 16 meter, gelukkig hebben we daar het defensieve blok staan met Jente, Kelly, Melanie en Luana, gelukkkig kunnen zij een aansluitingstreffer voorkomen! Wat opvalt nu de bal wat dichter bij onze goal is gekomen is dat er in de rust een keeperwissel is geweest, Julia die een klasse helft heeft gekeept heeft de handschoenen doorgegeven aan Birgitt! Wat we gelijk zien is dat Birgitt niet bang is om de goal uit te komen, elke bal die over de verdediging komt is voor Birgitt die de bal weer ver van eigen goal wegpeerd.
In de 67e minuut is daar weer Marlien die een fantastische actie inzet waarbij ze 3 man passeerde en alleen nog maar gestopt kan worden met een schoffel in de 16-meter. Een strafschop! Na een korte blessurebehandeling kan Marlien toch zelf aanleggen voor de Penalty, die ze met een strak schot in de kruising toch erg beheerst inschiet, 5-1! Gelijk na de aftrap wordt door goed drukzetten de bal alweer veroverd, Marij speelt met een mooie crosspass Priscilla in die deze bal toch knap aanneemt en mooi inschiet, 6-1! De voet wordt iets van het gas gehaald en je ziet dat de vermoeiing er iets in treed, toch laten de dames nog steeds mooi spel zien, er wordt veel gecombineerd en er komen nog wat kleine kansjes. Noorpool probeert nog het een en ander via de lange bal maar tevergeefs. 3 minuten voor tijd maakt Shervienthely, die een fantastische 2e helft speelt, een mooie actie waarbij ze de goed gepositioneerde Priscilla kan aanspelen, die op haar beurt inschiet, 7-1! Met dit doelpunt werd ook de einduitslag vastgesteld!

Women of the Match: Marlien Oomen

Door: Lars Bardewee