JENS VAN DIJK (afstandschot)
49'

Hoofdklasse P

13 april 2019 9:45

Het is ongewoon vroeg voor de heren van uw jo13-2, deze zaterdagochtend. We zijn verwend geraakt met wedstrijden die om 11:00 uur of later van start gaan, maar vandaag wordt de bal al om 09:45 voor het eerst door het bezoekende HS'88 in beweging gebracht. En koud, dat is het ook. De noorderwind snoept qua gevoel nog een graadje of wat van de toch al niet erg hoog oplopende temperatuur af, dus het is voor de bibberende fans langs de lijnen maar te hopen dat de heren op het hoofdveld wat spektakel gaan bieden om ons aan op te warmen. En dat doen ze: al na 2 minuten gaat de eerste 0 van het heuse scorebord en na 2x 30 minuten blijft die op een klinkende 5-1 overwinning voor de thuisploeg staan.

Dat resultaat wordt met een bijna weer helemaal fitte selectie behaald; alleen Riemer kan helaas nog niet aansluiten en in zijn plek speelt  Machmoed uit de jo13-3 mee. Deed hij net als vorige week weer prima: nogmaals bedankt!
Tegenstander HS'88 waren we al eens eerder tegengekomen: het waterballet in Hoogezand eindigde destijds in een redelijk simpele 1-3 overwinning.  Dat is echter al weer een paar maanden geleden en net als onze helden hebben ook de Hoogezandsters vast niet stilgezeten, dus een gezonde wedstrijdspanning is ondanks de gunstige voortekenen toch zeker wel te verwachten en gebruiken.

En die is er gelukkig ook. GVAV begint gedreven aan de wedstrijd en komt met een solo van Matthias als gezegd al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Ook daarna blijven de blauw-witten de bezoekers onder druk zetten: het gebeurt (zeker de 1e helft) maar zelden dat een paars gehemde speler het ijzersterk bezette middenveld met Ids, Sergio, Rai en later Dylen voorbij komt en als dat al eens lukt wordt dat kordaat opgevangen door Bjorn, Damian, Mads, Jens en Joost, later nog aangevuld met Ian. Maakt dat Matthias, Igor, Machmoed en Willem voorin veel ballen 'aangevoerd' krijgen en slechts een paar minuten later heeft dat ook weer resultaat: Matthias slalomt nogmaals door de verdediging en tekent 2-0 aan.  Daarop volgt een periode met als hoogtepunten 2 buitenspel doelpunten. Het echte 'moeten' lijkt er bij GVAV een beetje vanaf te zijn, maar als na een kwartier het net weer bolt is dat toch weer aan de voor ons goede kant: Matthias rond met een hard schot dwars door de drukte voor de goal zijn hattrick af (deed hij in de uitwedstrijd ook al, een hattrick!). Als de bezoekers vlak voor rust geholpen door de wind een dwarrelend afstandschot tot doelpunt gepromoveerd krijgen is de ruststand bereikt: 3-1 in een wat éénzijdige wedstrijd.

Blijven de mannen scherp, vragen we ons langs de lijn af. Bij de vorige ontmoeting kwam HS'88 veel sterker uit de kleedkamer en mochten onze helden niet klagen dat er maar 1x werd gescoord... Het antwoord komt al in de 1e minuut van de voet van Willem en het luidt: 'Ja, dat zijn we!'  Igor schudt zijn man af en bereikt met een bekeken pass Willem, die kalm en beheerst afrondt: 4-1. Hierop volgt een niet altijd even fraai ogende  belegering van het doel van de bezoekende keeper waarbij naast de gebruikelijke spelers ook de backs Damian, Jens en Mads regelmatig in aanvallende rollen te bewonderen zijn. De teller blijft echter geruime tijd op 4 hangen en schuift pas een paar minuten voor het einde van de wedstrijd nog een plekje op: Jens pakt op van hem bekende wijze (van een metertje of 20 in de kruising) ook weer eens een doelpuntje mee. Eindstand: 5-1.

Ronde 18 van deze competitie, alweer. Met 2 weken geen competitie en daarna de laatste 4 wedstrijden in het vooruitzicht is het misschien leuk om even terug te blikken op de tweede seizoenshelft (7 wedstrijden) tot nu toe.
Van de in totaal 27 behaalde punten zijn er na de winterstop 11 gehaald: 2 verloren, 2x gelijk en 3 maal gewonnen. Daarvoor scoorde de jo13-2 19 keer: dat is meer dan de helft van de seizoensopbrengst van 36 doelpunten. Tegendoelpunten waren er ook: van de in totaal 34 tegentreffers vielen er na de winterstop 'slechts' 12: een positief doelsaldo van 7. Afsluitend en ook leuk om te weten: alle resultaten (m.u.v. de wedstrijd tegen Helpman vorige week) zijn beter dan die tegen dezelfde tegenstander voor de winter, ondanks de vele blessures van de afgelopen tijd...