... (kopbal)
58'

Hoofdklasse P

23 maart 2019 11:00

Voor de trouwe lezertjes onder u een noviteit: voor het eerst dit seizoen wint uw jo13-2 vanochtend puur op effectiviteit. Waar bezoekers Velocitas grote delen van de wedstrijd in balbezit zijn en onze helden daar even grote delen van de wedstrijd alleen (lichte) paniek en blind ruimen tegenover stellen wordt het (uiteindelijk toch nog redelijk grote) verschil in de beide 16 meter gebieden gemaakt: de bezoekers komen moeilijk tot scoren en onze voorhoede verzilvert zeker de helft van de geboden kansen en kansjes: eindstand 4-2.

Met twee geblesseerden (beterschap Ian en Dylen!), een vers KNVB TC3 gecertificeerde coach Niek langs de lijn (gefeliciteerd!) en Driven uit de jo11-2 als gastspeler (fantastisch gedaan, dank!) wordt er deze ochtend rond 11 uur afgetrapt voor wat één van onze laatste wedstrijden op dit oude veld 3 zal zijn: binnenkort zal dit veld namelijk eindelijk worden vernieuwd. Het heeft ons ondanks het feit dat niemand hier graag op voetbalt wel veel gebracht: dit seizoen heeft jo13-2 op dit veld nog niet verloren.
Tegenstander Velocitas staat in de competitie een paar punten achter, was een paar maanden geleden een niet al te moeilijke tegenstander (verslag), maar wist vorige week wel overtuigend van DVC te winnen. En dat is toch een directe concurrent van GVAV in de strijd om plekken 4 t/m 7....

Het eerste gedeelte van de eerste helft lijkt een herhaling van de laatste ontmoeting tussen beide ploegen te worden. GVAV combineert vlot en precies, valt aan, maar weet het gaatje in de groen-witte verdediging niet te vinden. De bezoekers zijn niet bij machte om zelf een aanval op te zetten en na een kwartier spelen zet onze specialist Rai met een wederom prachtig genomen vrije trap het krachtsverschil ook op het scorebord: 1-0.  Dat lijkt lange tijd ook de ruststand te worden, totdat vlak voor het rustsignaal een ook zeer fraai genomen corner onaangeraakt het doel in draait: 1-1.  'Laten we niet gebeuren!' moeten onze helden gedacht hebben, want nog geen minuut later ligt de bal ook al weer aan de andere kant van het veld achter de keeper: Matthias speelt Igor slim in de loop en die twijfelt niet: 2-1 en rust.

De tweede helft begint met lang, lang wachten op de bijna onvermijdelijke gelijkmaker.  Velocitas heeft de strijd namelijk duidelijk nog niet opgegeven en onze mannen stellen daar eigenlijk alleen chaos en paniek tegenover en laten de bezoekers op die manier lekker in hun spel komen. Zonder dat ze tot scoren komen overigens: dat doet Matthias namelijk tegen de verhoudingen in namens GVAV op een puntgave voorzet van Sergio (3-1).
Lang duurt dat feest niet, want nog geen minuut later scoort Velocitas niet 1, maar 2 keer. Gelukkig was de 2e goal vanuit buitenspel positie zodat de schade tot 3-2 beperkt blijft, maar de schrik zit er in en naast het veld goed in! Velocitas zet nog eens aan, GVAV verdedigt uit met lange ballen en het lijkt er op dat 3-2 ook wel eens de eindstand kan worden. Maar dan maakt Rai 2 minuten voor het einde aan alle spanning een eind: met een geniale lange bal zet hij Sergio vanaf eigen helft in 1x vrij voor de ver uitgekomen keeper en die gooit de wedstrijd met een bekeken lobje op slot: 4-2.