... (afstandschot)
47'

Hoofdklasse P

3 november 2018 11:15

Na een week van flink trainen onder herfstige omstandigheden zijn de helden van de jo13-2 er helemaal klaar voor: vandaag treffen we namelijk op hun thuishaven ‘Kalkwijck’ de koploper in onze competitie, vv Hoogezand. Het zonnetje geeft de frisse november ochtend nog wat extra kleur, de kopjes zitten vol van de instructie die trainer Niek ‘Mourinho’ de mannen al een week over deze tegenstander aan het geven is en iedereen is tot in de diepste vezels gemotiveerd om juist hier, juist vandaag een resultaat te behalen. In een bijzonder spannende pot waarin de thuisploeg duidelijk de betere is valt de beslissing uiteindelijk pas 3 minuten voor het einde. Buiten een goed gevoel over de geleverde prestatie nemen we daardoor vandaag helaas niets mee naar Kardinge: eindstand 2-1.

Nog voor de wedstrijd zijn er al aanwijsbare verschillen tussen beide teams te bemerken: waar thuisploeg Hoogezand in een speciaal inspeelshirt fanatiek aan haar oefeningen begint staan onze mannen gewoon in wedstrijdtenue elkaar losjes een balletje toe te tikken. Langs de kant nemen daardoor bij de GVAV supporters de zorgen toe: zouden we niet ook hyper geconcentreerd aan deze pot moeten beginnen? Tegen de koploper? Maar al een minuut nadat de jonge, maar uitstekende scheidsrechter de wedstrijd start blijkt die zorg onterecht: Rai jaagt door op een terugspeelbal op de keeper, die levert daardoor in bij Riemer die daarop aan kan leggen voor zijn tweede doelpunt dit seizoen: 0-1 en we zijn nog maar net begonnen! Tegen de koploper! Het is dit seizoen nog maar de vierde tegentreffer die de rood-zwarte thuisploeg incasseert en ze zijn dan ook duidelijk niet van plan het er bij te laten zitten. GVAV komt de gehele eerste helft nog maar sporadisch voorbij de middellijn, maar hoe de thuisploeg het ook probeert: een gaatje in de blauw-witte verdediging weten ze niet te vinden. Pas in de laatste minuut van de 1e helft wordt het verzet gebroken: een corner wordt bij de eerste paal ingetikt en zo gaan we toch nog met een gelijke stand de rust in: 1-1.

De tweede helft kent grotendeels hetzelfde beeld: Hoogezand valt aan, probeert één van hun kanonnen van schutters in stelling te brengen, geeft passes over de hele breedte van het veld en laat kortom jeugdvoetbal van een behoorlijk niveau zien. Grotendeels, want doordat er door iedereen in het blauw met overtuiging en onuitputtelijke energie wordt verdedigd en bovendien keeper Joost in topvorm is vandaag gaat de bal er maar niet in. Dat frustreert de thuisploeg zichtbaar en daardoor ontstaan er af en toe mogelijkheden (maar geen hele grote…) voor onze mannen om wat terug te doen. Matthias, Rai, Riemer en Sergio krijgen deze helft zelfs kansjes om de thuisploeg nog meer zeer te doen, maar ook daar wordt geen doel getroffen (zou ook wel een beetje tegen de verhoudingen in geweest zijn). Ook als drie minuten voor het einde een afstandschot onhoudbaar over onze keeper heen het doel in vliegt geven de mannen niet op, maar het mag niet baten: de eerste bijzonder onderhoudende ontmoeting met koploper Hoogezand eindigt in 2-1.

Na de wedstrijd diende zich in de nabespreking op het terrasje voor de kantine de vergelijking met fc Groningen aan: in de laatste minuten toch nog van de koploper (in hun geval PSV) verliezen terwijl je ze een hele wedstrijd partij kan bieden. Als de jo13-2 dat na blijft doen kan NEC Delfzijl zich voor volgende week de borst vast nat maken!