36'
50'

Hoofdklasse P

29 september 2018 11:00

Twee dagen na de laatste (oefen)wedstrijd treedt uw jo13-2 opnieuw aan, ditmaal tegen de leeftijdsgenoten van WVV. De Winschoters gelden op voorhand al als een geduchte tegenstander, een titelkandidaat wellicht: in juli waren we dit team al eens in Haren tegengekomen (0-0 in een 20 minuten wedstrijdje op een toernooi), één van de spelers kwam vorig jaar nog voor GVAV uit en ook de door de zwart/rood gehemde tegenstanders tot nu toe behaalde resultaten geven aan dat er niets te onderschatten is aan deze ploeg. Een toch regelmatig gelijk opgaande strijd eindigt vanochtend in een afgetekende 1-4 overwinning voor de bezoekers: voor onze mannen ondanks hun inzet en strijdlust vooral een lesje in effectiviteit.

De kwaliteiten van beide ploegen blijken namelijk vanaf de aftrap helemaal niet zover uit elkaar te liggen. WVV dringt gelijk aan, stoort vroeg en is veel in balbezit. Er is echter een misverstand in de verdediging en daarop volgend onregelmentair ingrijpen van de thuisploeg voor nodig om de score open te breken: de bal gaat al in de tweede minuut op de stip en wordt onberispelijk ingeschoten: 0-1.  Ondanks de vroege achterstand blijft GVAV vechten, maar net-niet-goed-genoeg-maar-wel-goed-gezien passes, mislukte passeerbewegingen en een rits aan andere onfortuinlijkheden maken dat nog steeds de bezoekers het meest aan de bal zijn en het onze keeper en zijn verdediging zijn die die stand op het scorebord weten te houden. Aan het einde van de eerste helft zijn er ook aan de andere kant van het veld kansen om te scoren: in korte tijd schieten onze mannen 2x op de paal en 1x net naast, zodat we uiteindelijk met de vroeg opgelopen 0-1 gaan rusten.

Hoe anders begint de tweede helft! WVV geeft nog even wat extra gas en profiteert in hele korte tijd gelijk 2x: na 6 minuten is de achterstand verdrievoudigd.... Maar ondanks dat de wedstrijd feitelijk wel gelopen is geven de blauw-witte helden niet op en daar worden ze ook voor beloond. Jens scoort z'n tweede van het seizoen op precies dezelfde manier als de eerste: hij schiet wederom een matig uitverdedigde bal van een meter of 20 onhoudbaar in: 1-3. Het doelpunt geeft GVAV duidelijk hoop, maar echte kansen weten we niet meer te creeren. Als 10 minuten voor het eindsignaal een boomlange Winschoter aanvaller zijn fysiek voordeel op onze kleinste verdediger maximaal inzet en bekroont met een verwoestend schot is de eindstand bereikt: GVAV jo13-2 vs WVV jo13-1 eindigt in 1-4.

Geen probleem om eens te verliezen, was een beetje te verwachten en hebben de mannen ook al een poos niet meer gedaan.  GVAV heeft de bezoekers het grootste gedeelte van de wedstrijd goed partij kunnen geven en met iets meer rust aan de bal en in de passing, een beetje meer geluk in de afronding, maar vooral de ook vandaag weer getoonde wilskracht, inzet en inzicht lijkt dit team in eigenlijk elke wedstrijd goed voor de dag te kunnen komen. Op naar volgende week: dan ontvangen we DVC uit Appingedam.