... (intikker)
48'

Hoofdklasse P

6 oktober 2018 11:00

We zijn inmiddels bij ronde drie van de competitie aangekomen en ondanks dat de "r" alweer in de maand is schijnt de zon ook vandaag vol op sportpark Kardinge, ligt het (kunst) gras er fraai bij en zijn de mannen van de jo13-2 tot in het kruintje gemotiveerd om ons op een fraaie pot voetbal te trakteren. Tegenstander is DVC Appingedam,  kende een ongelukkige start van het seizoen (2 verliespartijen tot nu toe) en zal zeker ook op zoek zijn naar een resultaat. In een wedstrijd waarin de bezoekers domineren, maar het zichzelf soms onnodig moeilijk maken halen ze dat resultaat uiteindelijk ook: na 2x 30 minuten noteert de scheidsrechter een terechte 1-2 overwinning voor de Damsters.

Voor GVAV doet Lorenzo uit de jo11-1 vandaag mee, omdat Ian een invalbeurt bij de o13-1 draait. De gastspeler doet zijn uiterste best, is prima  betrokken bij een paar kansrijke aanvallen, maar legt het net als de meeste van onze eigen spelers regelmatig fysiek af tegen de kort-op-de-bal, snel en mooi combinerende donkerblauw gehemde tegenstanders. Waar keeper Joost en verdedigers Mads, Bjorn, Damian en Jens regelmatig vanuit het middenveld moeten worden geholpen door Ids, Dylen, Rai en Riemer om de zoveelste aanval van de bezoekers af te wenden worden voorin Sergio, Igor, Willem, Lorenzo en Matthias nauwelijks gevonden. Nauwelijks, want na 18 minuten spelen scoort de keeper van de tegenpartij voor GVAV door de bal via het achterwerk van de goed doorgelopen Sergio in eigen doel te schieten. Geheel tegen de verhouding in, maar wel op voorsprong!  Als daarna onze helden die score ook nog tot de rust weten te handhaven overheerst de tevredenheid bij ons ploegje, maar er komt nog een helft...

De eerste minuten van de 2e helft lijkt GVAV zich hervonden te hebben. Igor wordt een paar keer in een 1-op-1 met de bezoekende keeper gezet en ook Willem geeft met een fraai schot een duidelijk signaal af, maar verder dan 'waarschuwingen' komt de thuisploeg niet meer. De bezoekers wel: netjes over de tweede helft verdeeld profiteren ze twee keer keurig van de ruimtes die in de blauw-witte defensie ontstaan en sluiten op die manier deze wedstrijd winnend af: eindstand 1-2.

Op basis van het spelbeeld een volkomen terechte uitslag: er wordt door de Damsters leuk gevoetbald en GVAV stelde daar vanochtend (net) niet voldoende tegenover. Met wat geluk pak je desondanks een puntje in zo'n wedstrijd, maar dat mocht vandaag niet zo zijn... Maar gelukkig mogen we al heel snel weer: komende dinsdag gaat het avontuur voor de mannen al weer verder in en tegen Zuidlaren.