57'
Igor Bugel (schot)

Hoofdklasse P

4 mei 2019 10:45

Na twee weken wedstrijdloos te zijn geweest mogen de heren van uw jo13-2 vandaag eindelijk weer eens 'de wei in'. De gedachten gaan daarbij begin mei al snel richting dolenthousiaste dartele koeien, maar de koude, winderige realiteit van deze lentedag maakt aan dat plaatje al even snel eind: vandaag moet op sportpark de koepel in Haren flink gewerkt worden om warm te worden/blijven en vrolijk huppelen staat (helaas) even niet op het program.
Tegenstander Gorecht bleek voor de winter ondanks de bescheiden positie op de ranglijst een lastige opponent: de thuiswedstrijd werd destijds pas in de tweede helft van een 0-2 achterstand naar een zeer nipte 3-2 overwinning omgebogen.  GVAV  trekt zonder Jens (invalbeurt jo13-1), Ian (nog op vakantie) en Willem (verdwaald?), maar met een uitstekend spelende Thomas uit jo13-3 ook vandaag de wedstrijd pas in de 2e helft naar zich toe: na met rust doelpuntloos de kleedkamers in te zijn gegaan bolt het net het tweede bedrijf maar liefst 4x: eindstand 0-4.

Gelijk vanaf de aftrap om 10:45 geven onze helden vol gas, maar ondanks het feit dat er maar 10 zwart/witte tegenstanders opgesteld zijn (de voor het completeren van het 11-tal benodigde wisselspelers komen pas na 20 minuten aan) ontstaan er maar weinig kansen, die eerste paar minuten. GVAV is fel in de duels en daardoor veel aan de bal, maar de verdediging van Gorecht staat goed en heeft relatief weinig moeite met het enigszins voorspelbare patroon van naar binnen komende vleugelspelers. Ze hoeven daardoor niet veel meer toe te laten dan een paar schotjes die een makkelijke prooi blijken voor hun uitstekende keeper. De gastheren (en dames!)  creeren zelf ook niet heel veel, komen in hun aanvallen nauwelijks tot de 16, maar hebben met een schot op de paal wel verreweg de beste kans van de eerste helft.

Hoe anders pakt de 2e helft uit! Al na 1 minuut verdwijnt de nul van het scorebord, maar ook daarna rijgen de blauw-witten de kansen aan elkaar. Combinaties lukken beter dan tijdens te 1e helft, de tegenstander laat veel ruimte op het middenveld en de voorhoede krijgt tegen de wind in veel meer bespeelbare ballen aangeleverd. Het levert de keeper van Gorecht een hoofdrol op die hij met glans vervult, maar ook hij kan niet voorkomen dat er daarna nog 3 maal gescoord wordt: eindstand 0-4 en dankzij een onverwacht verlies van directe concurrent NEC Delfzijl ook nog eens een voorlopige 5e plek op de ranglijst!