13'
51'

Hoofdklasse P

10 november 2018 11:00

Ronde 7 van deze competitie brengt de mannen van de jo13-2 op het hoofdveld van GVAV. Tegenstander is NEC Delfzijl: in punten bij aanvang niet ver bij onze helden vandaan, maar met al een paar flinke resultaten op zak toch zeker een niet te onderschatten tegenstander. Die favorieten rol maken de bezoekers vandaag ook waar: een bijzonder éénzijdige strijd eindigt in 0-3.

Dat begint eigenlijk al gelijk bij de aftrap. De blauw-witten zetten gelijk aan en onze voor de gelegenheid in het rood gestoken helden lijken het antwoord schuldig te moeten blijven. Al na drie minuten is dat ook op het (in de eerste helft nog denkbeeldige) scorebord te zien: de rechtsbuiten rent (niet voor het laatst deze wedstrijd) met enig gemak weg bij zijn verdediger en legt de bal netjes bij de tweede paal klaar: 0-1. Als even later door wat misverstanden in de verdediging de bal door ons zelf perfect klaar wordt gelegd voor de 0-2 lijken er zo her en der wat GVAV’ers wakker geschud: het lukt daarna beter om wat langer aan de bal te blijven, combinaties worden gezocht en gevonden en de pot als geheel begint zowaar iets meer op een wedstrijd te lijken. Zonder dat er gescoord wordt overigens: het blijft tot de rust 0-2.

In die rust heeft trainer Niek de mannen bijna ongetwijfeld herinnerd aan wat er vorige week tegen Hoogezand zo goed lukte. GVAV oogt wat gretiger, het (inmiddels ingeschakelde) scorebord geeft de opdracht in grote letters boven het veld weer en de Delfzijlster keeper wordt zowaar een paar keer aan het werk gezet. Resultaat heeft het echter allemaal niet en als de bezoekers halverwege de tweede helft de eerste goal nog een keer kopiëren is de eindstand bereikt: een veel, veel sterker NEC Delfzijl wint vandaag terecht met 0-3 van jo13-2.