40'
60'

Hoofdklasse P

18 mei 2019 8:45

Deze ochtend verzamelt uw jo13-2 zich in alle vroegte om gezamelijk naar Appingedam af te reizen: men begint daar o13 wedstrijden om 08:45. Dat zijn we niet meer gewend als trouwe fans en het woord 'f-jes tijden' (ok, 2 woorden...) scoort vandaag dan ook heel hoog op de parkeerplaats van het Alfa College. Gelukkig is het prachtig weer.
Zo helemaal aan het eind van deze competitie is DVC, de tegenstander van vandaag, één van de directe concurrenten voor de plekken achter plaats drie, dus ook vandaag is er iets om voor te spelen. Doen we helaas zonder Dylen: die herstelt nog van de vorige week opgelopen blessure. Als de rest dan maar wakker is...

Dat lijkt het eerste kwartier van de wedstrijd niet helemaal het geval. De thuisploeg weet de strijd bijna geheel op de helft van onze helden te houden en die hebben het overduidelijk lastig, zo vroeg op de dag. Als DVC na 10 minuten de score opent komt dat dan ook niet als een verrassing: in deze fase zijn de donkerblauwen duidelijk de betere partij. Die overmacht brokkelt eerst een beetje af als Matthias na een kwartier ineens 1-op-1 met de keeper staat en volledig als vlak daarna binnen 2 minuten 2x de ruimtes achter de verdedigers optimaal door onze immer gretige roodharige aanvaller worden gebruikt: bijna niet aan aanvallen toegekomen, maar wel 2-1 voor! Weer ietsje later trekt DVC de stand weer gelijk: in onze verdediging wordt een bal verkeerd geraakt en de thuisploeg schuift het leer enigszins gelukkig onder onze keeper door. Dat het inmiddels wel een echte wedstrijd is geworden blijkt uit de laatste minuten van de eerste helft: eerst wordt een doelpunt van Willem afgekeurd vanwege vermeend buitenspel en nog geen minuut later herhaalt Matthias het doelpunt, maar nu wel regelmentair. 2-3 voor en rust: kon minder...

En dat werd het ook. DVC komt duidelijk beter uit de kleedkamers voor de tweede helft en opent het bedrijf met een kopbal die maar net doel mist. Bij GVAV mist de nauwkeurigheid nogal eens in de passes en ook de thuisploeg is op dat vlak niet heel scherp: die zetten het tweede bedrijf meer in op fysiek (lees langere benen en/of duw en trekwerk).  Onze mannen laten zich daarin ook niet onbetuigd en dat levert in combinatie met een scheidsrechter die zijn streng, maar terechte optreden gaandeweg de tweede helft laat varen een middenveld veldslag en veel irritaties over en weer op waarbij de weg naar de goal maar zelden wordt: beide treffers van de thuisploeg komen van een behoorlijke afstand en GVAV stelt daar de laatste 30 minuten (te) weinig tegenover.  We mogen van geluk spreken dat we de wedstrijd niet met 10 man eindigen na overduidelijk natrappen, maar toch is de (voor de thuisploeg) winnende treffer in de laatste minuut zuur: er ging een eveneens overduidelijke overtreding op onze Damian aan vooraf en de vastberadenheid waarmee onze keeper en zijn verdedigers tot op dat moment het doel leeg hadden gehouden had zeker een punt verdiend. Maar helaas: eindsignaal en 4-3.

Ten opzichte van de vorige ontmoeting met de Damsters is er ondanks het verlies toch wel wat winst te noteren. Waar uw jo13-2 destijds weinig vat op de tegenstander had en eigenlijk alleen op een puntje kon hopen (maar uiteindelijk ook niet haalde) omdat DVC het zichzelf soms moeilijk maakte leken de rollen vandaag grote delen van de wedstrijd omgedraaid: er had zeker meer in gezeten voor onze mannen, maar het mocht niet zo zijn. Op naar de seizoensafsluiter dan maar: volgende week ontvangen we thuis (op een 'normaal' tijdstip) de niet te onderschatten hekkesluiter fc Zuidlaren. Tot dan!