24'
54'

Hoofdklasse P

6 april 2019 11:30

Kent u die uitdrukking: "aan alle goede dingen komt een eind"? Waar uw jo13-2 na de winterstop ondanks een maar aanhoudende blessuregolf eigenlijk elke wedstrijd een net iets beter resultaat weet te halen dan ervoor (uiteenlopend van 'met-minder-verschil-verliezen' tot 'nu-wel-winnen')  doen de mannen vandaag een duidelijke stap terug ten opzichte van de vorige ontmoeting. Voor de winterstop  werd namelijk op z'n Duits in de laatste minuut gewonnen van Helpman (3-2), vandaag kunnen onze helden geen moment aanspraak maken op een dergelijk resultaat en blijven de punten terecht bij de veel beter spelende thuisploeg op de Esserberg: 3-1.

Met Jens, Riemer en Dylen in de lappenmand en Ian die maximaal 10 minuten mag spelen is ook vandaag de ziekenboeg weer behoorlijk vol. Gelukkig had j013-3 haar eigen wedstrijd al eerder op de ochtend en kunnen uit dat team Machmoed, Sacha en Jesper (allen al /nog in wedstrijdtenue!)  bij ons aansluiten.  Alle drie gastspelers ogen gretig en doen voor de 'vaste krachten' niet of nauwelijks onder: prima gedaan mannen!

Gelijk nadat de bal om 11:30 voor het eerst aan het rollen wordt gebracht laat de voor de gelegenheid in het paars/rood/roze (moeilijke kleur om te benoemen...) haar intentie zien: vanaf de eerste minuut staat GVAV vol onder druk. Geeft eigenlijk ook gelijk al resultaat: een rare dwarrelbal wordt door keeper Joost niet goed verwerkt en stuitert (hoogstwaarschijnlijk) achter de lijn. De verder uitstekend leidende scheidsrechter kent het doelpunt echter niet toe en onze mannen komen (nog even) met de schrik vrij. Heel lang duurt dat geluk echter niet: uit een wel heel slordig uitgevoerde situatie vanaf een doeltrap mag door de thuisploeg worden gescoord: 1-0. Een wat ongelukkige, maar wel terechte achterstand: de nummer 4 uit de  competitie heeft de hele 1e helft het betere van het spel, laat geen blauw gehemde speler ver op haar eigen helft en lijkt op die manier hun keeper een rustige dagje te gaan bezorgen. Er wordt die 1e helft nog 2x gescoord door Helpman: 2-0 uit een mooi uitgespeelde aanval over links en 3-0 doet GVAV cadeau met een herhaling (!) van de eerste goal.

Ook de 2e helft komt de jo13-2 niet echt in haar spel. Combinaties worden wel gezocht en soms ook gevonden, maar dan is het vervolg weer net niet lekker. Een enkele keer landt een lange bal kansrijk, maar staat de keeper in de weg. Kortom: het loopt niet echt, maar eerlijk is eerlijk: ondanks een wat kansloze 3-0 achterstand geeft niemand op en is de 2e helft meer een wedstrijd dan de 1e was. Helpman blijft natuurlijk aandringen, krijgt een paar goede kansen, maar scoort niet meer.  GVAV krijgt nauwelijks (echte) kansen, maar scoort wel: een paar minuten voor het einde van de wedstrijd bepaalt Rai met een vrije trap de eindstand op 3-1.