35'

Groep 1 SR2

11 november 2018 14:00

20181111 – GVAV-Rapiditas bekert verder na een 4-1 zege op HSC.

De gasten uit Sappemeer kwamen nog wel op voorsprong door Wouter van der Graaf (0-1) maar nog voor de rust kwam GVAV-Rapiditas op een 3-1 voorsprong door tweemaal Junior Fanny Cisse en eenmaal Ingmar Liezenga. Na de rust bepaalde Arco Bartelsman de stand op 4-1.
Komende zondag speelt GVAV-Rapiditas thuis voor de competitie tegen Peize.

GVAV begon de bekerwedstrijd zonder de geblesseerde Remco Molenaar en Patrick Hoving die komende week de training hopen te hervatten. GVAV bleek duidelijk een hele maat te groot voor HSC, middenmoter in de derde klasse. Het enige wapenfeit van de mannen uit Sappemeer kwam in de zesde minuut op naam van Wouter van der Graaf die kon profiteren van een mislukte buitenspelval (0-1).
Hierna was sprake van een zeer eenzijdige wedstrijd, waarin Anthony Pomstra als vervanger van Remco Molenaar in het doel van GVAV vrijwel niets te doen had. In de 13e minuut stond het alweer bijna gelijk maar wat een eigen doelpunt leek te worden mondde uiteindelijk uit in een hoekschop. In de 15e minuut viel de gelijkmaker wel – Junior Fanny Cisse kon binnenkoppen na een foutje van doelman Maurice Bruinewoud (1-1). Enkele minuten later kon Cisse de bal van dichtbij binnenschuiven voor zijn tweede goal van de middag (2-1).
In de 35e minuut werd Cisse ondersteboven gelopen in het strafschopgebied en werd het vonnis vanaf de penaltystip voltrokken door Ingmar Liezenga (3-1). Direct na de rust mochten alle wisselspelers bij GVAV invallen en stonden er voor het eerst twee broers Pomstra tegelijk in het eerste elftal.
In de 51e minuut viel de mooiste goal van de wedstrijd. Na een reeks prachtige combinaties schoot Arco Bartelsman de bal binnen (4-1). Vele andere mogelijkheden bleven onbenut. Het dichtst bij een vijfde treffer was Roy Nijdam die de kruising trof. Zeker in de eerste helft gingen te veel mensen op de solistische toer en voor eigen succes. Na de rust was het wel iets beter maar vielen er na de vierde treffer geen doelpunten meer.
De volgende bekerronde is op 23 december.

GVAV-Rapiditas – HSC 4-1 (3-1)

Scoreverloop: 6. Wouter van der Graaf 0-1. 15 en 19. Junior Fanny Cisse 1-1 en 2-1. 35. Ingmar Liezenga 3-1. 51. Arco Bartelsman 4-1.
Scheidsrechter: Martijn Gerbrandy.