13'
... (intikker)
39'

18 oktober 2018 17:30

In plaats van de op donderdag gebruikelijke training reist uw jo13-2 deze middag af naar het zuiden van de stad, om daar in een oefenpot wedstrijdritme te houden na een competitieloze zaterdag. Tegenstander op het (echte-gras/veel-zand/bijna-geen-lijnen) veldje direct naast  stadion de Esserberg is een oude bekende, Be Quick jo13-2. We kwamen dit team namelijk voor de zomerstop al 2x eerder tegen: de eerste keer in een eerdere oefenwedstrijd (2-2) en later tijdens een toernooi in Haren (2-0). Vandaag trekt de voor de gelegenheid met enkele jo13-1 spelers aangevulde thuisploeg de balans weer recht: met 2-1 trekken onze helden uiteindelijk aan het kortste eind en houden beide teams (fictief) 4 punten over aan de 3 ontmoetingen.

Zo zag er de eerste tien minuten zeker niet uit. GVAV domineert en vrijwel direct na de aftrap staat Igor al oog in oog met de keeper van de gastheren, maar die kan bij die gelegenheid nog redding bieden voor zijn team. Ettelijke blauw-witte aanvallen, meerdere doelpogingen en 8 minuten later moet ook hij zich gewonnen geven: Bjorn zet met een mooie pass Matthias vrij en die speelt op zijn beurt feilloos Sergio in bij de 2e paal: 0-1, de eerste goal is een feit en gezien het spelbeeld lijkt het daar niet bij te blijven. Zover komt het echter niet: de zwart-witte gastheren (en dame) rechten de ruggen en zetten vanaf dit moment wat vaker onze verdedigers Ian, Damian, Bjorn en Mads aan het werk. Keeper Joost voetbalt waar nodig prettig mee en er lijkt nog steeds niet veel aan de hand. Als Be Quick even later op fraaie wijze een vrije trap verzilvert (1-1) voelt dat zelfs een beetje onverdiend: tot echte doelpogingen was de thuisploeg daarvoor nog niet gekomen. Het spel van onze helden heeft onder de tegentreffer wel te lijden: hoewel we nog een paar kansjes kunnen noteren wordt het laatste kwartier van de eerste helft vooral gevuld met felle, maar faire duels rond de middellijn van Ids, Dylen, Riemer, Willem en Rai.

Gelijk bij de opening van de tweede helft herpakt GVAV zich een beetje. Er worden meer ruimtes gecreëerd en daardoor wordt het makkelijker om vooruit te spelen. Dat heeft ook al snel resultaat: 3 minuten na de hervatting ligt de bal op de stip en wordt Ids door zijn teamgenoten aangewezen om de penalty te nemen. Een geweldige knal volgt, maar helaas: op de lat en de stand blijft gelijk. Ook twee vrije trappen van onze specialist Rai brengen geen verandering en als even later de thuisploeg de rebound op een prachtige redding van Joost wel in het netje tikt is de eindstand bereikt: 2-1 in het voordeel van Be Quick.

Een aantal voetbalwijsheden zijn op deze wedstrijd van toepassing, maar één springt er wel uit: “Als je zelf niet scoort doen zij het wel”. Soms moet je net even dat beetje meer geluk hebben en laten we daar dan gelijk komende zaterdag mee beginnen: dan ontvangen we om 11:00 uur thuis op Kardinge Actief uit Eelde in de strijd om de KNVB beker.