Igor Bugel (schot)
... (vrije trap)
55'

29 november 2018 19:00

Deze donderdagavond treffen we onze mannen niet zoals gebruikelijk op het trainingsveld, maar op het gigantische sportpark Drachtster Bos in Drachten, Friesland. Jo13-2 (D2 voor de oudgedienden) neemt het daar op tegen de enige andere jo13-2 uit de noordelijke provincies die ook hoofdklasse speelt, zij het in een andere competitie: de heren van Drachtster Boys jo13-2. Ondanks dat het een oefenwedstrijd betreft staat er dus wel wat op het spel: wie is de beste D2 van het noorden? In een wedstrijd die wisselend in het voordeel van de thuisploeg en onze mannen uit lijkt te gaan vallen trekt GVAV met name in de tweede helft het initiatief naar zich toe: de eerste slag gaat met de eindstand 2-4 dan ook afgetekend mee naar Groningen.

Als de wedstrijd om 7 uur ‘s avonds begint is dat nog helemaal niet zo zeker. Het kunstlicht geeft het echt grasveld wel een mooie sprookjesachtige sfeer, maar de regen die eigenlijk de hele dag al valt  maakt het veld glad en lastig te bespelen. Het speltype van de thuisploeg (hoge ballen vooruit) leent zich beter voor de omstandigheden dan het combinatievoetbal dat GVAV probeert te spelen en we zien het eerste kwartier dan ook glijpartijen aan beide kanten, maar vooral ook meer kansjes voor de zwart-witte thuisploeg dan voor onze helden, die eigenlijk elke poging om richting het doel van de tegenstander te komen zo rond de zestien meter zien stranden. Na 15 minuten verzilvert Drachtster Boys ook, maar wel met een beetje blauw-witte hulp. Een vrije trap wordt door ons zelf onhoudbaar verlengt en een terechte, maar wel wat gelukkige 1-0 is het gevolg. Maar al een paar minuten later keert het geluk heel onverwacht: een iets te nonchalante spelhervatting wordt heel attent door Sergio onderschept en eenvoudig langs de volledig verraste en uit positie staande keeper geschoven, 1-1 en dat is ook de ruststand.

In Drachten geven ze de beste ranja aan de tegenstander, of trainer Niek heeft in de rust de juiste snaar weten te raken want de tweede helft opent stormachtig. Niet qua weer: de dreiging van regen is inmiddels helemaal weg, maar op het veld! Terwijl het (redelijk talrijk aanwezige) publiek nog hun plekken aan het opzoeken zijn geeft Dylen eens flink gas: een solo die op eigen helft start en pas in de zestien van de verbijsterd toekijkende Drachtenaren eindigt met een tikje breed op de meegelopen Igor: amper begonnen en op voorsprong, wat een begin! Het blijkt het startschot (…) voor een periode waarin GVAV eigenlijk op alle linies overwicht lijkt te hebben gevonden op de thuisploeg, maar het duurt uiteindelijk toch nog een kwartier totdat dezelfde Dylen/Igor combinatie weer scoort, ditmaal met een bekeken vanaf de achterlijn teruggelegde voorzet. Als vijf minuten voor het einde een vrije trap van Drachtster Boys er weer in gaat (2-3) blijkt de thuisploeg het geloof in een goed resultaat zeker nog niet te zijn verloren en lijkt het nog even spannend te kunnen gaan worden, maar daar maakt Riemer al snel een eind aan: met een daverende kanonskogel van een schot bepaalt hij de eindstand van deze bijzonder leuke wedstrijd op 2-4.

Een woord van dank gaat natuurlijk uit naar de gastheren van Drachtster Boys jo13-2 en het enthousiasme waarmee zij deze avond mogelijk hebben gemaakt. We hebben genoten van de gelegenheid om ons eens te meten met een team in gelijke omstandigheden en de prachtige sportieve strijd die dat heeft opgeleverd. Volgende keer bij ons?