Drenthina 1

3 - 1

Groep 1 Stn

20 februari 2019 20:00

20190220 – Met een 3-1 overwinning versperde Drenthina GVAV-Rapiditas de toegang tot de laatste zestien van het bekertoernooi.

In een eerste helft waarin GVAV-Rapiditas veel beter was, slaagde de ploeg er niet een voorsprong te nemen. In de 78e minuut benutte Mark Lubberts een strafschop voor Drenthina. In de 90e minuut maakte Koen Dekens de 2-0. In de extra tijd kwam GVAV-Rapiditas terug tot 2-1 door David Belosic maar in de slotseconde scoorde Lars van Manen uit een counter de 3-1.
Komende zondag speelt GVAV-Rapiditas thuis tegen Helpman.

De wedstrijd werd gespeeld op het kunstgras van SVBO omdat het hoofdveld van Drenthina niet over een lichtinstallatie beschikt. Ondanks het feit dat dit een doordeweekse wedstrijd op een avond was, was het uitvak goed gevuld met vijftien GVAV-supporters. De tegenpartij had er, ondanks het gevoel van een thuiswedstrijd, maar twintig. Die twintig lieten heel weinig van zich horen maar onze vijftien hadden er wel zin in. Het ene potentiële citaat van de dag na het andere rolde uit de diverse monden.
Alle feedback van ‘opa’ Henk Dalmolen richting de scheidsrechter was dankzij de prima akoestiek van de tribune tot ver in het veld te horen. Het voorstel van uw verslaggever om Henk voortaan een zendertje te geven en de scheidsrechter van dienst een oortje, haalde het echter niet.
GVAV trad aan zonder de ‘oudjes’ Remco Molenaar, Boyd Kooy en Patrick Hoving. Ook Ingmar Liezenga was niet van de partij. Het centrum van de verdediging werd nu gevormd door Dion Paapst en Daniël de Vries. David Belosic stond op het middenveld in plaats van Joël de Jong en de spitspositie werd ingenomen door Roy Nijdam.
GVAV begon superieur aan de wedstrijd en in het eerste halfuur werd Drenthina helemaal onder de voet gelopen. In de elfde minuut redde Yannick Berends op een schot van Leon Knol. In de 17e minuut eindigde de bal na een kleine scrimmage ook in de handen van de keeper. In de 24e minuut was er een VAR-moment. Een door vriend en vijand als zodanig beoordeelde overtreding op Arco Bartelsman werd door scheidsrechter Eric ten Horn niet omgezet in een strafschop.
In de 25e minuut waren er twee kansen voor Roy Nijdam maar hij had het geluk niet aan zijn zijde.
In de 28e minuut was er dan toch een mogelijkheid voor Drenthina. Een afstandsschot van Mark Lubberts spatte tegen de lat uiteen en later moest Anthony Pomstra in de goal bij GVAV-Rapiditas nog een keer handelend optreden.
Deze momenten voor Drenthina zorgden ervoor dat de Emmenaren na de rust beter voor de dag kwamen en in de tweede helft was dan ook sprake van een evenwichtige partij. In de 66e minuut zag Serdan Bayrak zijn schot gekeerd worden door de keeper en aan de andere kant moest Bas Teisman (in de tweede helft in het doel bij GVAV) redden op een inzet van Ruben Kemperink. In de 75e minuut kreeg Patrick Venema met een enorme knal de bal ook niet langs Yannick Berends.
In de 78e minuut ging de tot dan toe prima spelende Ramon Nijdam in de fout. Een handige passeerbeweging bij de hoekvlag werd nog handiger opgepikt door zijn tegenstander en Ramon liet deze tegenstander pas los toen hij al in het strafschopgebied gevallen was. Mark Lubberts benutte de strafschop (1-0).
Kort voor tijd kwam Patrick Venema vanaf rechts vrij voor de keeper maar de man van de wedstrijd bij Drenthina wist tot tweemaal toe te redden. Uit een counter scoorde Koen Dekens de 2-0. De scheidsrechter liet een luxueze hoeveelheid extra tijd spelen en daarvan kon GVAV in eerste instantie nog profiteren. In de 93e minuut bracht David Belosic van dichtbij de achterstand terug tot 2-1. In de 96e minuut echter was er nogmaals een counter van Drenthina en Lars van Manen bezegelde de overwinning voor de Emmenaren (3-1).

Drenthina – GVAV-Rapiditas 3-1 (0-0)

Scoreverloop: 78. Mark Lubberts (strafschop) 1-0. 90. Koen Dekens 2-0. 93. David Belosic 2-1. 96. Lars van Manen 3-1.
Scheidsrechter: Eric ten Horn.
Toeschouwers: 40.
Geel: geen.
Man of the match: Dion Paapst.
Citaten van de dag: uw verslaggever.
Christien Venema zei op een zeker moment in de eerste helft: ‘Ik hou niet van dat gebrei!’
Bryan Huizinga informeerde bij haar: ‘Wat is dat: gebrei?’
Christien: ‘De bal heen en weer spelen zonder te schieten. Dat komt van breien.’
Bryan: ‘Wat is dat: breien?’
Ondergetekende: ‘Breien is dat waar jij naar vernoemd bent, Bryan!’
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Anthony Pomstra (46. Bas Teisman), Ramon Nijdam, Daniël de Vries, Dion Paapst, Lars Brouwer, Leon Knol, David Belosic, Arco Bartelsman (62. Joël de Jong), Rashid Conquet (57. Serdan Bayrak), Roy Nijdam, Patrick Venema.