Meiden JO12-2 zetten zegereeks voort (zie filmverslag)

0 - 4

GVAV-Rapiditas JO12-2JM

2e klasse 16

16 maart 2019 11:10

De weersverwachtingen waren niet best. De hele week had het al hard gewaaid en was er veel neerslag gevallen. Daarnaast moesten we ook nog eens naar de kust naar Delfzijl. Bij aankomst in Delfzijl bleek het allemaal reuze mee te vallen. De wind was matig en de regen die viel maakte het knusse kunstgrasveldje prima te bespelen. Na de winst van vorige week op de koploper was het nu de kunst om het nog puntloze NEC Delfzijl niet te onderschatten. Vanaf de aftrap was het eerst even aftasten en wennen aan het gladde veld. Door vroeg op de helft van de tegenstander druk te zetten raakte NEC in paniek en kwamen we snel in balbezit. Door dit vroege druk zetten creëerden we snel een hand vol kansen, helaas stond het vizier nog niet scherp genoeg. In de 1e time out namen we een aantal dingen met elkaar door en werd het duidelijk hoe we nog makkelijker tot kansen konden komen. Snel hierna scoorden we dan ook de openingsgoal, 0-1. Een paar minuten later zorgde dezelfde combi voor de 0-2. Zelf gaven we nauwelijks iets weg en gingen we met een 0-2 stand rusten. De 2e helft had eenzelfde spelbeeld, veel kansen! Het ontbreken van kracht in onze schoten en goed keeperswerk voorkwam in eerste instantie een hogere score. Tot twee maal toe bleven we rustig voor het doel en dit resulteerde in nog 2 doelpunten, eindstand 0-4 overwinning. Volgende week spelen we tegen Groninger Boys, dan moet er nog een schepje bovenop om tot een goed resultaat te komen. In deze vorm gaan we deze wedstrijd natuurlijk met volle vertrouwen tegemoet!