41'
55'

2 maart 2019 11:00

Sander Buisman

Nadat tijdens de winterstop een eerder geplande ontmoeting vanwege winterse omstandigheden niet door kon gaan is het vandaag toch echt zo ver: uw jo13-2 mag zich meten aan 2e divisionist sv Bedum.  De bezoekers spelen hun competitie een stukje hoger dan onze helden, maar hebben het daar lastig. Qua leeftijden van de spelers kent Bedum een vergelijkbare opbouw als ons team en door dat alles zouden ze wel eens een hele leuke  tegenstander voor een mooie oefenwedstrijd kunnen blijken te zijn. Een bijna ideale oefenpartner om ons voor te bereiden op de voor onze eigen competitie belangrijke confrontatie met NEC Delfzijl volgende week, bovendien. Hoewel de uitslag (0-3) anders doet vermoeden klopt die inschatting  ook wel: in een grotendeels gelijk opgaande wedstrijd maakt met name de effectiviteit voor het doel dat de paarsgehemde bezoekers uiteindelijk met een klinkende overwinning terug naar Bedum gaan.

Die krijgen ze namelijk zeker niet cadeau. Vanaf het eerste fluitsignaal meldt GVAV zich regelmatig op de helft van de tegenstander die zichtbaar verrast is door de inzet en het spelniveau van onze mannen en zich daar even op in moet stellen. Resulteert in een hele snelle openingstreffer, maar helaas had de (wederom uitstekend leidende) scheidsrechter al gefloten voor een overtreding: geen goal. De tegenzet gaat gelijk wel het scorebord op: Bedum komt pijlsnel uit de verdediging en produceert een hobbelballetje dat nagekeken door onze doelman netjes via binnenkant paal over de lijn rolt: 0-1.  Een tegenslag, maar niet onoverkomelijk. De mannen in het blauw blijven aanvallen, gaan voor elke bal en hebben eigenlijk de hele 1e helft het betere van het spel. Er wordt door beide ploegen vlot en nauwkeurig gecombineerd, sterk en zeker verdedigd, opbouw en passes kloppen, kortom:  een mooie, gelijk opgaande wedstrijd met licht overwicht voor de thuisploeg. Eén probleempje: de bal gaat er niet in! Lat (3x) en de uitstekende doelman (nog veel vaker) voorkomen dat GVAV op het scorebord komt en ook aan de andere kant van het veld bolt het net niet meer: ruststand 0-1.

De tweede helft is helaas een ander verhaal. "Verliezers hebben excuses, winnaars een plan"  hoor je wel eens. Zijnde de verliezende partij vandaag zouden we om die reden graag mededelen: vanwege ziekte en blessures zijn niet alle spelers in het veld even fit en is er maar 1 wissel. Lijkt zonder gekheid wel invloed op het geboden spel te hebben, want van het leuke open voetbal uit het eerste bedrijf is de 2e 30 minuten weinig over.  Alles wordt over de as van het veld gespeeld; de drukte en tot mislukken gedoemde individuele acties in en daar heeft vooral het wat feller spelende Bedum profijt van.  Netjes over de tweede helft verdeeld weten de bezoekers daar 2x uit te scoren en onze mannen zetten daar ondanks hard werken en een opgelegde kans in de laatste minuut een mooie ronde 0 tegenover: eindstand 0-3.

Natuurlijk is het geen schande om te verliezen van een team dat haar wedstrijden normaal gesproken 2 klasses hoger speelt, maar in tegenstelling tot wat na afloop van de wedstrijd wel langs de lijnen te horen was denkt uw schrijvert ook niet dat we zouden moeten spreken van "een maatje te groot". Wel werd weer eens duidelijk hoe belangrijk kansen afmaken is, en daarin bleek deze tegenstander duidelijk beter.