Prima generale

2 maart 2019 12:30

Dirck Scholte

Opstelling

Voor JO15-5 staat het begin van de voorjaar competitie in het teken van de tussentijdse ‘promotie’ naar de 2e klasse. Een promotie waarvoor het team een stapje harder moet werken dan in de afgelopen najaar competitie. De eerste twee wedstrijden leveren nog niet direct het gewenste resultaat in punten.

Het getoonde spel in beide wedstrijden geeft de trainers wel goede moed, het getrainde wordt toegepast en het team was zeker niet kansloos. Opvallend was dat in beide wedstrijden het team een betere tweede dan eerste helft speelde. Een korte analyse van beide wedstrijden heeft spelers en staf doen besloten om de volgende wedstrijden tactisch iets anders aan te gaan. Die tactische verandering willen we als team uiteraard graag even beproeven en na een weekje vakantie is het ook van belang om een beetje in een wedstrijdritme te komen want conditioneel missen we ook nog wel iets.

Reden genoeg om een oefenwedstrijd in te gelasten, daar hadden ze bij JO15-4 ook wel oren naar en dus werd een treffen tussen beide teams afgesproken.

Om 12:30 traden beide teams aan voor een kleine clubderby, onder leiding van scheidsrechter Dirck Scholten. De beginfase verloopt voor het team nog ietwat onrustig, de gewijzigde tactiek speelt daarbij zeker mee. Af en toe worden er over en weer wat spelden prikjes uitgedeeld maar het duurde even totdat er ook daadwerkelijk gescoord werd. De score wordt geopend door Samvel, die de bal na een prima diepe pass krijgt aangespeeld van de rechtsback spelende Marijn. Goed inzicht en een zuivere crosspass van Marijn en het goede afmaken door Samvel een doelpuntje dat ook goed aansluit bij het gewijzigde tactisch plan. 1 – 0(24”).

Na de spelhervatting volgt al snel de 2 – 0 als Sen spelend als centraal verdedigende middenvelder, de centraal aanvallende middenvelder Noud weet te bereiken en Noud de bal tussen de palen schiet. Met die twee doelpunten neemt de het overwicht van JO15-5 iets toe en zien we mooie combinaties ontstaan en goed voetbal ontstaan. Het team maakt zich de nieuwe aanpak steeds meer eigen. Op iedere positie wordt er gewerkt aan de aandachtspunten op het gebied van verdedigen en aanvallen. Keeper Florian pakt z’n kluspunten ook goed op en zorgt voor een snelle spelhervatting.. Na z’n wisselbeurt verruilt Olaf de linksbackpositie voor die van rechterspits, en amper in het veld staat hij aan de basis van de 3 – 0. Wanneer hij Samvel in de 16 meter aanspeelt en Samvel z’n tweede doelpunt laat noteren.

Na een korte rust op het veld, waarin vooral positief teruggeblikt kan worden, pakken we de tweede helft op zoals de eerste eindigde. In de tweede helft volgt Lars regel één van de aanval “kijk in balbezit of je direct kan scoren” wanneer hij vanuit een ingooi de bal krijgt aangespeeld door Jesse, en met een mooi schot de bol over de keeper van de tegenpartij in het doel werkt. Lekker effectief!. Een mooi moment om Aart eens in de aanval te wisselen. Al voor het wisselen dekt Aart zich wat in. Geheel onterecht want na een zo’n 10 minuten schiet hij, na wederom een mooie geplaatste pass van de als centrale verdediger spelende Marijn de bal langs de keeper en tekent daarmee voor de 5 – 0. In de slotfase schiet Mees vanaf randje 16 de bal nog eens tussen de palen en zet daarmee de eindstand van 6 – 0 op de borden.

Afgezien van de harde stuiterpartij van Sen op het veld een prima wedstrijd, een prima uitgevoerde generale repetitie voor de volgende competitiewedstrijd.