GVAV-Rapiditas wint in bekerduel van Zwaagwesteinde

95'

Groep 1 111

31 augustus 2019 17:00

20190831 – GVAV-Rapiditas won zaterdagmiddag met 1-3 bij Zwaagwesteinde.

In de 39e minuut kwam de thuisclub op voorsprong door Lieuwe de Roos (1-0). In de tweede helft scoorde de ingevallen Arco Bartelsman tweemaal en in de extra tijd maakte ook Ingmar Liezenga nog een doelpunt (1-3). De scheidsrechter had per ongeluk 1-2 ingevuld maar zal zorgen dat de uitslag gecorrigeerd wordt.
Komende zaterdag komt SV Bedum in deze bekerpoule op bezoek.

Trainer Bas Veldman startte met vier eerstejaarssenioren in de basis: Carsten Meijwaard in doel, Tom Klooster als rechtsback en Jordi Paapst en Ricardo Postema op het middenveld. Afgezien van een slippertje kort na de rust speelde Carsten een prima wedstrijd. Voor Tom Klooster was het een zeer leerzame wedstrijd. De linkerspits van Zwaagwesteinde was bijzonder snel en sterk en was een ware expert in het gebruiken van zijn lichaam zonder een overtreding te begaan. Tom verloor nogal wat duels en heeft zo ervaren dat seniorenvoetbal toch andere koek is dan het spelen in JO19.
Jordi en Ricardo speelden een verdienstelijke wedstrijd maar het middenveld met een vandaag iets mindere Joël de Jong slaagde er heel lang niet in om de voorhoede van bruikbare ballen te voorzien. Patrick Venema stond centrumspits maar vandaag kwam hij op die positie totaal niet uit de verf.
Ruim een halfuur leek het erop dat dit een heel kort verslag ging worden. De keren dat de linkerspits van Zwaagwesteinde een voorzet af kon leveren, was niemand van Zwaagwesteinde in staat om daar iets mee te doen. In de 35e minuut kwam Ingmar Liezenga op links goed door en schoot de bal tegen de paal. Rashid Conquet schoot de bal in de rebound naast en over. In de 39e minuut kwam er een voorzet van de rechterkant van Zwaagwesteinde en Lieuwe de Roos was met een slimme beweging Tom Klooster te snel af en wist te scoren (1-0).
Even na de rust loste de prima keepende Marvin Heidstra van Zwaagwesteinde de bal na een vrije trap van Ingmar Liezenga maar ook Daniël de Vries kon in de rebound de keeper niet passeren. Carsten Meijwaard, die al enkele malen door ver uitlopen een counter van Zwaagwesteinde onschadelijk had gemaakt, was in de 56e minuut na zo’n ren uit zijn doel eerder bij de bal maar miste de bal volkomen. Het schot op het lege doel bereikte het GVAV-doel niet maar wel de rechterspits van Zwaagwesteinde die de bal echter volkomen verkeerd raakte.
Dit was het sein voor kansen over en weer waarvan de meeste en de meest gevaarlijke voor GVAV waren. Zeker nadat Arco Bartelsman in de 63e minuut in het veld gekomen was, kantelde de partij. Diverse schoten van Ingmar Liezenga werden met de grootst mogelijke moeite door Marvin Heidstra gepareerd. In de 72e minuut was het wel raak: Arco Bartelsman scoorde uit een hoekschop (1-1).
Kort daarna was er een serieuze mogelijkheid voor Marco van Leijen maar Carsten Meijwaard wist zijn doel te verkleinen en de inzet van de spits te blokken. In de 90e minuut was het Leon Knol die met een afgemeten voorzet Arco Bartelsman wist te bereiken die met een kopbal de stand op 1-2 bracht. In de laatste seconde van de toegevoegde tijd was Ingmar Liezenga toch nog succesvol. Zijn inzet werd door een verdediger van Zwaagwesteinde van richting veranderd en liet Marvin Heidstra kansloos (1-3).

Zwaagwesteinde – GVAV-Rapiditas 1-3 (1-0)

Scoreverloop: 39. Lieuwe de Roos 1-0. 72 en 90. Arco Bartelsman 1-1 en 1-2. 90+5. Ingmar Liezenga 1-3.
Scheidsrechter: Peter van Veen.
Toeschouwers: 100.
Geel: geen.
Man of the match: Arco Bartelsman.
Citaat van de dag: geen.
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Tom Klooster (70. Jordi Paapst), Daniël de Vries, Boyd Kooy, Leon Knol, Joël de Jong, Ricardo Postema, Jordy Paapst (63. Arco Bartelsman), Rashid Conquet (82. Jorn van Aalsum), Patrick Venema, Ingmar Liezenga.

Overige uitslag

Bedum – Winsum 1-0.

Tussenstand gehaktballentest 2019-2020
De bal bij Zwaagwesteinde was prima bal die ook nog eens heel sympathiek geprijsd was: 8,0. Ballen in het bekertoernooi doen echter niet mee in het klassement.

Buiten mededinging: Zwaagwesteinde 8,0.

Verslag: Jack Schilder (klik hier  voor meer informatie)