Richard de Boer (schot)

Groep 1 111

7 september 2019 17:00

20190907 – GVAV-Rapiditas won zaterdagmiddag met 3-1 van SV Bedum.

In de 16e minuut opende Patrick Venema de score voor GVAV-Rapiditas. In de 57e en de 62e minuut zorgden Ingmar Liezenga en Arco Bartelsman voor de 2-0 en de 3-0. In de 82e minuut gaf Richard de Boer de score voor SV Bedum nog een wat draaglijker aanzien (3-1).
Komende zaterdag speelt GVAV-Rapiditas de uitwedstrijd tegen Winsum.

Vanaf de allereerste minuut was GVAV de betere ploeg in dit tweede bekerduel. Toch was er een zwakke terugspeelbal van Bedum-aanvoerder Jordy van Haag voor nodig om Patrick Venema in staat te stellen in de 16e minuut de 1-0 te maken. Bedum grossierde in foutieve passes en mede daardoor kon GVAV met vlotte combinaties een behoorlijk veldoverwicht creëren.
Rond het halfuur kreeg Arco Bartelsman een mooie schietkans maar Julian Walraven in het doel bij Bedum had een knappe redding in huis. In deze periode ging het er bij Bedum achterin behoorlijk paniekerig aan toe en had een tweede goal gemakkelijk kunnen vallen.
Bedum kwam in de eerste minuten van de tweede helft beter voor de dag maar een scrimmage in de 48e minuut bij de linkerpaal van het GVAV-doel leidde niet tot een goal. Hierna kon GVAV het initiatief weer overnemen. Uit een voorzet van Joël de Jong scoorde Ingmar Liezenga in de 57e minuut met een halve omhaal een van de mooiste doelpunten uit zijn carrière (2-0).
Vijf minuten later was het Arco Bartelsman die attent reageerde op een strakke lage voorzet van Ingmar Liezenga voor het Bedumer doel (3-0). Pas in de 72e minuut viel er weer een kansje voor Bedum te noteren en dat was het begin van een periode waarin Bedum het betere van het spel kreeg. In de 82e minuut maakte Richard de Boer met een fraai schot de eretreffer voor de Bedumers (3-1).
Er kwamen verschillend spelers in aanmerking voor de titel man of the match maar de keuze viel vandaag op een speler die niet zo snel opvalt maar vandaag ongelooflijk vaak op de goede plek stond om een bal te onderscheppen en daardoor heel belangrijk was voor het spel van GVAV.
De stand in de poulefase is nu als volgt.
GVAV-Rapiditas  2  2  0  0  6  +4
vv Winsum  2  1  0  1  3  +4
SV Bedum  2  1  0  1  3  –1
Zwaagwesteinde  2  0  0  2  0  –6

De eerste twee ploegen gaan door naar de knock out-fase. Het moet wel heel raar lopen als GVAV daar niet bij hoort. Inclusief de oefenwedstrijden is dit de zevende overwinning op rij onder leiding van Bas Veldman.

GVAV-Rapiditas – SV Bedum 3-1 (1-0)

Scoreverloop: 16. Patrick Venema 1-0. 57. Ingmar Liezenga 2-0. 62. Arco Bartelsman 3-0. 82. Richard de Boer 3-1.
Scheidsrechter: Martijn Gerbrandy.