5 - 2

Zuidhorn VR2

Groep 3 27

7 september 2019 14:30

Na de overwinning van afgelopen week stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Zuidhorn op het programma.
Tijdens de voorbespreking werd de tactiek nog eens doorgenomen. De doelstelling van vandaag; spelen op balbezit en veel door bewegen! Elk tegen doelpunt staat voor 10x opdrukken op de eerst volgende training gaf de trainer aan. Dit moest natuurlijk voorkomen worden!

Met de nieuwe wedstrijdbal werd er afgetrapt voor de eerste 45 minuten. GVAV was even zoekende en speelde de bal zo nu en dan wat rommelig rond. Na de eerste paar minuten kwamen de eerste kleine kansen voor de thuisploeg.
Een schot op doel van Seline werd goed gepakt door de keepster van Zuidhorn.
Esmee wist ook een paar keer het doel te bereiken maar de openingstreffer bleef uit.

Na een kleine 10 minuten was het toch raak. Vanuit de verdediging ontving Seline de bal op het middenveld. Met een mooie steekpass wist zij Esmee te bereiken, die de bal koelbloedig achter in het net wist te schuiven. Een welverdiende 1-0 voorsprong.
Er werd met vlagen goed gevoetbald, dit zorgde ook voor een uitbreiding op het scorebord. Zuidhorn kon de bal niet kwijt en het middenveld wist de bal te onderscheppen. Marit legde de bal breed op Seline, die met haar fluwelen rechter been de bal binnen wist te schieten. Met de 2-0 voorsprong werd het makkelijker voetballen voor de thuisploeg. Zuidhorn probeerde te voetballen, maar wist het doel maar nauwelijks te bereiken. Bij GVAV ging de bal rond, van links naar rechts, en zo nu en dan een diepe bal op de spitsen. Suzanne kreeg nog de kans op de 3-0, echter was het schot met haar linkerbeen niet hard genoeg, dus een peuleschilletje voor de keepster van Zuidhorn.

Na goed een half uur gespeeld te hebben begon GVAV wat laconiek te spelen. Of het nu gemakzucht of onoplettendheid was, de dames van Zuidhorn wisten er wel raad mee.
De bal werd breed gespeeld door de verdediging, maar helaas naar iemand in een verkeerd kleur shirtje. De zuidhornster bedacht zich niet en schoot op doel en wist Nikki te passeren. Hier door leek GVAV even weer wakker geschud. Nog steeds met een 2-1 voorsprong bleef GVAV de bovenliggende partij, er waren wat kleine kansen maar de keepster van Zuidhorn stond goed te keepen.
Vlak voor het rustsignaal werd de 3-1 binnengeschoten, en hoe!
Vanuit een corner wist Seline de bal in de lange hoek te krullen. Bedoeld of onbedoeld, een prachtig doelpunt!

In de kleedkamer was het stil tijdens de rust. Het voetbal kwam niet zo uit de verf als dat de bedoeling was. Toch staan we met 3-1 voor benoemde de trainer, we moeten positief blijven, naar en met elkaar!

De tweede helft werd er met een 4-4-2 formatie gespeeld. Dit leek meer rust in het spel te brengen. Zuidhorn was overigens goed uit de kleedkamer gekomen en tikte de bal goed rond.
GVAV bleef goed druk zetten waardoor de bal door de verdediging en middenvelders vaak onderschept kon worden. Na een goeie combinatie werd de bal afgelegd op Marit, die met een hard schot net over schoot. GVAV bleef combineren met resultaat. Na een goeie voorzet van Seline, wist Esmee de bal in de linker bovenhoek te plaatsen. Volgens de scheidsrechter was het het doelpunt van de week. Ook Zuidhorn wilde wat terug doen en deed zeker niet onder aan het meest mooie doelpunt van de week. Vanuit de rechterhoek wist de spits van de dames in het groen de bal over Nikki te plaatsen. Een mooi doelpunt van de tegenstander, die zorgde voor de 4-2 tussenstand. In de laatste 10 minuten sloeg de vermoeidheid toe. Het voetbal was van beide kanten niet meer veel soeps. Toch werd er vlak voor tijd nog een doelpunt gemaakt; Denise wist zich goed vrij te spelen en speelde 2 mannetjes voorbij. Met een laatste inspanning wist zij Noah in te spelen, die helemaal vrij voor het doel stond en zo de 5-2 kon binnentikken, wat daarmee de eindstand bepaalde.

Een goeie wedstrijd, met plus en leer punten die we meenemen naar volgende week in onze uit wedstrijd tegen the knickerbockers VR8.

Leudi heeft de uitslag van deze week goed voorspeld! En staat daarmee op een gedeelde eerste plek met Ellen Bots! Gefeliciteerd!