Jasper Huls

2e klasse L

6 oktober 2019 14:00

20191006 – GVAV-Rapiditas won zondag met 3-0 van ASVB.

De 1-0 kwam kort voor de rust op naam van Patrick Venema. In de 60e minuut scoorde Ingmar Liezenga de 2-0. In de 89e minuut zorgde Leon Knol voor de 3-0 eindstand. In de slotfase kregen Jasper Huls van ASVB en Ingmar Liezenga van GVAV-Rapiditas allebei de rode kaart.
Komende zondag gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij Nieuw Buinen.

Deze wedstrijd leek vrij veel op het duel tegen Annen dat twee weken geleden gespeeld werd. Vlotte combinaties van GVAV maar weinig kansen en nauwelijks kansen voor de tegenpartij. ASVB moest het doen met een kopbal in de vierde minuut en een afgekeurd doelpunt in 64e minuut.
Het publiek moest tot de 36e minuut wachten totdat het eerste opwindende moment zich voordeed. Een voorzet van Rashid Conquet, begonnen als linkerspits maar al vlot verhuisd naar de rechterkant, werd aangeraakt door Patrick Venema waarna een van de verdedigers van ASVB bijna voor een eigen doelpunt zorgde. De openingsgoal viel wel in de 43e minuut toen een schot van David Belosic via de paal het veld weer inkwam en Patrick Venema vanuit een moeilijke hoek het net wist te vinden (1-0).
Kort na de rust was Patrick Venema keeper Richard Zuidema voorbij maar wist een van de verdedigers zijn inzet tot hoekschop te verwerken. In 60e minuut was het dan wel raak. Een heel nuttige assist van David Belosic zette Ingmar Liezenga vrij op de rand van de zestien (2-0).
Kort hierna had ASVB terug kunnen komen in de wedstrijd toen Erwin Aukes vanaf links leek te gaan scoren maar Jan Wybe Nienhuis zo onverstandig was de bal nog een tik te geven, waardoor deze goal wegens buitenspel afgekeurd moest worden.
Het spel werd er niet veel beter op en vooral ASVB leed heel veel balverlies. Uiteraard is dit ook een kwaliteit van GVAV dat in deze drie competitiewedstrijden heeft laten zien dat het vaak de tweede bal weet te veroveren. Tegen het einde van de wedstrijd gaf ASVB steeds meer ruimte weg, waardoor Ingmar Liezenga nog twee goals aan zijn totaal had kunnen toevoegen. In het eerste geval kwam hij vanaf links het strafschopgebied en moest hij met links schieten wat niet zijn sterkste been is. De bal ging naast. Even later probeerde hij vanaf zo’n 35 meter de keeper met een lob te verrassen maar nu was er geen goed contact met zijn goede been.
Het slotakkoord in de wedstrijd leek gezet te worden toen Leon Knol in de 89e minuut met schot in de verre hoek de 3-0 wist te maken. GVAV leek de wedstrijd rustig uit te tikken maar Jasper Huls van ASVB kon zijn frustratie daarover niet de baas en zette een zware tackle in op David Belosic. Een directe rode kaart was het terechte gevolg. Enkele spelers van GVAV wonden zich onnodig op en Ingmar Liezenga vond het nodig om Huls met beide handen op de borst omver te duwen. Liezenga liep zo ook tegen een rode kaart op.
GVAV begon met vijf eerstejaarssenioren op de bank en drie daarvan mochten ook minuten maken. Roald van Geffen maakte zijn debuut voor GVAV in een officiële wedstrijd en viel direct op door enkele acties die je van zo’n lichtgewicht niet direct zou verwachten. Na de drie wissels stonden er vijf eerstejaarssenioren in het team, twee tweedejaarssenioren en ook nog een derdejaarssenior.
De opstelling van de volgende wedstrijd in en tegen Nieuw Buinen is nog wel een puzzel, vond trainer Bas Veldman. Doelman Carsten Meijwaard en Ricardo Postema hebben vanuit de Hanzehogeschool een survival in de Ardennen achter de rug en zullen er niet bij zijn. Ingmar Liezenga zal geschorst zijn. Het is nog even de vraag of de geblesseerd uitgevallen Daniël de Vries mee kan doen. Op het aanbod van de bestuursleden om dan wel de opstelling te maken ging Bas echter niet in.

GVAV-Rapiditas – ASVB 3-0 (1-0)

Scoreverloop: 43. Patrick Venema 1-0. 60. Ingmar Liezenga 2-0. 89. Leon Knol 3-0.
Scheidsrechter: Melchior Knol.
Toeschouwers: 90.
Geel: Thijs Nijland (ASVB, 70). Rashid Conquet (GVAV, 73).
Rood: Jasper Huls (ASVB, 92). Ingmar Liezenga (GVAV, 92).
Man of the match: David Belosic.
Citaat van de dag: voorzitter Jelle Slagter.
Bij het gesprek na afloop over de blessure van Daniël de Vries na een door hem uitgevoerde tackle, kwam ter sprake hoe hij deze blessure misschien had kunnen vermijden. Jelle: ‘Hebben wij geen slidingtrainer?’
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Dion Paapst, Boyd Kooy, Daniël de Vries (62. Tom Klooster), Ricardo Postema, Joël de Jong, David Belosic, Leon Knol, Rashid Conquet (75. Roald van Geffen), Ingmar Liezenga, Patrick Venema (83. Jorn van Aalsum).

FC Lewenborg – Dalen 2-1. Helpman – Nieuw Buinen 3-2. Veendam – Annen 2-3. WKE’16 – Valthermond 2-1. Gruno – Stadskanaal 0-2. Germanicus – Rolder Boys 2-1.