1 - 2

2e klasse L

2 februari 2020 14:00

20200202 – GVAV trok zondag met moeite een 1-2 zege bij ASVB over de streep.

In de 16e minuut maakte Ingmar Liezenga de 0-1. In de 50e minuut maakte Erwin Aukes gelijk (1-1). In de 68e minuut scoorde Ingmar Liezenga nogmaals (1-2). ASVB slaagde er niet in een van de kansen in het laatste deel van de wedstrijd te benutten, zodat GVAV-Rapiditas tweede blijft achter Germanicus dat met 3-4 won bij Helpman.
Komende zondag komt FC Lewenborg naar Sportpark Kardinge.

Het was even afwachten of er in Blijham gespeeld kon worden omdat het hoofdveld van ASVB de laatste tijd vaak afgekeurd werd, maar er kon worden gespeeld. ASVB dat erg laag staat, had vorige week met 0-1 bij Valthermond gewonnen en hoopte vandaag de weg naar boven verder in te zetten. De eerste twintig minuten waren echter geheel en al voor GVAV. Schoten van Ingmar Liezenga en Patrick Venema werden prima gekeerd door Richard Zuidema. In de 16e minuut was het Patrick Venema die met een slimme beweging Thijs Nijland te slim af was en de perfecte voorzat afleverde die door Ingmar Liezenga werd verzilverd (0-1).
In het tweede deel van de eerste helft raakte GVAV de grip op het spel wel wat kwijt, maar bij de weinige kansen voor ASVB stond het vizier steeds op het spandoek met reclame achter en boven het GVAV-doel gericht.
Na de rust leek GVAV weer te beginnen zoals in de eerste helft maar slordigheden achterin stelden Erwin Aukes, de spelmaker bij ASVB, in staat de gelijkmaker binnen te schuiven (1-1). Hierna was de wedstrijd een tijd lang in evenwicht waarbij een tussentijds offensief van GVAV niet tot uitgespeelde kansen leidden. ASVB begon aan te dringen en kreeg in de 68e minuut een counter te verwerken die tot de 1-2 leidde. Ingmar Liezenga, wederom op assist van Patrick Venema, maakte de naar later zou blijken winnende treffer.
ASVB gaf zich nog lang niet gewonnen en GVAV verzuimde gebruik te maken van de gaten die achterin bij ASVB vielen. Een counter in de 75e minuut met als hoofdrolspelers opnieuw Patrick Venema en Ingmar Liezenga had eigenlijk de 1-3 moeten opleveren maar deze keer mikte Ingmar te hoog.
ASVB begon hierna aan een slotoffensief waarmee GVAV het moeilijk had. Na fouten achterin kon Wouter Siemens in de 80e minuut scoren maar deze goal werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. In de vijf minuten extra tijd werd het nog heel benauwd en met kunst- en vliegwerk werd ASVB van de gelijkmaker afgehouden. De allerbeste mogelijkheid was in de allerlaatste seconden van de wedstrijd toen Wouter Siemens (volgens velen buitenspel maar niet volgens de scheidsrechter) alleen op Carsten Meijwaar af kon gaan. Een knappe redding van de keeper (slecht ingeschoten volgens de volgers van ASVB) stelde de overwinning van GVAV veilig.
Na vandaag is stand als volgt:
1 Germanicus 14 – 30
2 GVAV-Rapiditas 14 – 28
3 Valthermond 14 – 27
4 Helpman 14 – 26.

GVAV-Rapiditas staat bovenaan in de tweede periode, die over negen wedstrijden gaat, met 16 uit 6, gevolgd door Germanicus met 15 uit 6. De uitwedstrijd bij Germanicus op 8 maart, de laatste wedstrijd in deze periode, zou wel eens heel belangrijk kunnen zijn voor zowel de algemene stand als de periodestand.

ASVB – GVAV-Rapiditas 1-2 (0-1)

Scoreverloop: 16. Ingmar Liezenga 0-1. 50. Erwin Aukes 1-1. Ingmar Liezenga 1-2.
Scheidsrechter: Wiecher Stoetman.
Toeschouwers: 95.
Geel: Jorn van Aalsum.
Man of the match: Ricardo Postema.
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Jorn van Aalsum (78. Tom Klooster), Boyd Kooy, Daniël de Vries, Ricardo Postema, Joël de Jong, Leon Knol, Arco Bartelsman (88. Moreiro Bacuna), Ingmar Liezenga, Rashid Conquet (60. David Belosic), Patrick Venema.

Stadskanaal – WKE’16 5-2. FC Lewenborg – Gruno 8-1. Helpman – Germanicus 3-4. Annen – Nieuw Buinen 3-1. Veendam 1894 – Valthermond 2-3. Rolder Boys – Dalen 3-2.

Tussenstand gehaktballentest 2019-2020
De bal bij ASVB was de beste tot nu toe: 8,5. Deze bal is ongeveer net zo goed als de voortreffelijke gehaktballen die we sinds kort bij GVAV zelf ook hebben.