2e klasse L

22 september 2019 14:00

Jasper Ottens

20190922 – GVAV-Rapiditas won zondag met 1-0 van Annen.

In een wedstrijd die 92 minuten lang op 0-0 leek uit te draaien, frommelde Rashid Conquet in de 93e minuut de winnende treffer binnen. Komende zondag gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij Veendam 1894 waar voor het laatst tegen gespeeld werd in het seizoen 2005-2006.

GVAV moest aantreden zonder Arco Bartelsman die op de training van vrijdag een bal tegen het hoofd had gekregen en door een zware hersenschudding zeker zes weken uitgeschakeld is. De regie op het middenveld moest nu worden verzorgd door David Belosic en Joël de Jong die echter beiden hun normale niveau niet haalden. De ploeg lijkt ook maar moeilijk te kunnen wennen aan het wat onorthodoxe systeem waarin Bas Veldman de ploeg laat voetballen.
Tegenstander Annen trok zich hier niets aan en bleek een stuk taaier dan dat deze ploeg in het verleden voor GVAV wel eens geweest is. In de vierde minuut was er een aardige kans voor Patrick Venema na goed doorzetten van Jordi Paapst maar de bal ging hoog over. Daarna kroop Annen uit zijn schulp en was er een zeer gelijk opgaande eerste helft te zien waarin elk van beide ploegen nog een kansje kregen. In de 23e minuut moest de niet-fitte Ingmar Liezenga zich laten vervangen door Rashid Conquet die een tiental minuten dreigend was maar ook daarna weinig potten kon breken.
In de tweede helft ontwikkelde GVAV een licht overwicht en beperkte Annen zich voornamelijk tot verdedigen. Het enige gevaar waren de ingestudeerde hoekschoppen waarvan de ploeg er echter in de tweede helft maar drie mocht nemen.
In de 71e minuut kwam Lars Brouwer als linksback in de ploeg en later ook nog Tom Klooster als rechtsback, waar er een traditionele 4-3-3 in het veld kwam te staan. De mystery passes van Lars Brouwer zorgden deze keer niet voor een verrassing maar door deze wijzigingen waren er nu twee opkomende backs in de ploeg en kwam er toch meer dreiging van de kant van GVAV.
In de 84e minuut was er dan ook een aardige mogelijkheid voor GVAV, toen een verre voorzet Rashid Conquet bereikte die echter net over de kruising kopte. Iedereen leek zich al met een 0-0 verzoend te hebben maar Annen liet nog een mooie mogelijkheid liggen toen een van hun spitsen inhield bij de gedachte dat hij toch wel voor buitenspel afgefloten zou worden. In de extra tijd ontstond er een scrimmage voor het doel van Annen en de derde speler op rij die het doel probeerde te vinden was wel succesvol: Rashid Conquet raakte de bal misschien niet helemaal goed maar hij verdween toch in het doel (1-0). Nog twee minuten extra tijd waren voor Annen onvoldoende om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Citaat van de dag: uw verslaggever.
Bij de wissel van Jordi Paapst voor Lars Brouwer kondigde hij als speaker Jordi af als Jordi Hoogstraten. Een uiterst merkwaardige vergissing maar uitgerekend een speler die via Annen bij FC Groningen terecht is gekomen en vandaar bij PSV is beland.
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Dion Paapst (82. Tom Klooster), Boyd Kooy, Daniël de Vries, Ricardo Postema, Joël de Jong, David Belosic, Leon Knol, Jordy Paapst (71. Lars Brouwer), Ingmar Liezenga (23. Rashid Conquet), Patrick Venema.

Dalen – Rolder Boys 1-4. Nieuw Buinen – ASVB 5-0. WKE’16 – Stadskanaal 1-1. Valthermond – Veendam 1894 6-1. Gruno – Lewenborg 1-4. Germanicus – Helpman 3-4. Met 32 doelpunten in zeven wedstrijden lijkt ook dit weer een doelpuntrijke competitie te worden.