78'

2e klasse L

15 december 2019 14:00

20191215 – GVAV won zondag afgetekend met 0-4 bij Rolder Boys.

Twee doelpunten van Ingmar Liezenga voor de rust en doelpunten van Joël de Jong en Patrick Venema na de rust maakten het kwartet aan doelpunten vol. Op 19 januari staat een schaduwwedstrijd tegen Boornbergum’80 geprogrammeerd en op 26 januari hervat GVAV-Rapiditas de competitie met de thuiswedstrijd tegen Helpman.

De laatste duels tegen Rolder Boys dateren alweer van enkele jaren geleden en toen was Rolder Boys altijd een lastige tegenstander voor GVAV. Volgens de bestuursleden van Dalen die afgelopen zondag in Groningen op bezoek waren, was Rolder Boys een heel goede ploeg. Rolder Boys stuurde twee weken geleden Helpman (op dat moment koploper) nog met een 4-0 nederlaag naar huis. Kortom, de verwachtingen in het uitvak waren niet hooggespannen.
De spion van Rolder Boys had GVAV een week geleden tegen Dalen zonder rechtermiddenvelder zien spelen maar dat was vandaag natuurlijk niet het geval. Tom Klooster speelde een prima partij op die plek en kon zich ook geregeld voorin laten zien. GVAV had gedurende de hele eerste helft een overwicht en de combinaties op het prima bespeelbare veld liepen goed. Rolder Boys wist in de opbouw van achteruit niet wat te doen en kon alleen echt naar voren komen door counters die slechts één kans opleverden.
GVAV aan de andere kant was veel gevaarlijker. In de 21e minuut werd een voorzet van rechts door een van de verdedigers liggend op de grond met de arm geraakt en met de huidige regels is dat een strafschop. Ingmar Liezenga zette zich achter de bal en schoot de bal keurig binnen. De scheidsrechter had blijkbaar nog niet het teken gegeven dat het mocht en hij moest de strafschop opnieuw nemen. Deze keer ging de bal in het dak van het doel (0-1).
Enkele minuten later had het al 0-2 kunnen staan toen Tom Klooster op rechts helemaal vrijkwam maar zijn voorzet belandde net niet op de juiste plek voor Ingmar Liezenga. In de 27e minuut verspeelde Joël de Jong heel onhandig de bal maar het schot van de boys uit Rolde werd bekwaam gekeerd door Carsten Meijwaard. In de 43e minuut viel wel de 0-2. Joël de Jong gaf een geniaal passje op Ingmar Liezenga die geen moeite had om keeper Michel Bakker te passeren.
Na de rust leek Rolder Boys het initiatief te willen nemen maar dat leidde al snel tot gevaarlijke counters van GVAV. Arco Bartelsman zag zijn schot overgaan. Ingmar Liezenga moest ervaren dat keeper Michel Bakker over een voet van Casillas bleek te beschikken. In de 58e minuut was er dan eindelijk een serieuze doelpoging van Rolder Boys maar Frank Suurd zag zijn schot via de bovenkant van de lat overgaan.
Tien minuten later was de wedstrijd al wel gespeeld. Omdat GVAV nog niet uit een corner gescoord had, was afgelopen vrijdag op het nemen van corners geoefend en met succes. Terwijl de lange centrumverdedigers de aandacht trokken, kon de toch ook lange Joël de Jong ongehinderd inkoppen (0-3). In de 71e minuut schoot Siemen Krikke de bal namens Rolder Boys over. In de 78e minuut werd de deur definitief in het slot gegooid toen Arco Bartelsman met een doordacht passje Patrick Venema bediende, die zich met zijn karakteristieke bewegingen van een slangenmens ontdeed van de laatste verdediger en beheerst scoorde (0-4).
De hoekschoppen werden allemaal genomen door Ingmar Liezenga maar die was in de 82e minuut vervangen door Rashid Conquet. De eerstvolgende werd genomen door Ricardo Postema, die vorig seizoen in de JO19-1 veel hoekschoppen genomen had waaruit veel gescoord was. Het uitvak ging er dus speciaal voor zitten toen hij zijn eerste hoekschop in het eerste elftal mocht gaan nemen. Die was direct gedenkwaardig, want bij het nemen ging hij compleet onderuit waardoor de bal met een grote boog over en achter doel verdween.
In de 89e minuut kon Carsten Meijwaard nog eens laten zien dat hij een heel talentvolle keeper is. Siemen Krikke kreeg de bal op ongeveer twee meter van de doellijn aangespeeld maar Carsten wist zijn inzet op knappe wijze te keren.

Rolder Boys – GVAV-Rapiditas 0-4 (0-2)

Scoreverloop: 21. Ingmar Liezenga (strafschop) 0-1. 43. Ingmar Liezenga 0-2. 64. Joël de Jong 0-3. 78. Patrick Venema 0-4.
Scheidsrechter: Peter van Veen.
Toeschouwers: 200.
Geel: Patrick Venema (GVAV – deze keer gaat zijn moeder hem niet betalen).
Man of the match: de GVAV-jury kon het niet eens worden en daarom werd besloten het advies van de voorzitter van Rolder Boys over te nemen: Arco Bartelsman.
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Jorn Venema, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Ricardo Postema, Tom Klooster (62. David Belosic), Joël de Jong (86. Jordy Paapst), Leon Knol, Arco Bartelsman, Ingmar Liezenga (82. Rashid Conquet), Patrick Venema.

Stadskanaal – Valthermond 1-3. Helpman – FC Lewenborg 4-1. Annen – Germanicus 2-4. Germanicus – WKE’16 2-3. Dalen – Nieuw Buinen 4-1. ASVB – Gruno werd afgelast.