Joel de Jong (afstandschot)
79'

2e klasse L

24 november 2019 14:00

20191124 – GVAV-Rapiditas won na een spannende wedstrijd met 3-2 van SC Stadskanaal.

In de negende minuut opende Ingmar Liezenga de score (1-0). In de 24e minuut maakte Jordy Geerlings de eerste gelijkmaker (1-1). In 63e minuut maakte Patrick Venema de 2-1. In 69e minuut maakte SC Stadskanaal opnieuw gelijk. Robin Boerhof zorgde voor de 2-2. In de 79e minuut kwam de winnende treffer van de voet van Joël de Jong (3-2). Volgende week gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij hekkensluiter Gruno.

In de grote groep van teams die meedoen om de bovenste plaatsen kwam vandaag Stadskanaal op bezoek dat drie punten meer had dan GVAV. Het werd een open wedstrijd waarin in de eerste helft de kansen schaars waren. In de 9e minuut passeerde Ingmar Liezenga vanaf links drie verdedigers en schoot koel binnen (1-0).
Stadskanaal zocht ook regelmatig het doel van GVAV op en mocht in de 24e minuut een vrije trap nemen op enkele meters buiten het strafschopgebied, vrij recht voor het doel. De muur stond blijkbaar toch niet goed want de bal ging (vanuit het gezichtspunt van GVAV) aan de rechterkant op kniehoogte aan de muur voorbij en plofte in het net (1-1).
Vlak voor de rust kreeg Stadskanaal nog een uitgelezen mogelijkheid toen Jeffrey Bakker vanaf links vrij kon inschieten maar hij schoot naast. GVAV was na de rust de wat beter combinerende ploeg. In de 63e minuut legde Joël de Jong de bal met een gebogen pass in de loop van Patrick Venema die koelbloedig afrondde. De voortreffelijke leidende scheidsrechter, Arjan Alkema, stond daarbij op de juiste hoogte om het onterechte vlagsignaal van de grensrechter van Stadskanaal te kunnen negeren (2-1).
In de 69e minuut kwam Stadskanaal op curieuze wijze op gelijke hoogte. Een mix tussen een voorzet en een schot kwam op het hoofd van Boyd Kooy terecht die daarmee een prachtig eigen doelpunt had kunnen maken, ware het niet dat Carsten Meijwaard met een katachtige sprong de tegentreffer wist te verhinderen. Hij had echter de pech dat Robin Boerhof op een meter van de doellijn de bal voor de voeten kreeg en de niet te missen kans niet miste (2-2).
In de 74e minuut had de 3-2 al kunnen vallen maar de vrijgekomen Ingmar Liezenga schoot de bal tegen keeper Royce Geerlings op. Deze was echter kansloos toen Joël in de 79e een prachtig afstandsschot lanceerde (3-2). Hierna braken er nog zo’n veertien spannende minuten aan. Stadskanaal begon te drukken en hanteerde hierbij veelvuldig de lange bal. Dat leverde wel een optisch overwicht op maar minutenlang geen echte kansen.
In de 84e minuut had Patrick Venema de wedstrijd in het slot kunnen gooien toen hij opnieuw vanaf rechts het strafschopgebied inkwam maar deze keer ging zijn inzet hoog over. Zo bleef het spannend tot op het eind en in de 90e minuut viel toch nog bijna de gelijkmaker. Jeffrey Bakker punterde de bal echter tegen de buitenkant van de paal. Door deze overwinning staat GVAV nu op de zesde plaats met maar vier punten achterstand op koploper Helpman.

GVAV-Rapiditas – SC Stadskanaal 3-2 (1-1)

Scoreverloop: 9. Ingmar Liezenga 1-0. 24. Jordy Geerlings 1-1. 63. Patrick Venema 2-1. 69. Robin Boerhof 2-2. Joël de Jong 3-2.
Scheidsrecher: Arjan Alkema.
Toeschouwers: 81.
Geel: geen.
Man of the match: Na raadpleging van de 17 miljoen bondscoaches van GVAV waren er zoveel verschillende namen voorbijgekomen dat besloten werd het hele team vandaag tot man of the match te benoemen.
Pupil van de week: n.v.t.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Jorn van Aalsum (80. David Belosic), Boyd Kooy, Dion Paapst, Ricardo Postema, Joël de Jong, Arco Bartelsman, Leon Knol, Tom Klooster (74. Rachid Conquet), Patrick Venema (87. Roald van Geffen), Ingmar Liezenga.

Helpman – Veendam 1894 1-1. ASVB – Annen 1-4. WKE’16 – Nieuw Buinen 4-1. Valthermond – Dalen 2-1. Germanicus – Gruno 11-2. Lewenborg – Rolder Boys 3-7.